ΑΤΜ Skimmers: Πώς κλέβουν χρήματα από ATM

Οι απατεώνες επιστρατεύονται διάφορες μεθόδους για να κλέβουν χρήματα από ανυποψίαστους πελάτες τραπεζών. Μια κατασκευάστρια εταιρεία ΑΤΜ, κατά τη διάρκεια συντήρησης ενός μηχανήματος, ανακάλυψε μια φωτογραφική μηχανή που…..
συνδεόταν με το μηχάνημα και μια συσκευή απάτης. Όταν οι πελάτες προσπαθούσαν να κάνουν ανάληψη ή συναλλαγή, η χρέωση του λογαριασμού τους γινόταν κανονικά αλλά τα χρήματα δεν μπορούσαν να βγουν από την έξοδο, καθώς η συσκευή τα εγκλώβιζε, με αποτέλεσμα να μην τα παραλαμβάνουν οι συναλλασσόμενοι. Όταν οι πελάτες απομακρύνονταν εκνευρισμένοι, οι δράστες που παρακολουθούσαν, έβγαζαν τη <…>
μεταλλική τάπα και έπαιρναν τα χρήματα.

Ο τεχνικός που πραγματοποιούσε τον έλεγχο απευθύνθηκε αμέσως στην εταιρεία με σκοπό να αναφέρει το γεγονός, αλλά όταν επέστρεψε με τους ειδικούς τα μηχανήματα είχαν εξαφανιστεί.

Στις εικόνες που ακολουθούν θα δούμε με ποιον τρόπο γίνεται η παραβίαση των ΑΤΜ.

Μια πιο κοντινή ματιά στα ηλεκτρονικά μέσα και τη συσκευή ανάγνωσης:

Η κάμερα ήταν πολύ έξυπνα τοποθετημένη ώστε να μην ξεχωρίζει στο ΑΤΜ και βρισκόταν πάνω από το σημείο όπου πληκτρολογούσαν τους προσωπικούς κωδικούς.

Σε μια άλλη περίπτωση οι απατεώνες τροποποιούν τμήματα του ΑΤΜ δηλαδή, κόβουν στο κάτω μέρος του μηχανήματος, εκεί που βρίσκεται η υποδοχή της κάρτας, και αντικαθιστούν το μικροτσίπ με ένα δικό τους το οποίο συλλέγει πληροφορίες από τις κάρτες των πελατών.

Αν επισκεφθείτε ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που φαίνεται περίεργο, σπασμένο ή δεν είναι καλοδιατηρημένο, προσπαθήστε να βρείτε κάποιο άλλο ATM για να κάνετε τις συναλλαγές σας.

Και να θυμάστε, οι πιο σημαντικές συμβουλές ασφάλειας που πρέπει να προσέχετε είναι:

Να χρησιμοποιείτε μόνο τα ΑΤΜ σε καλά φωτισμένες περιοχές και να αποφεύγετε ATM σε απομονωμένα σημεία.
Επίσης, να καλύπτετε το πληκτρολόγιο με το χέρι σας όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό PIN γιατί, με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να κλέψουν το PIN σας.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *