Reuters: “Η Ελλάδα ξεκίνησε την επαναγορά του χρέους”!

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο συνομιλίες με δύο Έλληνες υπουργούς, τους οποίους όμως δεν αποκαλύπτει, μετέδωσε ότι “Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε επαναγορές ομολόγων και εντόκων γραμματίων συνολικού ύψους 2,3 δις ευρώ από τις αρχές του έτους”!
”Από τις αρχές του έτους έχουν πραγματοποιηθεί επαναγορές τίτλων συνολικής αξίας περίπου 2,3 δις ευρώ” φέρεται να…..
δήλωσε ανώνυμα στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το θέμα είναι τεράστιο γιατί αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε πρόκειται στην ουσία για την έναρξη της αναδιάρθρωσης ή του ανασχηματισμού του ελληνικούθ χρεόυς που δημοσίως διαψεύδεται.

Το Reuters φιλοξενεί δηλώσεις και δεύτερου στελέχους της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο οι επαναγορές ομολόγων έγιναν στο πλαίσιο της διαχείρισης ρευστότητας του υπουργείου Οικονομικών και πως οι αντίστοιχες επαναγορές τίτλων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου χρόνου ήταν μικρότερες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

8 Comments

  1. ελενα

    αυτο ειναι κακο!συμαινει οτι οι "δανειστες τακτοποιηθηκαν και ειμαστε και κεραταδες και ζημιωμενοι!!καλα κρασια!τωρα τον πινουμε…μολις περασουν ολα στα χερια μας τα 'τοξικα"ομολογα θα κτυπησουμε και μια χρεοκοπια (για αυτο δεν την εκαναν τοσο καιρο)για να τα παρουν σιγουρα οι "δανιστες"μας,θα γυρισουμε στην δραχμουλα μας …και θα ξεπληρωνουμε εικοσι γενιες…αν μεινει ρουθουνι!τωρα εχουμε πραγματικο χρεος!πιο πριν ηταν "μπαρουφα"κολοχαρτα ..χωρις αντικρυσμα

    Reply
  2. Ανώνυμος

    μαλιστα. σας ευχαριστω για τα σχολια σας!!! ειμαι ασχετος απο τετοια θεματα και σας ευχαριστω που ριχνετε λιγο φως. παιδια, υπαρχουν πολυ ασχετοι σαν και εμενα πιστευω. αντι λοιπον να μας βριζετε οπως κανετε σε αλλα αρθρα και να μας λετε ασχετους ζωα και πολλα αλλα κοσμιτικα, προσπαθηστε να μας μεταφερετε 2 πραγματακια παραπανω που μπορει να γνωριζετε. ολοι μαζι ειμαστε εξαλλου. ολοι ελληνες ειμαστε, γιατι να μην ειμαστε ενωμενοι?

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Η κυβερνηση βαζει τα συνταξιοδοτικα ταμεια να αγοαραζουν ομολογα και αυτα με τη σειρα τους τα πουλανε σε ντοπιους επιχειρηματιες με χασουρα για το κρατος, δηλ. εμας. Οι ντοπιοι επιχειρηματιες εχοντας χρεος στα χερια τους, πιεζουν τη κυβερνηση να κανει πραγματα προς οφελος τους.
    Γενικα, για να μηβ σκοτιζεστε, οτι και να κανουν, οτι και να γινεται, δεν ωφελει τον κοσμο, αλλα 50 με 60 οικογενειες.

    Reply
  4. Πελοποννήσιος

    Η είδηση είναι γνωστή 1-2 μήνες τώρα. Η κυβέρνηση αγόρασε και ίσως συνεχίζει να αγοράζει ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά τα οποία πωλούνται με hair-cut 40-60%. Φυσικά το "ανησυχητικό" είναι ότι οι κάτοχοι των ομολόγων τα πουλάνε αυτοβούλως με τέτοιο hair-cut. Πολλοί πιστεύουν ότι η κυβέρνηση τα αγόρασε ώστε να μην "κατρακυλήσει" κι άλλο η τιμή τους.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    δεν ξερω τι σημαινει αυτο. μπορει καποιος να εξηγησει και να με βοηθησει? ειναι δηλαδη καλη η κακη αυτη η ειδηση? θα το εκτιμουσα πολυ αν καποιος αναγνωστης γνωστης του θεματος μου εδινε τα φωτα του. ευχαριστω προκαταβολικα!!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Γιατι εχει κανεις την εντυπωση οτι θα μας πουν τι προκειτε να μας σκαρωσουν?Ολα θα γινουν κρυφα και πριν το παρουμε χαμπαρι θα βρεθουμε στον πατο της θαλασας.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *