Πρωτοποριακή συνεργασία του Saint Louis University με το ACS Athens

Press Release 16 Νοεμβρίου 2012
Σε εποχή πρωτοφανούς οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την έξοδο από αυτή
Πρωτοποριακή συνεργασία του Saint Louis University με το ACS Athens
Χαλάνδρι, Αθήνα: Ο Dr. Paul Vita, Πρύτανης του Saint Louis University (SLU) επισκέφτηκε το ACS Athens (American Community Schools) στις Νοεμβρίου 9, 2012, για την υπογραφή επίσημης συμφωνίας συνεργασίας, στόχος της οποίας είναι….
να προσφέρει μοναδικές και αμοιβαία επωφελείς ευκαιρίες σε μαθητές και διδακτικό προσωπικό των δύο εκπαιδευτικών οργανισμών.
«Η πρωτοβουλία αυτή είναι ένα παράδειγμα πώς πανεπιστήμια και ιδρύματα διεθνούς πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να συνεργαστούν ώστε να κάνουν την διαφορά για τον μαθητή» λέει ο Πρόεδρος του ACS Athens, Δρ. Στέφανος Γιαλαμάς. Για πρώτη φορά, μαθητές Λυκείου από την Αθήνα θα επωφεληθούν ακαδημαϊκά, αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες, έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Saint Louis University, μέσω της συνεργασίας αυτής.

Τα δυο εκπαιδευτικά ιδρύματα θα συνεργαστούν με πολλαπλούς τρόπους στα πλαίσια του προγράμματος. Μαθητές του ACS Athens θα ταξιδέψουν στο Saint Louis University στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν προπτυχιακά προγράμματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2013 σε σπουδές ηγεσίας, αεροναυπηγικής, επικοινωνίας, κοινωνικής ευθύνης και παραγωγής ντοκιμαντέρ. Επιπλέον, τα ιδρύματα θα ανταλλάσσουν καθηγητές προκειμένου να προωθηθεί η επαγγελματική και πολιτιστική επιμόρφωση και ανάπτυξη, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθιερώσει πρόγραμμα visiting scholars.
«Είναι προφανές ότι σε μια περίοδο οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, η εκπαίδευση είναι το κλειδί για να αναπτυχθούν οι μοναδικές δυνατότητες των μαθητών, προοδεύοντας ταυτόχρονα την κοινωνία μας, πέρα από τις κοινές προσδοκίες», είπε ο Δρ. Γιαλαμάς.
Η επίσημη υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ SLU και ACS Athens διεξήχθη στις 9 Νοεμβρίου, 2012 στις εγκαταστάσεις του ACS Athens στο Χαλάνδρι.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Βάλερι Αλεξοπούλου Τηλ.: 210.6070304, alexopoulosv@acs.gr.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *