ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ROUSSEFF ME ΣΤΟΧΟ TΗN ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ BRICS

ΟΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ BRICS

2 ΒΙΝΤΕΟ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο για την ανατροπή της προέδρου της Βραζιλίας Dilma Rousseff και μέσω αυτού της αποχώρησης της Βραζιλίας από τη συμφωνία BRICS.

Αυτή τη φορά η Νέα Τάξη Πραγμάτων μετά την αποτυχία της στην Ουκρανία αλλά και στην Ρωσία μέσω των κυρώσεων μεταφέρει τον «πόλεμο» στη Νότια Αμερική και πιο συγκεκριμένα στη Βραζιλία.

Το σχέδιο έχει δύο φάσεις: Η πρώτη είναι η ανατροπή της προέδρου της Βραζιλίας μέσω διαδηλώσεων σε μια παραλλαγή του κινήματος της Maidan και αν αυτό δεν πετύχει η πραγματοποίηση πραξικοπήματος όπως ζητούν ήδη ακροδεξιά κόμματα και οργανώσεις στη χώρα.

Στη συνέχεια είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης κάτω από την καθοδήγηση των μεγάλων βαρόνων των ΜΜΕ και η σταδιακή απεμπλοκή της Βραζιλίας από τους BRICS στοχεύοντας στον πιο αδύναμο κρίκο.

Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Βραζιλία κυρίως στο Sao Paulo αλλά και σε άλλες πόλεις και παρά την απέλπιδα προσπάθεια των ΜΜΕ σε συγκεντρώθηκαν πάνω από 1 εκατ. διαδηλωτές σε μια χώρα των 200 εκατ.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την αποπομπή της κεντροαριστερής προέδρου Rousseff που επανεξελέγη στα τέλη του 2014.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ignacio Lula Da Silva κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη τα στελέχη του εργατικού κόμματος (PT) για να τους προειδοποιήσει για την πιθανότητα διενέργειας πραξικοπήματος, ενώ έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο πραγματοποίησε και η Rousseff για την αντιμετώπιση της κατάστασης,

Το ίδιο κάλεσμα απεύθυνε και ο Joao Pedro Stedile επικεφαλής του κινήματος MST των ακτημόνων αγροτών (Campesinos), το μεγαλύτερο κοινωνικό κίνημα στη Βραζιλία, καλώντας τους υποστηρικτές του να βρίσκονται σε εγρήγορση:

«Το 1961 η βραζιλιάνικη ελίτ προσπάθησε να ενορχηστρώσει ένα πραξικόπημα. Το 1964 κατάφεραν τελικά να πραγματοποιήσουν ένα,. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε σήμερα κανένα στρατιωτικό κίνημα»είπε.

Μεταμφιεσμένο ως «συνταγματική στρατιωτική παρέμβαση» πολλές ακροδεξιές οργανώσεις στη Βραζιλία καλούν στην πραγματοποίηση πραξικοπήματος και το Στρατό να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας με στόχο την αποπομπή της προέδρου της δίκης της για κατηγορίες που έχουν να κάνουν με υποτιθέμενα σκάνδαλα του πρώην προέδρου Lula Da Silva ο οποίος ανήκει στο ίδιο κόμμα με την Rousseff.

Μάλιστα ο στρατηγός Paulo Chagas των εφεδρικών δυνάμεων της Βραζιλίας (Εθνοφρουρά) είχε καλέσει πέρυσι τους στρατιώτες να καταλάβουν την εξουσία και να αποτρέψουν την επιβολή μιας «κομμουνιστικής δικτατορίας» στη χώρα όπως είχε πει.

Τον περασμένο Νοέμβριο και ποιό συγκεκριμένα στις 3 Νοεμβρίου μια ομάδα στρατιωτών πραγματοποίησε διαδήλωση στην πόλη Fortaleza καλώντας σε στρατιωτική παρέμβαση εναντίον της κυβέρνησης της Rousseff.

«Π Στρατός θα απελευθερώσει τη Βραζιλία από τον κομμουνισμό» έγραφαν σε ένα μεγάλο πλακάτ.

Κάποιοι από τους άλλους διαδηλωτές φώναζαν ότι η επανεκλογή της Rousseff (πριν από πέντε μήνες) ήταν νόθα.

Ακόμη μια διαδήλωση στο Sao Paulo (την πόλη με τον μεγαλύτερο αριθμό ακροδεξιών υποστηρικτών ενός πραξικοπήματος) σε διαδήλωση στα τέλη του Νοεμβρίου οι διαδηλωτές καλούσαν τον Στρατό να αναλάβει την εξουσία.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *