scripta manet (Μια συντομη αναδρομή)

Ξεκίνησα να γράφω για το πόσο με έχει ενοχλήσει το γεγονός να βλέπω όσους απείχαν από τις εκλογές να σχολιάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα με τέτοιο τρόπο που να δείχνουν ότι δεν φέρουν ευθύνη για αυτό, να μιλούν απαξιωτικά για το σύστημα και να χαρακτηρίζουν πρόβατα όσους πήγαν να ψηφίσουν θεωρώντας εαυτούς επαναστάτες ενώ ουσιαστικά είναι εκείνοι που….
πέταξαν στον κάδο των αχρήστων την τελευταία ευκαιρία που μας έδωσε το ίδιο το σύστημα να το χτυπήσουμε εκλέγοντας συμμάχους μέσα σε αυτό.
Απαντήσεις φυσικά επί του πρακτέου σε πολύ φυσιολογικές ερωτήσεις όπως αν προτιμούμε περιφερειάρχη Πασοκ-ΝΔ από Κ.Κ.Ε δεν πήρα όπως και το πώς γίνεται να φταίνε τα κόμματα της αριστεράς το ίδιο με τους δύο νταβαντζήδες που μας κυβερνούν μεταπολιτευτικά. Δεν μπορώ να ακούω δεν ανήκω σε μαντριά και επαναστάτησα απέχοντας, τρελαίνομαι….

Στο μαντρί του 50% βάλανε τους απέχοντες και εξηγούν την αποχή όπως γουστάρουν και πάπαλα. Έχω αρχίσει και αμφιβάλλω για πολλά πλέον και δεν μπορώ να διανοηθώ πως γίνεται να συμφωνούμε με παιδιά τόσο καιρό να μιλάμε για αντίσταση με τον όποιο τρόπο στο σύστημα και τσαφ το διάστημα των εκλογών να κάνουν όλοι γαργάρα και να οδηγούν την κουβέντα στα λάθη της αριστεράς τα οποία τα ξέρουμε και τα έχουμε αναλύσει αλλά δεν είναι το θέμα μας τώρα. Μα είναι δυνατόν να συζητάμε για το αν έχει πουληθεί το ΚΚΕ και να μην αντιλαμβανόμαστε αυτονόητα πράγματα?
Βλέπω μπλογκερ καθόλα άξιους να εναρμονίζεται η άποψη τους με ανθρώπους που πραγματικά σιχαίνομαι γιατί είναι το πρότυπο του νεοέλληνα μαλάκα χωρίς ιδανικά που νομίζουν πως είναι έξυπνοι και πατάνε επί πτωμάτων για να επιβιώσουν.

Υπήρξε τέτοια ευθυγράμμιση συγκεκριμένων χώρων και είχε δοθεί κατεύθυνση για αποχή από τα παπαγαλάκια και έκαναν όλοι σαν να μην το είδαν. Μιλάω επι της βάσης των γεγονότων και των αποτελεσμάτων και δεν κάθομαι να αναλύσω ιδεολογικά το ζήτημα. Παίχτηκε χοντρό παιχνίδι…Μόνο αν ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ τώρα και δω όσους απείχαν να βγαίνουν μπροστά θα αποκτήσει νόημα η όποια αποχή αλλά επειδή δεν το βλέπω, μια τρύπα στο νερό έγινε και τους εξυπηρετήσαμε κιόλας.
Με αυτά και με αυτά επειδή είμαι απογοητευμένος αποφάσισα εν τέλει να κάνω μια αναδρομή σε όσα γράφω τόσο καιρό για να υπενθυμίσω σε αυτούς που ψήφισαν και σε αυτούς που δεν ψήφισαν που οδηγούμαστε, να τα παραθέσω συνολικά και να μιλήσω για την «κοροϊδία» (και που αποσκοπεί αυτή) που βλέπω να συντελείτε από τα «τσιράκια» του μηχανισμού ελέγχου της κοινής γνώμης, τους άξιους συμπαραστάτες του ανεκδιήγητου πολιτικού κόσμου που μας κυβερνά, και όσα θα πω αφορούν την οικονομική κρίση και όχι μόνο.

Οι αδηφάγες Ελληνικές κυβερνήσεις , εν αγνοία του Ελληνικού λαού , έχουν υποθηκεύσει το μέλλον των Ελλήνων. Όχι, αυτό δεν έγινε μέσα σε μια νύχτα εξαιτίας των κακών κερδοσκόπων που χτυπάνε την αδύναμη Ελλαδίτσα, αλλά επί σειρά ετών, κρυφά και με σύμμαχο την επικοινωνιακή προπαγάνδα τον ΜΜΕ, που απέκρυπταν όλα τα δεδομένα που μας οδήγησαν στον εξευτελισμό έως και την Απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας στο σήμερα.
Βρωμιά, μπόχα και τέλμα, θυσία η Ελλάδα στο βωμό των κεφαλαιοκρατών από τους επαγγελματίες πολιτικάντηδες και τους εργολάβους της Ενημέρωσης. Ευφάνταστα σενάρια κακών κερδοσκόπων και χρυσών golden boys, γενικόλογα πλασαρισμένα από τα μέσα εκμαύλισης συνειδήσεων αποτελούν την ειδησεογραφική προπαγάνδα. Ταρζαν και ΣΙΑ Ο.Ε προσπαθούν να μας πείσουν πως επιτελούν έργο κάθαρσης πιπιλώντας την καραμέλα της απόδοσης ευθυνών στους αποδιοπομπαίους εξιλαστήριους θύτες και στα φαντάσματα που γεννούν οι σύγχρονοι παγκόσμιοι οικονομικοί πόλεμοι.

Στο βωμό του κομματικού ελέγχου και της ψηφοθηρίας οι Ελληνικές κυβερνήσεις εξυπηρετούσαν χρόνια τώρα την διαφθορά ωσάν διεφθαρμένες και οι ίδιες, παίζοντας στο χρηματιστήριο ένα υποθηκευμένο μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας. Η σκληρή πραγματικότητα λέει πως αποτέλεσαν και αποτελούν τα όπλα των σύγχρονων παγκοσμίων οικονομικών δυναστών και ένα σκοτεινό σκηνικό θανάτου της αξιοπρέπειας των περισσότερων Ελλήνων .
Φερέφωνα ανύπαρκτα, υπάνθρωπα ανδράποδα που γενεαλογικά τοποθετούνται σε θέσεις φτιαγμένες για αυτούς πριν καν υπάρξουν, να βαυκαλίζονται πως «Λεφτά Υπάρχουν» και να μάχονται για τη διατήρηση της ρευστότητας, της ρευστότητας των ηθικών φραγμών τους…

Από το λεφτά υπάρχουν στο δεν υπάρχει σάλιο και τα ταμεία είναι άδεια, εμπαίζουν την νοημοσύνη του αποχαυνωμένου από το σύστημα νεοέλληνα που εξαντλεί την επαναστατική του οργή στα δίωρα «τηλεμαλάκυνσης» του Λαζόπουλου ενώ τα στοιχήματα που βάζουν οι τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια για το αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, χρηματοδοτούνται από τα κομμένα λεφτά των συνταξιούχων και των μισθωτών του μόχθου.
Το παραμύθι κάποτε θα τελειώσει όμως και τότε να σας δω νεροκουβαλητές της απαξίας και του Δ.Ν.Τ, φαύλοι εκφραστές του σχεδίου σωτηρίας… της δικής σας σωτηρίας, βεβαίως βεβαίως…
Με σύμμαχο και αρωγό το επικοινωνιακό παραμύθι της μαζικής «ενημέρωσης» από τα «ελευθέρα» μέσα μαζικής προπαγάνδας ποδοπατήσατε κάθε έννοια και κάθε αξία με υποσχέσεις επανίδρυσης (κάθε φορά προ εκλογών) ενός κράτους που στην ουσία δεν υφίσταται. Γιατί σε ένα κράτος δικαίου δε θα συνέβαιναν αυτά τα αστεία που παρακολουθούμε σήμερα ως σκηνές δράματος, άθλια αστεία που τόσα χρόνια εσείς τρέφεται με εξειδικευμένα επιτελεία , κομματικούς μηχανισμούς, με χρωματιστές νεολαίες και παρατρεχάμενους.

Ένα κράτος με τεράστια ιστορία που σβήνει…

Φίλοι μου, δεν έχετε καταλάβει ότι η άποψη που πρέπει να επικρατήσει είναι η εξής απλή; : «Φταίμε όλοι για την κατάντια που βιώνουμε σήμερα» οπότε μη μιλάτε… Φταίει δηλαδή το ίδιο αυτός που έκλεψε ένα παγωτό από το ψυγείο του μπακάλη της γειτονιάς με αυτούς που εκ προμελέτης δολοφόνησαν και συνεχίζουν να δολοφονούν ασύλληπτοι την εθνική μας υπερηφάνεια.
Τόσο καιρό ακούω ότι για το «χρέος» φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Πολύ ωραία… Να σας δώσω ένα στοιχείο λοιπόν για να καταλάβετε το μέγεθος της υποκρισίας. Από τους 8,5 εκατομμύρια ΑΦΜ που υπάρχουν στο φορολογικό μητρώο, περίπου τα 6 εκατομμύρια είναι απαλλασσόμενοι δήλωσης, δηλαδή δεν πληρώνουν τίποτα. Ποιοι δηλαδή πληρώνουν τόσο καιρό εφορία? Οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί, και αν πάμε σύμφωνα με τα όποια επίσημα στοιχεία τουλάχιστον οι μισοί εξ΄ αυτών ανήκουν στο δημόσιο… Φυσικά και δεν θα διαφωνήσω με τα δεινά του κτήνους που λέγεται δημόσιο το οποίο αυτοί οι ίδιοι έχουν εκθρέψει και δεν του επιτρέπουν να λειτουργεί ορθολογικά, με όλη αυτή την αντιπαραγωγική λογική που επιβάλουν με τις διατάξεις και τα νομικά κατασκευάσματα που ψηφίζουν για να το ελέγχουν, με τα διαπλεκόμενα και τη δυνατότητα των εκάστοτε κυβερνήσεων να επεμβαίνουν και να τοποθετούν τους ημέτερους στις θέσεις κλειδιά, εκεί που γίνεται το παιχνίδι δηλαδή… Κατά τα άλλα μας φταίει ο υπαλληλάκος , που τον αναγκάζουν να δουλέψει μέσα σε ένα μπάχαλο ανοργανωσιάς και με απουσία ελέγχου και που βλέποντας τίποτα να μη λειτουργεί, γίνεται ένα με το σύστημα και διαβρώνεται . Φυσικά και δεν του δίνω άλλοθι, αλλά για σκεφτείτε, δε φταίνε καθόλου τα «κομματικά τσογλάνια» που κάθε φορά τοποθετούνται στις καίριες θέσεις του δημοσίου; Αυτοί δεν είναι οι κύριοι εκφραστές της πολιτικής σας, κύριοι των κομμάτων;

Πάμε τώρα στους γιατρούς και του δικηγόρους. Για όλα φταίνε οι γιατροί και οι δικηγόροι ακούσαμε στα κανάλια που δημοσιοποιούν τις λίστες, ως καλά παπαγαλάκια… Δεν θα διαφωνήσω ότι πολλοί εξ αυτών φοροδιαφεύγουν σε μεγάλο βαθμό. Αν υποθέσουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε 1000 μεγαλογιατρούς- μεγαλοδικηγόρους που φοροδιαφεύγουν και δεν πληρώνουν στην εφορία 100.000 το χρόνο όπως θα έπρεπε, αυτό μας κάνει εκατό εκατομμύρια ευρώ . Σας φαίνεται να ευθύνονται στο βαθμό που παρουσιάζεται αυτοί για την κατάντια της χώρας? Τα ίδια λένε και για τους καλλιτέχνες αλλά αυτοί οι εκατό «μεγαλο-καλλιτέχνες» που δεν τα δηλώνουν δεν είναι ικανοί για τα ελλείμματα που παρουσιάζουν σήμερα…

Μπαίνουν στο στόχαστρο σας κύριοι των κυβερνήσεων οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διατηρούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτούς τους κυνηγάτε να πληρώσουν αλλά αφήνεται τους παράνομους μετανάστες να πωλούν το αφορολόγητο προϊόν της μαύρης αγοράς . Δεν τους προστατεύετε και τους πυροβολείτε και από πάνω. Ένα κυρίως λόγο βλέπω που σας οδηγεί να επιτρέπετε την παράνομη δραστηριότητα.

Μήπως για να ξεπλένει το τραπεζικό σύστημα το μαύρο χρήμα με την μορφή δανείων με χαμηλά επιτόκια, παρέχοντας του έτσι το πόθεν έσχες; Η υποκρισία του Ελληνικού κράτους δεν έχει όρια με το παραεμπόριο των πλανόδιων (λαθρο)μεταναστών. Εδώ εδράζεται και το μεγάλο «σφάλμα» της Αριστεράς στην οποία και ανήκω ιδεολογικά, που στο όνομα του ανθρωπισμού παραβλέπει τα εγκλήματα που συντελούνται στην κοινωνία.
Δεν βλέπει ο κόσμος ότι οδηγούμαστε στο κλείσιμο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στη μείωση της αγοραστικής του δύναμης και την ύφεση της οικονομίας, την εξάλειψη αυτής που σήμερα ονομάζετε ως «μεσαία» τάξη και την αντικατάσταση της με εξαθλιωμένους εργάτες που θα δουλεύουν για πενταροδεκάρες στις πολυεθνικές επιχειρήσεις; Σε λίγο θα επικρατήσει το χάος… Οργή Λαού, φωνή Θεού και να δώ που θα κρυφτείτε τότε…

Νομίζετε ότι απευθύνεστε σε μπαμπουίνους και μας μιλάτε «με πόνο» για ανάγκη να κάνουμε θυσίες, τιποτένιοι, για τα δεινά που εσείς φορτώνετε στις πλάτες μας, αντιμετωπίζοντας μας σαν υποτελείς δουλοπάροικους στην ίδια μας τη χώρα και οδηγώντας προς την τελική κατάρρευση όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Για να υφαρπάξουν πιο εύκολα τον πλούτο της χώρας μας τα φιλαράκια σας, αδίστακτοι ;

Έχετε ή όχι δημιουργήσει την λεγόμενη επιχειρηματική κοινότητα των φοροτεχνικών γραφείων που εξαιτίας του πολύπλοκου του συστήματος ζουν στις παρυφές των ελεγχόμενων εφοριών που εξυπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες τοπικών βουλευτών και όχι μόνο ; Κάνω λάθος και σε αυτό;

Δεν θα αναλύσω τα υπόλοιπα δεινά του συστήματος που είναι εκατοντάδες και για τα οποία εξολοκλήρου υπεύθυνοι είστε εσείς οι κυβερνώντες αλλά αυτό που θέλω να κάνω σαφές είναι ότι διαβλέπω την έντονη ανάγκη σας να στρέψετε τα βέλη της ευθύνης προς κάθε κατεύθυνση. Απευθύνομαι λοιπόν σε αυτούς που «τρώνε το παραμύθι σας» και στρέφονται κατά της μιας ή της άλλης επαγγελματικής ομάδας και τους λέω να ξυπνήσουν γιατί με αυτό τον τρόπο κατευθύνονται και χειραγωγούνται εκεί που θέλετε εσείς. Να μην αλλάξει τίποτα δηλαδή…

Τα ελλείμματα τα έχετε δημιουργήσει (ίσως και εσκεμμένα) εσείς και οι ανεύθυνες προς τον πολίτη πολιτικές σας, λειτουργώντας ως εξυπηρετητές του κεφαλαίου και των διεθνών οικονομικών τρομοκρατών.
Νιώθω κάποιες φορές με βάση αυτά που ακούω γύρω μου πως οι πολίτες βρίσκονται στα όρια των αντοχών τους και ακόμα υπομένουν γιατί βρίσκονται σε κατάσταση πρώτου σοκ από τα μέτρα. Παίζετε με τη φωτιά γιατί μια σπίθα λείπει και θα γίνει ολοκαύτωμα, οδηγούμενοι σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις . Λειτουργείτε ενάντια στο λαϊκό αίσθημα που καταδικάζει τα μέτρα και την προσφυγή στο ΔΝΤ γιατί πολύ απλά γνωρίζει ο λαός πως εκτός του ότι δεν έχουν τιμωρηθεί οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάντια, κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτό που θέλετε να παρουσιάσετε ως αληθινό.
Οι πολιτικοί , οι καναλάρχες, οι τραπεζίτες ενάντια στον απλό πολίτη φορολογούμενο τόσο απλά…

Έχουμε τους κατώτερους μισθούς στην Ευρώπη και τους ψαλιδίζουν και άλλο ενώ σε μεγάλη αναντιστοιχία με αυτό, οι τιμές στα προϊόντα είναι συγκριτικά από τις υψηλότερες στην Ευρώπη… Έχουμε τις χαμηλότερες συντάξεις στην ευρωζώνη και δεν ντρέπονται να λένε σε ανθρώπους που δούλεψαν και πλήρωναν ασφαλιστικά ταμεία μια ζωή, χωρίς ουσιαστικά να τους παρέχεται σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη: «θα πάρεις μειωμένη σύνταξη στα 70» Ντροπή σας…

Παραμυθιάζετε τον κόσμο να κάνει θυσίες για ποιον, για να πληρώσει τους «κλέφτες»; Κοινωνικοποιείται την κρίση που το τραπεζικό – οικονομικό σύστημα έντεχνα δημιουργεί; Για όλα αυτά τα δεινά, την ανισότητα και την φτώχεια, αυτό το σύστημα φταίει και αυτοί που είναι από πίσω του, μερικές ισχυρότατες κάστες δηλαδή που ελέγχουν τον παγκόσμιο πλούτο και οι υπάλληλοι τους στις κυβερνήσεις…

Ξεπουλήσατε την αξιοπρέπεια και την τιμή μας και επιτρέψατε να αποφασίζουν, χωρίς έστω να τηρούνται τα προσχήματα, άλλοι για εμάς και όχι το εκλεγμένο Ελληνικό κοινοβούλιο με την προσφυγή στο «μηχανισμό στήριξης». Αφού αυτή τη στιγμή στην ουσία είμαστε υπό έλεγχο και δεν αποφασίζουμε για τη χώρα μας εμείς, τι τους θέλουμε τους πολιτικούς για μαριονέτες; Κάνω έκκληση λοιπόν στους προϊσταμένους σας στο Δ.Ν.Τ να σας αντικαταστήσει με τους αναλυτές και οικονομολόγους του, τους επιστάτες που μας έχει στείλει. Κάπως έτσι δεν είναι τα πράγματα; Τις εντολές αυτών δεν εκτελούμε; Μη πληρώνουμε και τους μισθούς τους τσάμπα βρε αδερφέ…
Επιστρατεύετε όλα τα μέσα για να υποτάξετε τις λαϊκές αντιδράσεις και είμαι βέβαιος ότι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα σκαρφιστείτε. Άλλωστε η εναλλαγή των κυβερνήσεων στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας γίνεται μόνο για την αποσυμπίεση του κοινωνικού φορτίου. Οι τηλεοπτικοί Γκεμπελίσκοι σιγοντάρουν τις πολιτικές της ανυπαρξίας και προβατοποιημένα ο κόσμος έχει αποδεχτεί τον όρο «κρίση» που μας πλασάρετε.

Βεβαίως φίλοι μου και υπάρχει κρίση, αλλά δεν είναι η έντεχνα κατασκευασμένη οικονομική, είναι κρίση βαθιά ηθική και κρίση αξιών.
Μπήκαμε λοιπόν στην τελική ευθεία διαμελισμού της χώρας και την χωρίς όρους παράδοση μας στους Διεθνείς ομίλους… Το τοκογλυφικό δάνειο που παρουσιάζεται ως η λύση του προβλήματος είναι η πεπονόφλουδα που θα μας σύρει στην τελική καταστροφή και το γνωρίζουμε.
Η ανυπαρξία πολιτικών εκμετάλλευσης του πλούτου της Ελλάδας είτε αυτός λέγεται ορυκτός (πετρέλαιο-χρυσός- ουράνιο), είτε λέγεται ήπιες μορφές ενέργειας (αιολική-ηλιακή), είτε λέγεται τουρισμός (με τις διάφορες μορφές του και την ποικιλότητα των τοπίων της Ελλάδας, τους φυσικούς της πόρους, τον πολιτισμικό και ιστορικό της πλούτο), είτε λέγεται αγροτική ανάπτυξη (με προϊόντα που έχουν τη δική τους μοναδικότητα όπως λάδι-κρασί-μαστίχα- φάβα κλπ)…………… και η έλλειψη κινήτρων για την ανάπτυξη –αξιοποίηση τους σας καθιστούν στα μάτια μας ως υποκείμενα που εγκληματούν σε βάρος της Ελλάδας…
Σε όλους εσάς που νομίζετε ότι μπορείτε να μας ευτελίζετε και να μην μιλάμε, σε όλους εσάς που προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε τους μη έχοντες με τις επιπλέον περικοπές και την ανεργία… θέλω να σας θυμίσω ότι αυτός που δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει, αυτός που καθημερινά ξεφτιλίζετε με τις πολιτικές σας, αυτός που τον καταντήσατε επαίτη επιδομάτων και μισθών της φτώχειας, είναι αυτός που επιτέλους θα ξυπνήσει και θα σας δικάσει όπως σας αξίζει…
Μην απορήσετε αγαπητοί συνοδοιπόροι που θα φουντώσει το κλίμα της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας του πολίτη, μέρος του σχεδίου τους είναι…
Θα τοποθετηθούν πολλοί “στημένοι” ωρολογιακοί μηχανισμοί…

Τις έχουμε μάθει πια τις κινήσεις τους πριν τις κάνουν, δεν πείθουν κανέναν… Η τυφλή βία άλλωστε από όσο γνωρίζω δεν αποτελεί μέρος καμίας ανά τον κόσμο ιδεολογίας…
Κλείνοντας να πω ότι πέρα από τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, σημαντικό μερίδιο ευθύνης θεωρώ ότι φέρουν και οι δικαστές. Με βάση τις φτωχές μου γνώσεις στο Δίκαιο ,η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία διαχωρίζονται. Η ερμηνεία των νόμων και ο έλεγχος τους είναι ρόλος της δικαστικής εξουσίας. Ας επέμβουν λοιπόν αυτεπάγγελτα και ας μην αφήνουν ατιμώρητους τους όποιους παραβάτες.
Πολλοί από εσάς που διαβάσατε τα παραπάνω θα αναρωτιέστε αν υπάρχουν λύσεις και θα μου πείτε τι προτείνω εγώ…
Δεν θέλω να προτείνω απολύτως τίποτα λοιπόν και περιμένω την απάντηση να τη δώσει ο κοιμώμενος γίγαντας που λέγεται Ελληνικός λαός.

Περιμένω να δοθεί η απάντηση με αυτοοργάνωση και άμεση συμμετοχική δημοκρατία, έξω από τις σάπιες ελεγχόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις και έξω από τους βοθρικούς κομματικούς σχηματισμούς που μας έχουν αποσαθρώσει και καθηλώσει στην μιζέρια του σήμερα. Όσο η αριστερά περί άλλων τυρβάζει θα την θεωρώ και αυτή εξυπηρετητή του δίπολου συστήματος που ευλογείτε από τον δεξιό ψάλτη του κυνο-βουλίου.
Κάποιες στιγμές θαρρώ πως το «κουτόχορτο» το τρώνε αμάσητο οι νεοέλληνες και νομίζουν πως υπάρχουν… Νιώθετε πως υπάρχετε; Υπάρχετε με δανεικά και υποθήκες, με χρέη που δεν ευθύνεστε για αυτά μα τα πληρώνετε;

Υπάρχετε για να αναπαράγετε στο σύστημα τους εκτελεστές της Ελλάδας, μόνο για αυτό υπάρχετε… για να αναπαράγετε μια δικομματική δημοκρατία ( εδώ γελάμε )που αντιμάχεται ποια θα ξεπουλήσει την Ελλάδα γρηγορότερα και ποια θα κάνει τις ποιο βαθιές υποκλίσεις στους ξένους οικονομικούς κατακτητές.
Η κρίση άλλωστε όπως προείπα είναι κυρίως συστημική, είναι κρίση αξιών και όχι μονάχα οικονομική… Βέβαια, κρίση, φίλοι μου, σημαίνει και κάτι άλλο που νομίζω ότι έχουμε λησμονήσει. Σημαίνει ικανότητα ανάλυσης και σύνθεσης, αξιολόγηση και κριτική. Όσο βλέπω γύρω μου ανθρώπους που σηκώνουν τα χέρια ψηλά παραδομένοι στην βορά του συστήματος, αλλοτριωμένοι από το υπερκαταναλωτικό πρότυπο και την τηλεμαλάκυνση θα φωνάζω: «είσαστε είλωτες ρε»!!!

http://13wishmaster13.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΔΙΟΡΘΩΣΟ ΣΕ ΚΑΤΙ…
    60% η 66% ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ'ΟΥΣΙΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ.
    ΚΟΙΝΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΕ Η ΑΠΟΧΗ;;;
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!
    ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΘΑ ΠΡΟΙΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΑΡΑΔΟΞΟ.
    ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ)ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΞΗ ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ,(ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ) ΑΛΛΑ ΠΟΥ…ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ 1/3 ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΤΟΠΟ.
    ΟΣΟ ΠΕΡΙ ΨΗΦΟΥ Η ΜΗ ΣΤΟΝ Α'ΓΥΡΟ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ ΚΟΠΡΟΥΣ, ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΚΑΚΗ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟΝ Β'ΓΥΡΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΚΟΠΡΟΥΣ (ΤΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!).
    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ;;;;
    ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΟΠΡΟΥΣ;;;
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ) ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ….
    ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ 80% η 90% ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ (Γ)ΕΛΛΑΔΑ…
    Η ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Ε Ν Α ΚΟΜΜΑ ΠΧ ΛΕΒΕΝΤΗ η ΚΟΜΜΑ ΚΥΝΗΓΩΝ η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ (ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΩΡΙΜΗ ΣΚΕΨΗ (ΦΥΣΙΚΑ)ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;;; ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΠΩΦΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;;; ΕΓΩ ΟΧΙ ΣΤΑ 40ΤΟΣΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΜΠΛΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ ΚΟΠΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ…
    ΕΧΩ ΔΕΙ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΡΩΣΟΥΣ ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΑΛΛΑ
    Ο Χ Ι Φ Ι Λ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ!!!!!!!!
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΛΑΘΟΣ ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΗΘΙΚΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ (ΑΠΟΧΗ) ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΛΕΓΧΩ ΔΕΝ ΒΡΗΣΚΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ…
    ΚΝ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *