Spiegel: «O Σόιμπλε προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο Ελληνικής χρεοκοπίας»

Συνεχίζονται τα “εμπρηστικά” δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg, που έκανε λόγο για plan B της Γερμανίας σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας για την…..
στήριξη των γερμανικών τραπεζών, σειρά παίρνει το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή-ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε “προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας”.

Σύμφωνα με το “Spiegel”, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο “επεξεργάζονται ήδη δύο σενάρια, αυτό που η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη, αλλά και εκείνο, που επιστρέφει στη δραχμή”.

Ουδείς εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών σχολίασε μέχρις ώρας αυτό το δημοσίευμα. Το χθεσινό δημοσίευμα διαψεύστηκε μετά από μια ώρα από την γερμανική κυβέρνηση και από τον ίδιο τον Σόιμπλε. Πρόκειται για ένα ακόμα περίεργο δημοσίευμα, μια μέρα μετά την διάψευση.

Σύμφωνα πάντοτε με το ίδιο περιοδικό, εξετάζονται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διάφορα άλλα σενάρια, στα οποία ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διατηρεί ρόλο πρωταγωνιστικό, με παροχή δανείων προς την Ισπανία και την Ιταλία, ενόψει της απροθυμίας δανεισμού αμφοτέρων στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, υπόθεση που συνδυάζεται –από το “Spiegel”– με την αναγκαιότητα πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες να χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια.

http://www.newscode.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *