Στο «στόχαστρο» του Spiegel ο ελληνικός στρατός

Στο «στόχαστρο» του Spiegel ο ελληνικός στρατός«Μαύρη τρύπα» στις ένοπλες δυνάμεις βλέπει το περιοδικό 

Για την «ατολμία» των Ελλήνων πολιτικών να προχωρήσουν σε περικοπές δαπανών στο …
στρατό, την ώρα που γίνονται αιματηρές περικοπές σε τόσους άλλους τομείς γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Το περιοδικό γράφει για τον ελληνικό στρατό αναφέροντας πως ενώ η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρώ, δεν λαμβάνονται αποφάσεις για περικοπές αν και υπάρχει πολυάριθμο προσωπικό σε πολλά στρατόπεδα.

«Η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρωζώνη, η τρόικα εξετάζει τα μέτρα λιτότητας της χώρας. Στον ελληνικό στρατό υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια για περικοπές αλλά οι Έλληνες πολιτικοί δεν τολμούν να αγγίξουν το πραγματικό πρόβλημα: υπάρχουν πάρα πολλοί στρατιωτικοί σε πάρα πολλά στρατόπεδα», γράφει στην αρχή του άρθρου το περιοδικό αποκαλύπτοντας στους τη «μαύρη τρύπα» που διοχετεύεται στις ένοπλες δυνάμεις.

«Αν τα εκατοντάδες τζιπ και στρατιωτικά οχήματα του στρατού χρειαστούν συντήρηση, πρέπει να μεταφερθούν 570 χιλιόμετρα μακριά, στα Ιωάννινα, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη βάση επισκευής της χώρας», αναφέρει το Spiegel και σημειώνει ότι ο στρατός πληρώνει στους συνοδούς των οχημάτων αποζημιώσεις «εκτός έδρας» και καταναλώνονται τεράστιες ποσότητες καυσίμων.

«Γιατί χρειάζονται όλα αυτά; Πιθανότατα επειδή οι τοπικοί πολιτικοί ήθελαν να έχουν μια βάση στα Γιάννενα, ώστε να τοποθετούνται εκεί στρατιωτικοί με βύσμα», φέρεται να λέει στο Spiegel ένας πρώην ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Ο συντάκτης δεν παραλείπει να υπενθυμίσει πως την ίδια ώρα η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα για να ετοιμάσει την έκθεσή της σχετικά με το πρόγραμμα σταθεροποίησης ενώ επανέρχονται στο προσκήνιο οι συζητήσεις για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *