SOS εκπέμπουν τα ξενοδοχεία του Κέντρου της Αθήνας λόγω της δραματικής αύξησης της εγκληματικότητας

Συγκεκριμένα μέτρα για την προστασίας των πολιτών και των επαγγελματιών ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σχεδόν ανεξέλεγκτο κύμα εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας και να περιοριστεί το φαινόμενο που έχει ουσιαστικές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους πολίτες, όσο και στη λειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον…..
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή.
Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης σημειώνει στο έγγραφό του ότι «τα επίπονα οικονομικά μέτρα της τελευταίας περιόδου σε συνδυασμό με την ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ημεδαποί και αλλοδαποί, νόμιμοι ή παράνομοι μετανάστες, έχουν δημιουργήσει σημαντικές εστίες έντασης και πηγές κοινωνικής δυσφορίας». Αναφέρει δε ότι «τα συγκριτικά στοιχεία για την εγκληματικότητα που δημοσιεύει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το Λεκανοπέδιο είναι συγκλονιστικά» και πως «σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2010, το πρώτο εξάμηνο του 2011 έχουμε, εντός Αττικής, αύξηση των κλοπών – διαρρήξεων στα Ι.Χ.Ε. κατά 181%, αύξηση των ληστειών σε σπίτια κατά 117%, σε ταχυδρομικούς διανομείς κατά 266,6%, σε οδηγούς ταξί κατά 90%, σε περίπτερα κατά 50%, σε πρατήρια υγρών καυσίμων κατά 44,4%, ενώ κατά 22,2% έχουν αυξηθεί οι «τσαντάκηδες».
Συμπληρώνει μάλιστα ότι «η δραματική αύξηση της εγκληματικότητας εντός Αττικής και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, έχει επιτείνει το αίτημα ανασφάλειας των πολιτών, ενώ διάχυτη είναι η αίσθηση ότι οι πολίτες και οι περιουσίες τους παραμένουν απροστάτευτοι», και πως «εκτός από την ουσιαστική αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες των Αθηνών, τονίζεται ότι υπάρχουν και αρνητικές οικονομικές συνέπειες στους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι «τα ξενοδοχεία των Αθηνών και γενικότερα της Αττικής, υποφέρουν από την αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της συνεχούς υποβάθμισης και της αύξησης της εγκληματικότητας ιστορικών περιοχών της πρωτεύουσας», ενώ «η πτώση που καταγράφεται την τελευταία τριετία στον κλάδο είναι πρωτοφανής, ώστε ήδη 18 ξενοδοχειακές μονάδες των Αθηνών έχουν βάλει λουκέτο».
Επιπλέον, προσθέτει ότι «η υποβάθμιση του κέντρου των Αθηνών είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσει και σε νέα λουκέτα, ενώ θέμα ημερών είναι να κλείσει και το 19ο ξενοδοχείο, καθώς η αγορά έχει ήδη χάσει το 22% του δυναμικού των κλινών (περίπου 2.800 κλίνες)». Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τους Εμπορικούς Συλλόγους καταγράφεται πτώση του τζίρου άνω του 28% σε σχέση με το 2010, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου η πτώση περιορίζεται στο 10%». Παράλληλα, επισημαίνει ότι «μόνο στο κέντρο της Αθήνας χάνονται εξαιτίας της γιγάντωση του παραεμπορίου πάνω από 1 δις Ευρώ έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο» και πως «αντίστοιχα, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είδαν τον κύκλο εργασιών τους να μειώνεται κατά 50% σε σχέση με το 2008».

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ότι «οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες του κέντρου της Αθήνας αντιμετωπίζουν καθημερινά την πλήρη απαξίωση της περιοχής, την ανομία και την έλλειψη αστυνόμευσης με όλους τους συνεπαγόμενους κινδύνους για το προσωπικό και τους πελάτες τους». Ως εκ τούτου, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Παπουτσή, «συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σχεδόν ανεξέλεγκτο κύμα εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας και να περιοριστεί το φαινόμενο που έχει ουσιαστικές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους πολίτες, όσο και στη λειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *