ΥΠΟΙΚ: Το δημοσίευμα του Reuters δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα

«Καμία επαφή με την πραγματικότητα» δεν έχουν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του Reuters για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, φέρεται να δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο επικοινώνησε το ελληνικό υπουργείο με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του πρακτορείου ανέφερε επικαλούμενο αξιωματούχο της…..
ευρωζώνης, ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών «είναι πολύ απασχολημένος με την εκστρατεία του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και για αυτό δεν είναι διαθέσιμος ώστε να συναντηθεί με τα στελέχη της Τρόικας».

Σε επιστολή του προς το πρακτορείο Reuters το ελληνικό υπουργείο τονίζει ότι η ανώνυμη αυτή πηγή είναι «γελοία αν όχι ύποπτη, για όλους αυτούς που έχουν μια βασική γνώση του καθημερινού προγράμματος του υπουργού και τις μακρές συναντήσεις του με την τρόικα, τις επαφές του με τους ομολόγους του και τους επικεφαλής των οργανισμών που συμμετέχουν στην τρόικα, τις συνεχείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τις τηλεδιασκέψεις, τις αλλεπάλληλες επαφές με το IIF για το PSI και γενικώς την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλεται 24 ώρες το 24ωρο από μια μικρή ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής των Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να τον πληροφορήσει για το δημοσίευμα του Reuters. Ο κ. Γιούνκερ τον εξουσιοδότησε να δηλώσει πως αυτό το δημοσίευμα δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα».

http://www.newscode.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *