Οι καταθέσεις στις τράπεζες δεν ειναι εξασφαλισμένες. Σκάνδαλο χωρίς τέλος στη Proton Bank.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Δεν ειναι σίγουρο ότι το ΤΕΚΕ, ένα ΝΠΙΔ που δεν ανήκει στο Δημόσιο διαθέτει τα κεφάλαια για τις εγγυήσεις των καταθέσεων, που το μεγιστο καφάλαιο που μπορουν να καλυψουν είναι 100,000 ανα καταθέτη. Αν ο Υπουργός Οικονομικών έχει αντίθετη άποψη να δωσει αναφορές- κείμενα αποφάσεων. Δηλωσεις δεν….
ειναι πιστευτές από αυτή τη κυβέρνηση. Λυπάμαι…

Σύμφωνα με όσα έχω προαναφέρει αε αυτό το άρθρο εδώ
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/proton-bank_10.html ,

1. Tο Ελληνικό δημόσιο δεν είχε δικαίωμα να ενισχύσει την Proton Bank με 613 εκατομμύρια ευρώ, αφού επρόκειτο για ένεση εξυγίανσης μέσω του ΤΕΚΕ. Το ΤΕΚΕ δεν είναι φτειαγμένο για αυτό το σκοπό.

2. Το Ελληνικό δημόσιο δεν είχε δικαίωμα να δώσει τα 250 εκ. ευρώ από το ΤΧΣ διότι πρόκειται για ένεση ρευστότητας, κάτι που δεν επιτρέπεται να κάνει το ΤΧΣ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε ανακεφαλαιοποίηση πολύ βιαστικά στη τράπεζα Proton Bank (πέρασε το ΦΕΚ σε ένα Σαββατοκύριακο!), χωρίς να έχει γίνει το νέο μεσοπρόθεσμο, απο το οποίο θα προκύψει και η μορφή του haircut των Ελληνικών ομολόγων.

Το πρόβλημα με τα Ελληνικά τοξικά ομόλογα δεν έχει ακόμη επιλυθεί σε όλη την Ευρωζώνη. Αρα, η Proton Bank δεν είναι σίγουρο ότι θα επιβιώσει μετά το haircut, όπως διαφημίζεται με πονηριά από αρκετά ΜΜΕ. Η εξασφάλιση των καταθέσεων δεν είναι εξασφαλισμένη.

Μετά το νέο μεσοπρόθεσμο θα προκύψει ως αναγκαία και νέα ένεση σε όσες τράπεζες έχουν υποστεί ανακεφαλαιοποίηση, την οποία θα χρεωθεί ο Ελληνικός λαός ή οι Ευρωπαίοι πολίτες μέσα απο τις γνωστές ατραπούς.

Η Ελλάδα είναι σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Αν δεν αλλάξει εξ ολοκλήρου ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα και η διαπλοκή τους με τα ΜΜΕ, που διστρεβλώνουν κατά παραγγελία τα γεγονότα ή αποκρύπτουν παραμέτρους ενός προβλήματος δεν θα μείνει τίποτα.

ΥΓ/ Δεν ευθύνομαι για κάθε απόφαση ή συμπέρασμα που θα βγάλετε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *