Κούρδοι του PKK κρέμασαν σε στύλο Τούρκο πολιτοφύλακα – Η απάντηση για το Κομπάνι

Διαστάσεις «ανοιχτής» σύγκρουσης λαμβάνει η κόντρα Κούρδων του PKK και των Τούρκων μετά την υποστήριξη της κυβέρνησης Ερντογάν στους τζιχαντιστές του ISIS στην πόλη Κομπάνι.

Οι Τούρκοι ανακάλυψαν κρεμασμένο σε έναν τηλεφωνικό στύλο έναν πολιτοφύλακα που είχε απαχθεί από το PKK πριν περίπου δύο μήνες στην περιοχή του Μπιτλίς, στην νοτιοανατολική Τουρκία. Το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχεια της εκτέλεσης των τριών Τούρκων χωροφυλάκων και την ανακήρυξη τοπικής αυτονομίας σε πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Το νέο περιστατικό προκάλεσε σάλο στην Τουρκία, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να ερωτά, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, εάν υφίσταται τουρκικό κράτος στα νοτιοανατολικά της χώρας ή έχει χαθεί ο έλεγχος.

«Υπάρχει ακόμα τουρκικό κράτος στα νοτιοανατολικά; Τι συμβαίνει εκεί; Οι στρατιώτες μας πεθαίνουν στη μέση του δρόμου, πολιτοφύλακες βρίσκονται νεκροί και κρεμασμένοι στους στύλους. Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά;», είπε ο Κιλιντζάρογλου.

Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτεται Κούρδοι μαχητές κυρίευσαν φορτηγό με 400 κιλά ισχυρών εκρηκτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού στρατού, τα οποία προορίζονταν για τις ανάγκες ορυχείου, στην περιοχή Σιρνάκ, της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *