REUTERS. Εργαζόμενοι σε ειρωνική διαμαρτυρία για “την μανούλα του Στουρνάρα” – Πολιτικοί “χωρίς επαφή με την πραγματικότητα”.

¨Ελληνες εργαζόμενοι στους δήμους, διαμαρτυρήθηκαν με καλάθια τροφίμων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην…

Αθήνα στις 17 Οκτ. 2013.

Εργαζόμενοι στους δήμους διαδήλωσαν στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα με καλάθια με ελαιόλαδο, ​​ντομάτες και ένα ολόκληρο κοτόπουλο την Πέμπτη σε μια ειρωνική διαμαρτυρία, αφότου ο Στουρνάρας δήλωσε ότι η οικογένειά του υπέφερε όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Τα πλακάτ έγραφαν “Για τη μανούλα και την πεθερούλα του Γιάννη Στουρνάρα, ρε γαμώτο”

(Reuters) – Εργαζόμενοι στους δήμους διαδήλωσαν στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα με καλάθια με ελαιόλαδο, ​​ντομάτες και ένα ολόκληρο κοτόπουλο την Πέμπτη σε μια ειρωνική διαμαρτυρία, αφότου ο Στουρνάρας δήλωσε ότι η οικογένειά του υπέφερε όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης

Τα σχόλια του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσαν θυμό σε μια χώρα όπου πολλοί κατηγορούν τους πολιτικούς ότι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα των Ελλήνων που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα ​​κατά τη διάρκεια της χειρότερης οικονομικής κρίσης της χώρας τους από το Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεκάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν με το φαγητό προς το Υπουργείο Οικονομικών στην κεντρική πλατεία Συντάγματος, κρατώντας πλακάτ με τη φωτογραφία του Στουρνάρα πάνω από εικόνες των αστέγων που κοιμούνται στο δρόμο.

“Για την μανούλα του Στουρνάρα, ρε γαμώτο!” έγραφαν τα πλακάτ.

Μια γυναίκα κρατούσε ένα καλάθι με γερμανικά λουκάνικα, υποστηρίζοντας ότι στάλθηκαν από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, την χώρα μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας μέσα από τα 240 δισ. ευρώ bailout από της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποίο την διέσωσε από την οικονομική κατάρρευση.

Η αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές να φτάσουν στο κτιρίο.

Το συνδικάτο των εργαζομένων δήλωσε ότι η συγκέντρωση ήταν μια “κίνηση συμπαράστασης για μια οικογένεια που δυσκολεύεται. Πιστεύουμε ότι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας θα εκτιμήσει αυτή την κίνηση και δεν θα ζητήσει απόδειξη”.

Μιλώντας σε ένα talk show, όπου δέχθηκε ερωτήσεις από το ακροατήριο, ο Στουρνάρας είπε ότι θα μπορούσε να τον αφορά και αυτόν, αυτό που περνάν οι Έλληνες.
“Ξέρω τι είναι σαν να ζείς με € 500 (το μήνα)”, είπε. “Υπάρχουν άνθρωποι στην οικογένειά μου που ζουν με πολύ λίγα χρήματα. Η μητέρα μου, ο πεθερός μου, η πεθερά μου. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει”

Η Ελλάδα διασώθηκε από την πτώχευση το 2010, αλλά το bailout ήρθε με επώδυνες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών αυξήσεων και απότομων περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις του εργατικού δυναμικού είναι άνεργοι, οι άστεγοι αυξάνονται και πολλοί Έλληνες είδαν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται και το βιοτικό τους επίπεδο να κατρακυλά σε επίπεδα που δεν έχουμε δει εδώ και δεκαετίες. Ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 500 ευρώ το μήνα, αλλά ορισμένοι συνταξιούχοι ζουν με μόλις € 300.

“Είναι μια πραγματικότητα που ο κ. Στουρνάρας δεν μπορεί να δεί”, δήλωσε στην ελληνική τηλεόραση ο Θέμης Μπαλασόπουλος, επικεφαλής του σωματείου που διοργάνωσε τη διαδήλωση. “Εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες βρίσκονται στα πρόθυρα της απόγνωσης.”

Αλλά το σωματείο δήλωσε ότι η ανταπόκριση στην διαμαρτυρία ήταν πολύ μεγάλη για να την διαχειριστεί, και ζήτησε από τους εργαζόμενους να σταματήσουν την αποστολή “πακέτων αλληλεγγύης” στα γραφεία τους, επειδή έχουν κατακλυστεί.

Μετάφραση-Απόδοση: LEFTeria-news

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *