Res….τα ρέστα μου

Του Ραδιολόγου

«Όπως καταλαβαίνετε, αν βάλει κανείς όλους τους ποιητές της Ελλάδας και το σύνολο της πολιτιστικής μας κληρονομιά, είναι αδύνατον αυτά να τα παρακολουθήσει και να λάβει σημαντική απόφαση για το τι να απαλλοτριωθεί και τι όχι». Τάδε έφη το απαλλοτριωμένο εθνικά res της πολιτικής: Γερουλάνο. Με αφορμή την τύχη του σπιτιού του Έλληνα ποιητή, Κωστή Παλαμά, ο “υπουργεύων” πήρε φόρα και…..
με ύφος 20 καρδιναλίων (και βάλε) ξετίναξε την πολιτιστική μας κληρονομιά, όπως άλλωστε και οι ανθέλληνες προκάτοχοί του. Για όποιον δεν κατάλαβε δηλαδή, τα σπίτια που ανέπνευσαν οι Έλληνες: Σικελιανός, Ελύτης, Ρίτσος, Βάρναλης, Χατζηδάκις, Καββαδίας, Καβάφης, Λειβαδίτης, Σουρής, Τσαρούχης και ό,τι θυμίζει την ελληνική ταυτότητά μας είναι αποφασισμένος αυτός και η παρέα του να το απαλλοτριώσει. Αν στο μυαλό του νοείται πολιτιστική κληρονομιά και η Ακρόπολη θα “πιάσει” καλά λεφτά.
Αφού με ευκολία έδωσαν αντιπαροχή την ταυτότητά μας, την συνείδησή μας, τα χώματά μας, το όνομά μας (βλέπε Μακεδονία), ήρθε η ώρα να βάλουν τις μπουλντόζες για να γκρεμίσουν και το τελευταίο καταφύγιο της ελπίδας μας: Τον πολιτισμό μας.
Θα δανειστώ τα λόγια ενός άλλου Έλληνα, του Βασίλη Ραφαηλίδη, που έδωσε μέσα σε μία πρόταση τον ανθελληνισμό που διέπει τα res που μας έχουν κολλήσει στον τοίχο: ” Αν κάθε υπουργός Πολιτισμού στην Ελλάδα είχε συναίσθηση του τι κουβαλάει στις πλάτες του θα έκανε χαρακίρι”. Βέβαια, για να φθάσει κάποιος σε αυτή την γενναία πράξη θα πρέπει να έχει εκτός από συνείδηση και κότσια, πράγματα άγνωστα για τους “υπουργεύοντες”. Η ελαστική συνείδηση όσων φέρουν την ταμπέλα “ΕΛΛΗΝΑΣ” και ανοίγουν τις κερκόπορτες των κάστρων της εθνικής μας συνείδησης, βρήκαν πρόσφορο έδαφος μέσα στην “ευδαιμονία” που πρόσφεραν συνειδητά εγκληματικά τα τελευταία 40 χρόνια.
Εφόσον λοιπόν φθάσαμε στο σημείο που το κάθε res Γερουλάνο αποφασίζει για το τι και πώς θα απαλλοτριωθεί εις το όνομα της “Νέας Ελλάδας” που χτίζουν και εφόσον οι ποιητές κοιμήθηκαν νωρίς για να γράψουν ακόμη έναν Επιτάφιο, ας επιτεθούμε αμυνόμενοι από τα απειλούμενα Κάστρα της Συνείδησής μας αρνούμενοι να υποστείλουμε την σημαία της Ελληνικής Ταυτότητάς μας, με το όπλο που μας κληροδότησε ένας ποιητής :
“Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.
Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *