Το ΔΝΤ αρνείται όσα δημοσιεύει το Spiegel!

Τι παιχνίδι παίζεται και από ποιόν;
Ποιοί έχουν βάλει τόσο ωμά την Ελλάδα στο τραπέζι του τζόγου;
Ποιός λέει την αλήθεια και ποιός ψέματα; Μήπως το Spiegel ξεσκέπασε κάποια αιφνίδια ενέργεια του ΔΝΤ που ……
αποσκοπούσε σε υπερπλουτισμό κάποιων και κήρυξη πτώχευσης της Ελλάδας;
Όλα αυτά τα ερωτήματα πλανώνται στο μυαλό του κάθε σκεπτόμενου και “ψιλιασμένου”, που έχει πληροφορηθεί για τις τακτικές, τις πρακτικές, τους σχεδιασμούς και τους σκοπούς τόσο των “αγορών” όσο και του διεθνή νταβατζή, του ΔΝΤ.

Του Βασίλη Τσεκούρα


Ερωτηματικά προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel που έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Ελλάδας, της Κομισιόν και του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει αύριο, χωρίς να κατονομάζει πηγές, αναφέρει ότι ο διεθνής οργανισμός, ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει άμεσα σε αναδιάρθρωση του χρέους.
Με καθυστέρηση λίγων ωρών, το ΔΝΤ διέψευσε το άρθρο, λέγοντας χαρακτηριστικά στο δίκτυο Reuters, δια στόματος εκπροσώπο του: “Όπως έχουμε πει επανειλημμένα το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τη μη αναδιάρθρωση χρέους και την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”.
Αυτό ήταν μια απάντηση στο δημοσίευμα που ήθελε το ΔΝΤ να κάνει στροφή 180 για την Ελλάδα. Ερωτηματικά παραμένουν γύρω από τη διφορούμενη στάση της Κομισιόν που απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτή η κίνηση “τώρα”.
Το παρασκήνιο γύρω από το θέμα θεωρείται έντονο, με την ελληνική πλευρά να απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης.
Πάντως, η κατάσταση στην ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία θεωρείται ιδιαίτερα ρευστή, καθώς βλέπουμε έντονη σεναριολογία και άμεσες διαψεύσεις σε κάθε δημοσίευμα που αναφέρεται στην κρίση χρέους.

http://kostasxan.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    Σε ποιον ανήκει DER SPIEGEL;
    Προβολή Εκτύπωσης
    DER SPIEGEL είναι το 50 τοις εκατό που ανήκουν σε υπαλλήλους της. Rudolf Augstein είχατε το τέλος εξάμηνο του εταιρείας του αντικατασταθούν 1974 – ένας κανόνας που λέγεται ότι έχει τη λύπη αργότερα. Ο ιδρυτής και εκδότης ο ίδιος κατέχει 25 τοις εκατό. Μια άλλη τρίμηνο έχει ο εκδότης Gruner + Jahr . Μερίδιο Augstein πέφτει τώρα στους κληρονόμους του. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ωστόσο, η συν-μέτοχοι έχουν προτίμησης σε ένα τοις εκατό ποσοστό 0,5 της Augstein. Αν ασκήσει αυτό το δικαίωμα, οπότε οι εργαζόμενοι θα KG και της Bertelsmann της θυγατρικής έως 76 τοις εκατό έρθουν μαζί – για τη λήψη αποφάσεων στη γενική συνέλευση απαιτούμενη πλειοψηφία. Οι κληρονόμοι θα έχανε σε αντίθεση με 24 τοις εκατό του βέτο τους

    Σε ποιον ανήκει η Bertelsmann;
    Δ μετοχές ήτοι σε τρία μεγάλα τμήματα διανεμηθεί. 17,3 τοις εκατό της επιχείρησης διατηρεί την οικογενειακή πατριάρχης Reinhard Mohn, το ίδρυμα Bertelsmann, 57,6 τοις εκατό και 25,1 τοις εκατό – 0,1 τοις εκατό δεν έχει δικαίωμα ψήφου – Groupe Bruxelles Lambert (GBL) του βελγικού χρηματοοικονομικό επενδυτή Albert Frère.

    GBL έχει αναστέλλουσα μειοψηφία
    Frère είχε λάβει το μερίδιό του στο Bertelsmann AG, το 2001 ο ίδιος για το 30 τοις εκατό από τους μεγαλύτερους ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού της Ευρώπης RTL Group στην Bertelsmann ήταν σε αντάλλαγμα. Ο χρηματοοικονομικός επενδυτής είχε επιτρέψει στον εαυτό του να εξασφαλίσει συμβόλαιο για να τοποθετήσετε το μερίδιό της από το Μάιο του 2006 σχετικά με τη χρηματιστηριακή αγορά για να. GBL κατέχει μόνο το 25 τοις εκατό των δικαιωμάτων ψήφου στη Συνέλευση των Μετόχων της Bertelsmann και, επομένως, έχει αναστέλλουσα μειοψηφία για την πρόληψη σημαντικών αποφάσεων.

    Reinhard Mohn, η Bertelsmann είχε επεκταθεί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από ένα μικρό επαρχιακό εκδότη να του παγκόσμιου ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης. Το πλέον 84-year-old είχε συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 60 χρόνων από τη γενεσιουργό αιτία, συνέλαβε στο παρασκήνιο είναι μια πολύπλοκη δομή ιδιοκτησίας που διασφαλίζει την οικογένεια εκτεταμένες στρατηγικές επιπτώσεις στην ομάδα.

    Bertelsman Ίδρυμα έχει το μεγαλύτερο αριθμό των μετοχών
    57,6 τοις εκατό των μετοχών, το ίδρυμα Bertelsmann. Όταν ιδρύθηκε το 1977 από τη συσκευή Reinhard Mohn είναι η γυναίκα πρόεδρος του αντιπροέδρου Λιζ. Brigitte Mohn κόρη είναι επίσης στο συμβούλιο των επιτρόπων. τα δικαιώματα ψήφου τους στη γενική συνέλευση της συνδυασμένης 75,0 τοις εκατό των Bertelsmann AG και οι δύο οικογένεια και το Ίδρυμα Bertelsmann σχετικά με την εταιρεία διαχείρισης (BVG) εκπέμπεται.

    Η LOB θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην Bertelsmann. Είναι, επίσης, χαρακτηρίζεται από την οικογένεια Mohn. Για την οκταμελή ομάδα μετόχων από το νόμο περιλαμβάνουν τρία μέλη της οικογένειας Mohn, μαζί με τα αντίστοιχα πρόεδρο της Bertelsmann AG, και ένα άλλο μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Bertelsmann AG, ο διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής μιας εταιρείας που ανήκει Bertelsmann. Ο χώρος αυτός είναι προς το παρόν – γιος Χριστόφορος ένα liz Mohn χαρά – ως Διευθύνων Σύμβουλος της συμμετοχής της Lycos της Bertelsmann Ευρώ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *