Τρόμος στη showbiz για τους “Ράμπο”


Τρόμος στη showbiz για τους «Ράμπο» της εφορίας! Η «καυτή» λίστα των τριακοσίων μεγαλοοφειλετών προς το Δημόσιο, που έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομίας, έχει κάνει πολλούς stars και επωνύμους να χάσουν τον ύπνο τους. Η περιβόητη λίστα και οι «κομάντος» του ΣΔΟΕ προκαλούν πανικό….

στα glamour σαλόνια, με αποτέλεσμα να έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα του αρμόδιου υπουργείου.

Δικηγόροι και φοροτεχνικοί τηλεφωνούν για να μάθουν αν υπάρχουν στη λίστα οι πελάτες τους. Οπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στη δίνη του κυκλώνα έχουν μπει -μεταξύ άλλων- τουλάχιστον δώδεκα πασίγνωστοι καλλιτέχνες, δημοφιλείς δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, αθλητές και επιχειρηματίες. Μάλιστα χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega αναφέρθηκε και το όνομα γνωστού τραγουδιστή, με πολυετή καριέρα, που δεν έχει κάνει ποτέ δήλωση στην εφορία!

Ετσι πολλά ηχηρά ονόματα του δημόσιου βίου έχουν… αϋπνίες τώρα πια, αφού η εντολή είναι σαφής και ξεκάθαρη: «Ξεσκονίστε τους όλους. Οσο πιο γνωστοί είναι τόσο βαθύτερα θα ελεγχθούν». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η περίφημη λίστα με τα λαμπερά ονόματα που φοροδιαφεύγουν δεν είναι μία, αλλά δύο! Στην πρώτη περιλαμβάνονται όσες υποθέσεις οφειλετών είναι ακόμα στα δικαστήρια και σε αυτήν εμφανίζονται μόνο τα αρχικά των ονομάτων τους, ενώ στην δεύτερη, που έχει πλήρη στοιχεία (όνομα και επώνυμο), καταγράφονται οι φορολογικές υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει και έχουν επιβληθεί πρόστιμα που παραμένουν ανείσπρακτα για μεγάλο διάστημα.

Οπως υποστηρίζουν άνθρωποι που συνομιλούν με στελέχη του υπουργείου: «Στη λίστα υπάρχουν πρόσωπα που ενώ κάνουν μεγάλη ζωή, μένουν σε βίλες των βορείων προαστίων, οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα που κοστίζουν πάνω από 100.000 ευρώ και φωτογραφίζονται για τις κοσμικές στήλες των περιοδικών, στην εφορρία έχουν δηλώσει αδυναμία να πληρώσουν τα χρέη τους. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα δηλωμένα φορολογηθέντα εισοδήματά τους δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά ενός μισθωτού». Φαίνεται πως η υπόθεση Βοσκόπουλου ήταν μόνο η αρχή. Ανάμεσα στους δώδεκα λαμπερούς οφειλέτες της εφορίας φιγουράρει το όνομα πασίγνωστου τραγουδιστή, με πολύ μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα του, ο οποίος από πέρυσι έχει μπει στο στόχαστρο της εφορίας.

Δεν είναι όμως ο μοναδικός διάσημος καλλιτέχνης, αφού οι πληροφορίες μιλούν για ακόμη δύο περιπτώσεις. Ηδη τις τελευταίες ώρες έχουν αρχίσει και διαρρέουν ονόματα σε blogs και sites στο Διαδίκτυο, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση του υπουργείου, γεγονός που θα προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στον δημόσιο βίο.

Πάντως η «Εspresso» δεν πρόκειται να δημοσιεύσει κανένα όνομα προτού το αρμόδιο υπουργείο αποφασίσει να δημοσιοποιήσει την «καυτή» λίστα. Σε αυτή φαίνεται να βρίσκεται και το όνομα γνωστού επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ενώ ζούσε μέσα στα πλούτη και τη χλιδή, είχε δηλώσει στην αρμόδια ΔΟΥ αδυναμία αποπλήρωσης των χρεών του. Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των «Ράμπο» του ΣΔΟΕ επεκτείνονται και στον χώρο των ΜΜΕ, αφού τρεις δημοσιογράφοι φέρονται να έχουν προβλήματα με την εφορία, εξαιτίας εταιρειών που είχαν συστήσει προκειμένου να εκδίδουν τιμολόγια και να εμφανίζουν περισσότερα έξοδα από τα έσοδα.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προχωρά με εντατικούς ρυθμούς σε διασταυρώσεις στοιχείων από τις δηλώσεις εισοδήματος και των εντύπων Ε9 των υπόπτων, ενώ λαμβάνονται ως αποδεικτικά στοιχεία των ερευνών ακόμη και αεροφωτογραφίες από τις ακίνητες περιουσίες τους. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί αρκετά αυθαίρετα κτίσματα σε περιοχές των
βορείων προαστίων και δεκάδες αδήλωτες πισίνες.
Ταυτόχρονα, με πολύ γρήγορους ρυθμούς οι άντρες της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανοίγουν λογαριασμούς τραπεζικών καταθέσεων, παρακολουθούν μεταβιβάσεις ακινήτων, μετοχών και χρηματικών ποσών, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και προς το εξωτερικό.

www.espresso.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *