Ο Πρωθυπουργός ανεβάζει τα spreads και ρίχνει το ευρώ για να πάρει τις εκλογές!

Eίναι γνωστό σε όσους ξέρουν έστω και λίγο απο χρηματιστήριο πόσο πολύ επηρεάζουν οι εκάστοτε ανακοινώσεις την άμεση μεταβολή τών τιμών του Forex, τών μετοχών και τών παραγώγων. Αυτή τη στιγμή το επιτόκιο τών Ελληνικών δεκαετων ομολόγων έχει σκαλώσει στο 11.5%. Μια ανακοίνωση απο κάποιον κατά της Ελληνικής οικονομίας π.χ. μια δήλωση για…..
αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου απο την Ελλάδα θα είχε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την Ευρωζώνη. Αυτό έκανε ο Πρωθυπουργός!

Το 11.5 % είναι πολύ κοντά στο 12% ,που είναι ένα στατικό σημείο αντίστασης. Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού αναμένεται να προκαλέσει άνοδο τών spreads και μάλιστα σπάσιμο του 12% με επόμενο σημείο αντίστασης το 15%.

Η επιλογή του να μιλήσει τώρα είναι ότι χειρότερο μπορούσε να κάνει δεδομένου ότι

· πρόσφατα ο υπ. εξωτερικών της Πορτογαλλίας μίλησε για έξοδο της Πορτογαλλίας απο το μηχανισμό του Ευρώ
· την απότομη άνοδο του επιτοκίου στην Ιρλανδία, μια άνοδο που αναμενόταν να μειωθεί την ερχόμενη εβδομάδα αν δεν μίλαγε κανείς…

Ο συνδιασμός ανακοινώσεων με λίαν πρόσφατα γεγονότα πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα τών ανακοινώσεων στη κίνηση τών τιμών του Χρηματιστηρίου. Γίνεται ντόμινο.

Στη παραπάνω φωτογραφία σας δείχνω με πράσινους κύκλους τις χρονικές στιγμές που είναι κακό να μιλήσει κάποιος κατά της οικονομίας σε κάθε κράτος γιατί θα ανεβάσει τα επι μέρους spreads. Ειδικά για την Ιρλανδία σας δείχνω και τα σημεία αντίστασης για τιμές έξω από την αρχική κίνηση του επιτοκίου, που ήταν περιορισμένη σε ένα ανωδικό κανάλι.

Ο Πρωθυπουργός έκανε πολύ άσχημα να μιλήσει σε απόσταση λίγων ημερών απο την πρόσφατη δήλωση του υπ. εξωτερικών της Πορτογαλλίας για πιθανή έξοδο της χώρας του απο το Ευρώ για αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, πράγμα το οποίο έχει στόχο

· το άνοιγμα της συζήτησης για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους πρίν η Ελλάδα κάνει στάση πληρωμών
· την άνοδο τών spreads σε όλες τις PIGS
· εξασθένηση του Ευρώ
· επηρεασμό την τελευταία στιγμή τών ψηφοφόρων αν και διεξαγωγή προεκλογικής μάχης την Κυριακή τών εκλογών θεωρείται παράνομη…

Τη Δευτέρα θα γίνει χαμός με τα spreads τών Ελληνικών, τών Ιρλανδικών και τών Πορτογαλλικών ομολόγων.

Διερωτάται κανείς με τόσες συμπτώσεις ανακοινώσεων

Πρόκειται για συνδιασμένο παιγνίδι εξασθένησης του Ευρώ από τον Πρωθυπουργό σε συνεργασία με τον Πορτογάλλο υπ. εξωτερικών;

O Πρωθυπουργός στοιχηματίζει κατά της Ελλάδας;
Τι παίζεται τελικά;

Κλείνοντας σημειώνω, ότι μείωση της τιμής του ευρώ θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής τών επιτοκίων τών δανείων, που πληρώνει η Ελλάδα σε δολλάρια.

Μια μείωση της τιμής του Ευρώ, αν δεν υπήρχε η παρούσα κρίση, θα έκανε λογικά καλό στο Ελληνικό Χρηματιστήριο αφού θα είχε σαν άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση τών τιμών τών μετοχών του.

Στη φωτογραφία με το μπλέ βέλος φαίνεται η αναμενόμενη κίνηση του Ευρώ τις επόμενες βδομάδες.

Ολα αυτά από μια ανακοίνωση του ανθρώπου του γνωστού πλέον με το όνομα, “Εκείνος που ανέβαζε τα spreads”.

Adamadinos

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

12 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΣΥΜΦΏΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΧΑΖΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΕ ΑΠΑΤΕΏΝΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΎΜΕ ΣΥΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΞΕΡΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΞΕΡΕ ΑΦΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΑΨΕΙ ΟΜΩΣ ΜΑΙΡΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΝΟΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΚΕ ΠΑΜΕ ΕΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΗΛΗΚΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΊΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Σύμφωνα με πληροφορίες από ανεπίσημο ΕΧΙΤ ΠΟΛ η αποχή θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Αυτοί που πάνε και ψηφίζουν είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος ΠΑΣΟΚ.Τα ποσοστά του Σγουρού αναμένετε να ξεπεράσουν το 60 %.Από αύριο ετοιμαστείτε για πραγματικό ΣΕΧ αυτό που έγινε έως σήμερα ήταν απλώς τα προκαταρκτικά τώρα αρχίζει το πήδημα

    Reply
  3. ΜΑΙΡΗ

    To θέμα είναι ότι όλοι εμείς ενώ τα βλέπουμε και τα ξέρουμε δεν κάνουμε το αυτονόητο, να μαζευτούμε και να τους πάρουμε με τις πέτρες. Γιατί κατά βάθος μόνο αυτό φοβούνται .Μιλάμε ότι ο έλληνας αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αποκοιμήθηκε εντελώε όμως.

    Reply
  4. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η χΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤ¨Ο ΤΟ ΧΑΛΙ

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

    Reply
  5. ΚΡΗΤΙΚΟΣ

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
    ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ (USA) ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ Τ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΓΡΑΦΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΗ? Η ΚΟΥΣΤΟΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ?

    …ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ Σ'ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ…

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Τα έκανε σκατά,και τα κάνει ακόμα χειρότερα,εκούσια ή ακούσια,οσο γρηγορότερα ξεκουμπιστή τόσο το καλήτερο!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *