Η Pro Bank μπαίνει στο Χρηματιστήριο

Το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε να περάσει η Pro Bank, αιφνιδιάζοντας την αγορά, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την άνλτηση κεφαλαίων ώστε να διατηρήσει το ιδιωτικό καθεστώς της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η…..
διοίκηση της τράπεζας είχε ζητήσει και έλαβε προθεσμία ενός επιπέον μήνα για την υλοποίηση της αμκμ ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος είχε ορίσει και επίτροππο.

Όπως φαίνεται οι εν δυνάμει επενδυτές πίεσαν προς την κατεύθυνση της εισαγωγής της τράπεζας στο ΧΑ προσπαθώντας να διασφαλίσουν ευκολ΄τοερη διέξοδο από το μετοχικό κεφάλαιο στη συνέχεια.

Ετσι η Pro Bank ενεργοποιεί τις διαδικασίες για είσοδο στο ΧΑ, έχοντας ήδη καταργήσει το άρθρο του καταστατικού που προέβλεπε ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή δεν θα υπερβαίνει το 10%.

Υπ αυτές τις συνθήκες τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει αναμένεται να κινηθούν πιο κοντά σε αυτά των μεγάλων τραπεζών, ενώ πλέον αναβαθμίζεται ο ρόλος και το κύρος της.

Για το λόγο αυτό η διοίκηση συγκάλεσε έκτακτη γσ η οποία θα συζητήσει:

• την τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού

• την εισαγωγή μετοχών της Τράπεζας  στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η τροποποίηση του καταστατικού αφορά στην άρση του περιορισμού που προβλέπει ότι κανένας μέτοχος δεν μπορεί να κατέχει μετοχές πέραν του 5% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας.

Στόχος είναι η διευκόλυνση της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας, για την επίτευξη της οποίας η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε την επιμήκυνση του χρόνου ολοκλήρωσής της.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, για την απόφασή της αυτή η Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε υπόψη τα θετικά στοιχεία που εμφανίζει η Probank, μεταξύ των οποίων η ρευστότητα που διαθέτει και η ικανοποιητική σχέση δανείων προς καταθέσεις.

http://www.sofokleousin.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *