ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS


Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε σχέση με τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μετά και την ομολογία του κ. Μαντέλη, η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε:

«Τίποτα το καινούργιο δεν προκλήθηκε πέραν το ότι ο ίδιος κυνικά ομολόγησε την ενοχή του. Εμείς θεωρούμε ότι αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να περιοριστεί στο διαγκωνισμό μεταξύ τους για το ποιος έχει κάνει τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, ή ποιος ενέχεται στα μεγαλύτερα σκάνδαλα, βεβαίως οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν.

Πάνω από όλα όμως μας ενδιαφέρει το εξής: Να μην εξελιχθεί η πολιτική ζωή του τόπου σε …..
μία λειτουργία εξεταστικών επιτροπών και μένουν σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα που απασχολούν καθημερινά την εργατική – λαϊκή οικογένεια και που έχουν να κάνουν με την κοινωνική ασφάλιση, με τις θέσεις εργασίας, με τους μισθούς και τις συντάξεις, με την Υγεία. Με αυτά δηλαδή που είναι η ουσία των προβλημάτων, διότι υπάρχει και ένας κίνδυνος να πείσουν το λαό ότι η εξυγίανση μπορεί να έρθει με την αποκάλυψη των σκανδάλων. Σκάνδαλα θα υπάρχουν όσο έχει εμπορευματοποιηθεί η ίδια η ικανότητα του ανθρώπου για εργασία. Επομένως εμείς, χωρίς να αφήνουμε αυτό το πεδίο, μας ενδιαφέρει να κυριαρχήσουν οι κοινωνικοί αγώνες και πάνω από όλα να μην καταληφθεί ο λαός από μοιρολατρία, αλλά να συνειδητοποιήσει ότι έχει μεγάλη δύναμη στα χέρια του, μια δύναμη την οποία μπορεί να την χρησιμοποιήσει και άμεσα και κυρίως στην πορεία να έχει θετικά γι’ αυτόν αποτελέσματα».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *