Ο PHILIPΡE LEGRAIN ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ BARROSO ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Λ.Ε. ΟΤΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ (11Ο ΔΙΣ ΕΥΡΩ) ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Βόμβες έριξε ο  Philippe Legrain , οικονομολόγος και πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για τον τρόπο που η ΕΕ και συγκεκριμένα η “παρέα” των Βρυξελλών και του Βερολίνου αποφάσισε να επιβάλει το μνημόνιο στην Ελλάδα.

Υποστήριξε στη Βουλή πως η συνταγή του μνημονίου που επελέγη για την Ελλάδα, όπως και το περίφημο PSI, έγιναν για να διασωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες που διακατείχαν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον κ.  Legrain, η ΕΚΤ υπό τον  Ζαν Κλοντ Τρισέ αγόραζε τα ομόλογα της υποτιμημένης από τους οίκους” Ελλάδας για να παραμείνει η τιμή τους υψηλή μέχρι να τα “ξεφορτωθούν” οι γαλλικές (περί τα 38 δις ευρώ) και οι γερμανικές τράπεζες (περί   τα 86 δις ευρώ)  και όταν τα  “ξεφορτώθηκαν”, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση με το ΔΝΤ τράβηξαν το “χαλί” και επέβαλαν στην Ελλάδα μέτρα που κανείς δεν φανταζόνταν.

Ο πρώην σύβουλος του Μπαρόζο επεσήμανε δε πως “η αναδιάρθωρση του ελληνικού χρέους είναι απολύτως απαραίτητη, αλλιώς οι πιθανότητες ανάκαμψης του ελληνικού λαού είναι πάρα πολύ ισχνές”.

Στο πλαίσιο των δημοσίων ακροάσεων, που εγκαινίασε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους – υπό την πρόεδρό της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου- ο κ. Legrain , χαρακτήρισε το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα «βάρβαρο» και με «λάθος παραδοχές» που οδήγησαν «σε απάνθρωπες συνθήκες τον ελληνικό λαό».

Εξήγησε δε, πως η περαιτέρω χρηματοδότηση διοχετεύεται απλώς για την αποπληρωμή προηγούμενου χρέους και περαιτέρω επιβολή μέτρων λιτότητας (ως προϋπόθεση επιπλέον χρηματοδότησης) και θα είναι προς όφελος της αποπληρωμής και όχι προς όφελος του ελληνικού λαού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *