Κλειστό λόγω «εξωτερικής εισβολής» το PlayStation Network

Το PlayStation Network επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν μεταξύ τους online 


Sony

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, η υπηρεσία που συνδέει το PlayStation στο Διαδίκτυο παραμένει εκτός λειτουργίας τη Δευτέρα λόγω «εξωτερικής εισβολής» από χάκερ, όπως παραδέχτηκε η Sony.
Οι δράστες της ηλεκτρονικής εισβολής παραμένουν άγνωστοι, ωστόσο η εταιρεία είχε δεχθεί απειλές από τους «χακτιβιστές Anonymous», γνωστούς υποστηρικτές του…..
Wikileaks. Η οργάνωση προειδοποίησε τη Sony για αντίποινα όταν η εταιρεία κατέθεσε μηνύσεις εναντίον δύο χάκερ που «έσπασαν» το PlayStation.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ενδέχεται να χρειαστούν μία ή δύο ημέρες προτού μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε πλήρως τη λειτουργία της υπηρεσίας» ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Το Σάββατο και την Κυριακή διαβεβαίωσε ότι εργάζεται «όλο το 24ωρο» για την αποκατάσταση του PlayStation Network, τη Δευτέρα όμως το πρόβλημα παραμένει.

«Αν και η εργασία αυτή είναι χρονοβόρα, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το χρόνο για να ενισχύσουμε το σύστημα με πρόσθετη ασφάλεια» εξήγησε η Sony το Σάββατο.

Το PlayStation Network επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν μεταξύ τους online και δίνει πρόσβαση σε ταινίες και άλλο περιεχόμενο.

Από την επίθεση επηρεάστηκε και το Qriocity, μια άλλη πλατφόρμα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας της Sony.

http://tech.pathfinder.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *