Επιστρέφει η Δημοτική Αστυνομία – Τι δηλώνει ο Γ. Δημαρέλος στο SIRMA

Ρύθμιση από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την άμεση επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας…

Η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την αποκατάσταση όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και άλλες διατάξεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης.

Η ρύθμιση αναμένεται να περιλαμβάνει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και θα επιστρέψουν σε αυτήν όσοι, μετά τη διάλυση της, μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία.

dimarelos-giorgos-dimotikos-Μιλώντας στο SIRMA, o εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για τις δράσεις που αφορούν την κυκλοφορία στην πόλη, Γιώργος Δημαρέλος τονίζει «Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο η πόλη της Θεσσαλονίκης ζει καθημερινά τις τραγικές επιπτώσεις που είχε η προχειρότητα με την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Ακόμα και σήμερα, όπως δήλωσε και δημόσια ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην τροχαία, δεν έχει υπογραφεί η σχετική διάταξη που να δίνει τις αρμοδιότητες που απαιτούνται σε αυτούς προκειμένου να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Εμείς από την πλευρά μας, στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα καταστήσουν και πάλι λειτουργική την υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να επανέλθει η τάξη στους δρόμους της πόλης. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.«.

sirma.info

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *