Proficiency σε 8 μήνες χωρίς πρόσφατο Lower, με έκπτωση 30%, γραπτή εγγύηση σπουδών και 2η ξένη γλώσσα δωρεάν!

Το πτυχίο PROFICIENCY είναι ένα από τα πιο βασικά «ατού» ενός ισχυρού βιογραφικού, γι’ αυτό και οι περισσότεροι ενήλικες που είναι κάτοχοι Lower σπεύδουν στις μέρες μας να τελειοποιήσουν τα Αγγλικά τους και να αποκτήσουν το Proficiency.
Ένας ενήλικος που θέλει να προετοιμαστεί για Proficiency έχει συνήθως να αντιμετωπίσει δύο ζητήματα: το πρώτο είναι ότι έχει να κάνει Αγγλικά αρκετά χρόνια και το δεύτερο ότι βιάζεται να το αποκτήσει. Για να αντιμετωπίσει με επιτυχία και τα δύο αυτά θέματα, που….
κάθε άλλο παρά εύκολα είναι στη διαχείρισή τους, θα πρέπει να απευθυνθεί σε ένα εξειδικευμένο κέντρο προετοιμασίας Proficiency για ενήλικες που να διαθέτει ένα πρόγραμμα διαμορφωμένο με βάση τα παραπάνω.

Τα κέντρα ξένων γλωσσών Ευρωδιάσταση, εξειδικευμένα στα ταχύρυθμα προγράμματα προετοιμασίας Proficiency για ενήλικες, προσφέρουν τη δυνατότητα στους σπουδαστές τους να προετοιμαστούν αποτελεσματικά για το Proficiency Michigan σε 8 μόλις μήνες, χάρη στο ειδικό πρόγραμμα σπουδών “Powerprof”. To “Powerprof” είναι ειδικά σχεδιασμένο για σπουδαστές που δε διαθέτουν πρόσφατο Lower, ή δεν το έχουν καν.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα Powerprof από την Ευρωδιάσταση.
Τι είναι το Powerprof;

Το Powerprof είναι εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας Proficiency Michigan σε 8 μήνες.

Μπορώ να προετοιμαστώ και για κάποιο άλλο Proficiency, π.χ. Cambridge;

Βεβαίως. Εφόσον επιθυμείτε να λάβετε μέρος και σε κάποια άλλη εξέταση πλην του Michigan, θα σας προσφέρουμε βιβλιογραφική υποστήριξη, καθοδήγηση και, αν χρειαστεί, πρόσθετες ώρες μαθημάτων, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Πόσες ώρες μάθημα κάνω την εβδομάδα;

9 ώρες (3 3ωρα).

Τι εναλλακτικές έχω ως προς το ωράριο των μαθημάτων;

Υπάρχουν τμήματα πρωί, απόγευμα και βράδυ, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή ή Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή. Τα τμήματα συμβαδίζουν και υπάρχει δυνατότητα εναλλάξ παρακολούθησής τους και αναπλήρωσης μαθημάτων σε άλλο ωράριο. Το ωράριο δεν είναι δεσμευτικό. Στην Ευρωδιάσταση, ο σπουδαστής εγγράφεται για ένα πρόγραμμα, όχι για ένα «ωράριο».

Πότε αρχίζει; 31 Οκτωβρίου / 1 Νοεμβρίου.
Μέχρι πότε ισχύει η έκπτωση 30%; Μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που πήρα το Lower. Μπορώ να το παρακολουθήσω;

Βεβαίως. Το Powerprof είναι ειδικά σχεδιασμένο γι’ αυτό ακριβώς το profile σπουδαστή (ενήλικος, όχι πρόσφατα Αγγλικά, θέλει να πάρει το Proficiency σε ένα ακαδ.έτος).

Υπάρχει ειδική βιβλιογραφία;

Ναι. Στο πρώτο 3μηνο του προγράμματος χρησιμοποιείται εκπαιδευτικό υλικό το οποίο είναι ειδικά γραμμένο για την Ευρωδιάσταση, εξασφαλίζοντας ότι ο σπουδαστής κάνει ταυτόχρονα και συνδυαστικά τόσο μία ολοκληρωμένη επανάληψη της ύλης του Lower όσο και την ύλη του Proficiency. Έτσι, ούτε χάνει πολύτιμο χρόνο κάνοντας μόνο επανάληψη, ούτε «μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά» με φυσιολογικό επακόλουθο να απογοητευτεί και να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Τι ακριβώς είναι η γραπτή εγγύηση σπουδών;

Εφόσον ο σπουδαστής δεν έχει υπερβεί ένα όριο απουσιών (10%) και εφόσον έχει παραδώσει το μεγαλύτερο μέρος (90%) των εργασιών που του ανατέθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ξαναπροετοιμάζεται δωρεάν (με καταβολή μόνο δικαιώματος επανεγγραφής) για την επόμενη εξεταστική, σε περίπτωση αποτυχίας στις εξετάσεις. Είναι προφανές ότι ο αριθμός των σπουδαστών της Ευρωδιάστασης που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και αποτυγχάνουν είναι πολύ μικρός. Καμία σχολή δεν θα ήθελε να κάνει δωρεάν μαθήματα σε «στρατιές» αποτυχόντων. Επίσης, τα δύο αυτά κριτήρια είναι καθαρά ποσοτικά και δεν έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις του σπουδαστή.
Παρ’ όλα αυτά, είναι το πρόγραμμα αυτό εξίσου «ασφαλές» με ένα πρόγραμμα μεγαλύτερης διάρκειας, π.χ. διετές;

Αναμφίβολα. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται τόσο από τα ποσοστά επιτυχίας όσο και από τη δημοφιλία του προγράμματος.
Έχω και 2η ξένη γλώσσα δωρεάν;

Ναι, για ένα ολοκληρωμένο, εντατικό πρόγραμμα Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών ή Ιταλικών, διάρκειας επίσης 8 μηνών, με καταβολή μόνο δικαιώματος εγγραφής και δυνατότητα αξιοποίησης εντός 6 ετών. Για παράδειγμα, επιλέγοντας Γαλλικά μπορεί κανείς να φτάσει σε 8 μήνες στο DELF B2 (αντίστοιχο του Lower) αρχίζοντας από το μηδέν.

Περισσότερες πληροφορίες για «Powerprof, τμήματα ενηλίκων για Proficiency, Proficiency για ενήλικες» μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω sites και blogs:

www.eurodiastasi.gr

www.lower-proficiency.gr

www.proficiency-courses.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *