Δεν ανησυχεί η Κριστίν Λαγκάρντ για τα stress test των ευρωπαϊκών τραπεζών

Τέλος Ιουλίου τα αποτελέσματα

Παρίσι, Πολωνία

Τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσμτα των stress test, της εξέτασης των αντοχών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε σενάρια κρίσης, θα δείξουν ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα έχει σταθερά θεμέλια εξέφρασε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας την…… Κυριακή σε δημοσιογράφους, η Γαλλίδα υπουργός υπογράμμισε ότι τα στοιχεία θα δείξουν ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες «είναι στέρεες και υγιείς». Οι ηγέτες χωρών της Ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί ότι θα δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα των stress test σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν τις ανησυχίες που δημιουργεί η δημοσιονομική κρίση και για την έκθεση των τραπεζών στα κρατικά χρέη,

Η Κρ.Λαγκάρντ ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση θα γίνει κοντά στις 23 Ιουλίου, ενώ σύντομα θα γίνουν γνωστά με λεπτομέρειες τα κριτήρια των τεστ. Επιπλέον, εκτιμάται ότι στα τεστ θα υποβληθούν αρκετά περισσότερες τράπεζες από τις 22 που εξετάστηκαν πέρυσι, και ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τις 120.

Η περίληψη περισσότερων, όχι απαραίτητα μεγάλων τραπεζών, θα γίνει εξαιτίας κυρίως της σημασίας της «επικίνδυνης» θέσης μικρότερων τραπεζών στο ευρωπαϊκό σύστημα και λιγότερο εξαιτίας του μεγέθους τους.

Οι ΗΠΑ είχαν δημοσιοποιήσει το 2009 τα ανάλογα stress test 19 μεγάλων αμερικανικών τραπεζών για να διαπιστωθεί το ύψος των κεφαλαίων που χρειαζόταν να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από την κρίση.

Newsroom ΔΟΛ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *