Το νέο Subaru Impreza! video

Nτεμπούτο στην έκθεση του Λος Άντζελες κάνει το νέο Impreza της Subaru αρχικά σε μορφή Concept. Το μοντέλο είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με την υπάρχουσα έκδοση σε όλα τα επίπεδα, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία, δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει στο μέλλον!
To μοντέλο υιοθετεί πλέον τη…
λογική του τετράθυρου κουπέ, όμως σπορτίφ στοιχεία όπως τα φουσκωμένα φτερά, το diffuser πίσω, και οι μεγάλες εισαγωγές στους προφυλακτήρες δεν λείπουν!

Η Subaru δεν αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τα μηχανικά σύνολα, πέρα από την ύπαρξη 2λιτρου ατμοσφαιρικού συνόλου με αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση

Εσωτερικά η προσπάθεια επικεντρώνεται στην διασταύρωση σπορτίφ στοιχείων με πολυτέλεια

Παρόλο που ο σχεδιασμός αντιστοιχεί σε τετράθυρο κουπέ, οι εσωτερικοί χώροι θα είναι γενναιόδωροι, σύμφωνα πάντα με τη Subaru
Πριν δύο εβδομάδες στα πλαίσια της νέας τάσης «Confidence in Motion» της ιαπωνικής φίρμας σας παρουσιάσαμε πρώτοι την μοναδική (και ομολογουμένως όχι τόσο αποκαλυπτική) φωτογραφία που η εταιρεία λάνσαρε σχετικά με ένα νέο αυτοκίνητο που όπως είχε ανακοινωθεί θα έκανε την επίσημη εμφάνιση του στην έκθεση του Λος Άντζελες. Το αποτέλεσμα βρίσκεται στις οθόνες σας και αφορά στην επόμενη γενιά του Impreza. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η εταιρεία, παρόλο που όπως η ίδια λέει, βρίσκεται σε μορφή «Design Concept» και όχι στην τελική του εκδοχή.

Το σημαντικό όμως είναι ότι η εταιρεία μένει πιστή στις αρχές της τάσης «Confidence in Motion», η οποία την θέλει να καθίσταται ανταγωνιστική σε όλα τα μέτωπα! Έτσι, και σύμφωνα πάντα με την τάση της εποχής, το αμάξωμα του νέου Impreza έχει σχεδιασμό τετράθυρου κουπέ, που διαθέτει αναμφίβολα σπορτίφ στοιχεία, την ίδια στιγμή που εσωτερικά εγγυάται πολύ καλούς χώρους για τέσσερις επιβάτες. Εμπρός υπάρχει το χαρακτηριστικό μεγάλο γκρίλ εξαγωνικού σχήματος, ενώ την ίδια στιγμή όλα τα υπόλοιπα στοιχεία (καπό, φωτιστικά κ.λ.π.) είναι εντελώς νέα. Αυτά μαρτυρούν τη νέα προσέγγιση που θα δούμε μελλοντικά στα περισσότερα οχήματα της φίρμας, και που όπως αναφέρει η Subaru είναι «τρισδιάστατης» λογικής.

Η Subaru δίνει ιδιαίτερο βάρος στην αεροδυναμική σχεδίαση του αυτοκινήτου αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το νέο μοντέλο έχει περάσει πολλές ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα ώστε το σχήμα του (που χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές), να εξασφαλίζει τα μέγιστα στη μείωση κατανάλωσης, ενώ ακόμη και οι ζάντες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να βοηθούν με την κατάλληλη ροή του αέρα στην αποδοτικότερη ψύξη του συστήματος πέδησης.

Τέλος, τα φουσκωμένα φτερά, οι μεγάλες εισαγωγές στους προφυλακτήρες (εμπρός/πίσω), καθώς και το diffuser στο κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα είναι αναμφισβήτητα στοιχεία που μαρτυρούν το δυναμισμό του αυτοκινήτου, αλλά και την ύπαρξη «καυτών» εκδόσεων όπως STI ή WRX STI όταν με το καλό, το δούμε στους δρόμους! Ένα ακόμη φουτουριστικό στοιχείο του concept είναι η χρήση καμερών αντί για τους συμβατικούς εξωτερικούς καθρέπτες, οι οποίες στηρίζονται στο πάνω μέρος των εμπρός κολόνων.

Αντίστοιχη είναι η λογική που έχει υιοθετηθεί στη σχεδίαση του εσωτερικού όπου ο στόχος ήταν ο συνδυασμός πολυτέλειας με τα απαραίτητα σπορτίφ στοιχεία. Ο εξοπλισμός αναμένεται να χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, Navigation ακριβώς από πάνω, και πληθώρα άλλων συστημάτων που θα κάνουν τη ζωή των επιβατών εύκολη. Στον τομέα της ασφάλειας το νέο Impreza θα χρησιμοποιεί το σύστημα EyeSight που στην Ιαπωνία ήδη χρησιμοποιείται στο μοντέλο Legacy.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο, το σύστημα λειτουργεί με δύο κάμερες που είναι τοποθετημένες στο πάνω μέρος του εμπρός παρμπρίζ, και ο στόχος του είναι να φρενάρει το αυτοκίνητο όταν εμπρός από αυτό εμφανιστεί εμπόδιο, ή όταν η απόσταση από το πρωτορευόμενο όχημα μειωθεί επικίνδυνα!

Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την πλήρη γκάμα των κινητήρων καθώς και συνολικά της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί στο νέο Impreza (υβριδική τεχνολογία, ηλεκτροκίνηση, κινητήρες πετρελαίου κ.λ.π.), όμως η Subaru κάνει λόγο για χρήση ατμοσφαιρικού συνόλου 2.0 λίτρων.

Αυτό μάλιστα θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο απείρων σχέσεων (CVT) το οποίο η εταιρεία ονομάζει Lineartronic, ενώ η μετάδοση θα γίνεται σε όλους τους τροχούς μέσω του γνωστού συστήματος τετρακίνησης: Symmetrical All Wheel Drive.

autotriti

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
    ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΙΟΥΜΠ… ΘΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

    Reply
  2. kapsoulis

    Καλο αμαξι……
    Αλλα εγω αποφασισα και την επομενη εβδομαδα παραλαμβανω μια γκρι 911S…….
    Ηδη εδωσα ενα τελλαρο ντοματες για προκαταβολη……….

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *