στρατηγική social media: τι πρέπει να προσέξετε

Η στρατηγική social media είναι ένας κανόνας που ακολουθούμε όταν πραγματοποιούμε τη διαφήμιση social media ή την καμπάνια social media.
Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε τέσσερις στρατηγική social media που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το δίκτυό σας. …

όσοι ασχολούνται με την κατασκευή ιστοσελίδων καθώς και την προώθηση ιστοσελίδων γνωρίζουν πολύ καλά την τεράστια σημασία που έχει κάθε στρατηγική social media στη συνολική κατάταξη seo.
Επομένως προτείνουμε να μην αγνοήσετε καμμία στρατηγική social media, αλλά να τις χρημοποιήσετε όλες!

Πρώτη στρατηγική social media: Να αξιοποιείτε τα Social Reviews ώστε να αυτοματοποιήσετε το Word of Mouth Marketing

Η χρήση των product reviews ώστε να δημιουργήσετε αξιοπιστία και να αναδείξετε τις λεπτομέρειες για τα προϊόντα σας είναι μια εξαιρετική τεχννική για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.
Το Yotpo είναι ένα δημοφιλές free social review app που μπορείτε να βρειτε στο Shopify’s app store. Αυτό το app βοηθάει να μετατρέψετε πάνω από 8% των πελατών σας σε reviews μέσω των email τους μετά από την αγορά τους. Αυτό σημαίνει οτι θα αποκτήσετε μεγάλο πλήθος από reviews. Το καλύτερο κομμάτι του Yotpo είναι οτι η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη, δηλαδή δεν χρειάζεται να ψάχνετε τα μυνήματα των πελατών σας για να βρειτε new product reviews.

Λειτουργεί ως εξής:
Τα Yotpo’s social features σας επιτρέπουν να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας στο facebook και στο twitter και να δημοσιεύσετε τα user-generated product reviews απευθείας στη σελίδα σας στο facebook (your Facebook business page) ή στο λογαριασμό σας στο Twitter. Αυτά τα reviews σας βοηθούν να δημιουργήσετε social traffic στις σελίδες προϊόντων σας, πράγμα το οποίο θα αυξήσει τις πωλήσεις σας.

Δεύτερη στρατηγική social media: Να δημιουργήσετε Micro Content

Έναι κοινό μυστικό οτι πλέον στην εποχή του internet πάσχουμε από υπερπληροφόρηση (information overload), με συνέπεια οι άνθρωποι να έχουν λιγότερη υπομονή και λιγότερο χρόνο για την ανάγνωση περιεχομένου. Μια τάση που κερδίζει διαρκώς έδαφος μεταξύ των marketers και που πρέπει οι ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων να λάβουν σοβαρά υπόψη είναι η δημιουργία μικρών πολύ σύντομων μυνημάτων για γρήγορη και εύκολη ανάγνωση.
Δυο πολύ καλές υπηρεσίες για τη δημιουργία τέτοιου περιεχομένου είναι το Soundcloud και το Vine. Το Soundcloud είναι μια υπηρεσία cloud-based sound file hosting. Το Vine είναι μια σχετικά νέα υπηρεσία video hosting που φτιάχτηκε από το Twitter. Το Vine είναι ένα free mobile app που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να δημοσιεύουν video clips διάρκειας 6 δευτερολέπτων τα οποία μπορούν εύκολα να διαμοιραστούν σε social networking sites.

Τρίτη στρατηγική social media: Να δημιουργήσετε σύστημα ερωτήσεων και απαντήσεων μέσω Twitter

Το δέσιμο μετο χρήστη είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να διατηρήσετε υγιή μια online community. Μι ακαλή τακρική για να αναπτ΄θξετε την κοινότητά σας στο Twitter και να αυξήσετε δραματικά το δέσιμο με το χρήστη είναι να διατηρείτε σύστημα εβδομαδιαίων ερωτήσεων και απαντήσεων στο Twitter (weekly Twitter Q&A). Η ιδέα είναι να επιλέξετε μια μέρα της εβδομάδας, και να ενθαρρύνετε τους χρήστες σας να στέλνουν ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα σας, την επιχείρηή σας, την αγορά, ή γενικότερα. Στη συνέχεια δημοσιεύετε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις τους και επιλέγετε τις καλύτερες ερωτήσεις για να τις βάλετε στο blog σας.

Τέταρτη στρατηγική social media: Να δημιουργήσετε ένα κυνήγι θησαυρού στο Pinterest

Το Pinterest είναι ένα από τα μεγαλύτερα social networks παγκοσμίως και μπορεί αν χρησιμοποιηθεί για μια ευρεία γκάμα από δραστηριότητες marketing. Μια πολύ καλή πρόταση σχετικά με τη χρήση του Pinterest για να δημιουργήσετε κίνηση γύρω από την εταιρεία σας και από τα προϊόντα σας είναι να τρέξετε ένα «treasure hunt» promotion.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί τοκυνήγι του θησαυρού είναι να βρειτε μερικούς συνεργάτες και να τους ζητήσετε να αναρτήσουν μια εικόνα σε ένα από τα Pinterest boards που διαθέτουν. Κάθε εικόνα θα περιλαμβάνει οδηγίες για την επόμενη εικόνα στο κυνήγι του θησαυρού. Η εκκίνηση μπορεί να γίνει δημοσιεύοντας ένα blog post σχετικά με την promotion και νατο συνδέσετε με την πρώτη εικόνα. Οι fan σας που θα φτάσουν στην τελευταία εικόνα θα ανακατευθύνονται σε μια hidden page όπου εισάγουν τον κωδικό τους για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

Όποια στρατηγική social media και να επιλέξετε, είναι σίγουρο οτι θα δείτε αύξηση του πλήθους των μελών στις social media σελίδες σας. Όλες αυτές οι social media συμβουλες είναι πολύ χρηστικές για την προώθησης της ιστοσελίδας σας. Η social media προώθηση θα αυξήσει τόσο την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στο google, όσο και τις πωλήσεις σας.

Πηγή: http://www.infopolis.gr/stratigiki-social-media/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *