Στέλνουν Predator οι ΗΠΑ στην Λιβύη…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη Predator με πυραύλους AGM-114 Hellfire κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στην Λιβύη, προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των αεροπορικών πληγμάτων του ΝΑΤΟ που μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται ως “φτωχή” κυρίως ως απόρροια της απουσίας αμερικανικών μαχητικών από τις….
αποστολές αέρος-εδάφους.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε τη χρήση των UAVs.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στο Πακιστάν, θα επιτρέψουν να γίνονται πιο στοχευμένες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι, πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, η απόφαση για τη χρήση αυτών των αεροσκαφών που φέρουν πυραύλους ελήφθη λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη και επειδή δίνουν τη “δυνατότητα” που δεν υπάρχει σε άλλου τύπου αεροσκάφη, να αποφεύγονται τα θύματα μεταξύ των αμάχων.

Oπωσδήποτε θα είναι ενδιαφέρον από επιχειρησιακής άποψης να δούμε την επιβιωσιμότητα των Predator σε ένα περιβάλλον όπου στα χαμηλά ύψη σίγουρα θα έχουν να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά μετά το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, κάποιου επιπέδου Α/Α άμυνα.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *