social media υπηρεσίες απαραίτητες στο seo

Όπως όλοι γνωρίζουμε διάφορες ιστοσελίδες παρέχουν social media υπηρεσίες. Εδώ παρουσιάζουμε κάποιες social media υπηρεσίες τις οποίες προτείνουμε να χρησιμοποιείτε καθημερινά για να βελτιώσετε την παρουσία σας στα social media

Ξεκινάμε με social media υπηρεσίες σχετικά με φωτογραφίες (Photos) …

Apture
Είναι ένα plugin με το οποίο μπορείτε να βρειτε photos, videos, links ή σχετικό περιεχόμενο (related content) το οποίο μπορείτε να ενσωματώσετε στα άρθρα σας με ένα απλό click. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να βρίσκετε links και να τους κάνετε προσθήκη στα άρθρα σας.

Flickr Creative Commons Search
Κάνοντας χρήση του Flickr’s advanced search, μπορείτε να βρειτε φωτογραφίες οι οποίες διατίθενται με ειδική άδεια (Creative Commons license), και να τις χρησιμοποιήσετε στα άρθρα σας.

Shutterstock
Το Shutterstock αποτελεί μια σταθερή και αξιόπιστη πηγή για οικονομικές (φθηνές) φωτογραφίες που να χτησιμοποιηθούν σε παρουσιάσεις. Η τιμή είναι πολύ χαμηλή, γι απαράδειγμα μπορείτε να κατεβάσετε 60 εικόνες ετησίως μόνο με $229.

Skitch
Αποτελεί εναλλακτική επιλογή για απλές διαδικασίες επεξεργασίας εικόνας, για όσους δεν θέλουν να ασχοληθούν με το photoshop.

Ακολουθούν social media υπηρεσίες σχετικά με συλλογή πληροφοριών και στατιστικών

Google Analytics
Όσο περίεργο κι αν φαίνεται σε κάποιους, το Google Analytics ενδείκτυται ως η καταλληλότερη πηγή για στατιστικά σχετικά με τα social media. Η google συνεχίζει να προσθέτει λειτουργίες (functionalit) στο Google Analytics. Μπορείτε να βλέπετε πλήθος επισκεπτών, χρόνο που παρέμειναν στην ιστοσελίδα σας, κλπ.

bit.ly
Αυτό είναι ένα URL shortener που αποτελεί εξαιρετική πηγή για tracking και analytics. Μπορείτε να υλοποιείτε bit.ly URLs όπου αυτό είναι εφικτό καθώς και να κάνετε χρήση του “+” feature στο τέλος του bit.ly URL. Η προσθήκη του “+” feature στο τέλος του bit.ly URL σας δινει τη δυνατότητα να βλέπετε πόσες φορές έγινε click, καθώς και από ποιόν. Παρέχει εξαιρετική ανάλυση ανταγωνισμού (competitive analysis)

Default campaign SWIX 300×230 The 39 Social Media Tools Ill Use TodaySwix
Αυτό είναι ένα νέο social media dashboard program. Η ιδιαιτερότητά του και το δυνατό του σημείο είναι οτι επιτρέπει με εύκολο τρόπο να δημιουργήσετε ένα ομογενοποιημένο scoreboard για όλα τα key social media metrics όπως για παράδειγμα blog traffic, subscribers, Facebook fans, Twitter followers, YouTube subscribers, και πολλά άλλα.

Authority Labs
Είναι το καλύτερο εργαλείο για να βλέπετε το search engine positioning. Το Authority Labs σας δείχνει τη θέση σας στην κατάταξη των Google, Bing και Yahoo! για οποιεσδήποτε λέξεις είναι σημαντικές για εσάς και την επιχείρησή σας.

Ακολουθούν social media υπηρεσίες σχετικά με δημιουργία περιεχομένου (Content Creation) :

TubeMogul
Το TubeMogul είναι κατάλληλο για video upload και syndication. Μας επιτρέπει να ανεβάζουμε ένα Video σε δεκάδες video sites – και όχι μόνο στο YouTube. Το δυνατό πλεονέκτημα του TubeMogul είναι οτι μπορούμε να έχουμε συγκριτικά στατιστικά (comparative statistics). Για παράδειγμα, πόσα views πήρε το video σε κάθε site, καθώς και για πόσο χρόνο κατα μέσο όρο οι χρήστες παρακολούθησαν το video. Αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για να ξεφύγετε από το απλό video upload και να πάτε στη στρατηγική διαχείρηση και βελτιστοποίηση video (strategic video optimization)

SlideShare
Το SlideShare αποτελεί τον ιδανικό τόπο για να ανεβάζετε τις παρουσιάσεις σας. Επίσης αποτελεί ιδανικό τόπο για να αυξήσετε το κοινό σας. Καλό είναι να ανεβάζετε όλες τις παρουσιάσεις σας στο SlideShare.

Όλες οι παραπάνω social media υπηρεσίες είναι απαραίτητες στην προώθηση ιστοσελίδων. Η social media στρατηγική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του seo . seo συμβουλές καθώς και πολλά θέματα σχετικά με εκπαίδευση seo θα βρειτε στα υπόλοιπα άρθρα μας

Πηγή: http://www.infopolis.gr/social-media-ypiresies/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *