Αποκλειστική συνέντευξη Μίχαλου στο RP: «Το χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Όταν ξεκίνησε η κρίση πίσω το 2009, το συνολικό χρέος ήταν 320 δισεκατομμύρια, ενώ σήμερα το χρέος έχει ανέλθει στα 375 δισεκατομμύρια και η μείωση του χρέους είναι
ζωτικής σημασίας για να προχωρήσουμε παρακάτω. Άρα το χρέος αρχικά πρέπει να γίνει βιώσιμο και δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε τα θεμιτά αποτελέσματα από την συνάντηση στο Παρίσι. Πρέπει να αλλάξουμε τις πολιτικές μας και θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την Γερμανία, έτσι ώστε να ανακουφιστούμε από τα βάρη αυτά.».

Τα παραπάνω τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στο Rizopoulos Post και στην Ανθή Καρασάββα. «H επιμονή της Γερμανίας, όσον αφορά την εξάλειψη των ελλειμμάτων και την μείωση των πιέσεων πληθωρισμού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να ενισχύει τις πιέσεις σε θέματα ανεργίας που έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα» προσθέτει ο κ. Μίχαλος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ειδικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ο κ. Μίχαλος, ο οποίος εκπροσωπεί ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας, όταν ερωτάτε πως νιώθει όταν ακούει τον πρωθυπουργό να μιλάει για success story, απαντά: «Δεν πείθομαι. Δεν πείθομαι επειδή η κρίση ρευστότητας συνεχίζεται ακόμα, υπάρχει ακόμα και το πρόβλημα που σχετίζεται με την φορολόγηση, καθώς αυτή την στιγμή έχουμε τα υψηλότερα επίπεδα φορολόγησης επιχειρήσεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, και επιπλέον έχουμε και άλλων ειδών, έμμεσες φορολογικές πιέσεις.».

Τέλος ο κ. Μίχαλος συστήνει στην κυβέρνηση πιο δυναμική διαπραγματευτική στάση απέναντι στους δανειστές καθώς όπως σημειώνει «πρέπει να καταθέσουμε όλες τις διαφωνίες που έχουμε σχετικά με την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που επιβάλλεται. Καθώς όλη η Νότια Ευρώπη υποφέρει από τα ίδια συμπτώματα, πιστεύω πως μπορούμε να συγχρονιστούμε και έτσι λοιπόν εάν θέλουμε να αλλάξουμε, πρέπει να το κάνουμε τώρα γιατί μετά μπορεί να είναι πολύ αργά…».

rizopoulospost.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *