Tα ”ΝΕΑ” παραδέχονταιι πως το πείραμα με την “Κάρτα του Πολίτη” ξεκίνησε από την αστυνομία !!!

σχόλιο ID-ont.blogspot.com:
Μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνικής Εταιρείας TOPPAN που προμήθευσε την Ελληνική Αστυνομία με το σύστημα έκδοσης των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, (βλ σχετική ανάρτησή μας: http://id-ont.blogspot.com/2010/10/contactless-chip.html) έρχεται η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” σήμερα 1/11/2010 να μας πληροφορήσει ότι….
το πείραμα με την Κάρτα του Πολίτη ξεκίνησε από την Αστυνομία. Δείτε το σχετικό απόσπασμα:
“Αντί ταυτότητας
Η Κάρτα του Πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναµένεται να αντικαταστήσει τις αστυνοµικές ταυτότητες. Θα έχει µικρό µέγεθος και θα περιλαµβάνει αναγνώριση µε ηλεκτρονικό τρόπο, στοιχεία για την ασφαλιστική κατάσταση και την υγεία καθώς και για τη φορολογική εικόνα. Η εφαρµογή άρχισε πιλοτικά από την Αστυνοµία.” http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4601807
Θυμηθείτε στην ανακοίνωσή της η Ιαπωνική Εταιρεία TOPPAN (http://id-ont.blogspot.com/2010/10/contactless-chip.html) είναι ξεκάθαρη:
“Το σύστημα αυτό πρώτα θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση των Ελληνικών Ηλεκτρονικών Διαβατηρίων και των διπλών (dual) με επαφή (contact) και χωρίς επαφή (contactless) ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (e-ID) για την Ελληνική Αστυνομία. (This system will be first used to issue Greek e-passports and dual contact/contactless e-ID cards for the Hellenic Police.)”
Το σύστημα λοιπόν η Αστυνομία το έχει στα χέρια της. Τώρα εάν έχει αξιοποιήσει τις δυνατότητες του μηχανήματος που αγόρασε είναι άλλο θέμα. Πρέπει να βγει να το ξεκαθαρίσει και να μας δείξει και μια ταυτότητα αναλυτικά για να δούμε όλοι πως είναι. Φυσικά όχι να μας την δείξει μόνο εξωτερικά, να μας δείξει και εσωτερικά τι περιέχει: (βλ. η Γερμανική Κάρτα του Πολίτη έχει εσωτερικά το contactless chip και έτσι δεν φαίνεται: http://id-ont.blogspot.com/2010/10/deutsche-welle-chip.html). Εάν πάλι δεν είναι ηλεκτρονική η νέα ταυτότητα των αστυνομικών γιατί να πληρώσει τόσα λεφτά για ένα μηχάνημα που δεν αξιοποιεί (πέραν των διαβατηρίων); Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σπαταλήσει λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων χωρίς λόγο;

Επίσης εάν η νέα αστυνομική ταυτότητα δεν είναι ίδια με την Κάρτα του Πολίτη, αυτό δεν είναι στοιχείο σπατάλης δημόσιου πλούτου; Το κράτος δηλ. θα μπει στα έξοδα να δώσει στους αστυνομικούς τη νέα αστυνομική ταυτότητα και μετά σε όλους τους ένστολους (στρατιωτικούς, λιμενικούς) και κατόπιν σε ένα χρόνο θα την αντικαταστήσει με την Κάρτα του Πολίτη; Πόσο κοστίζει αυτή η διαδικασία;
Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε μια σημαντική λεπτομέρεια: Η σύμβαση για να ξεκινήσει η ιστορία με την “Κάρτα του Πολίτη” υπογράφτηκε το 2006.
Άρα η ιστορία με την “Κάρτα του Πολίτη” ξεκίνησε από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το ΠΑΣΟΚ απλά επιτάχυνε την διαδικασία και έκανε και τα “βαφτίσια” της κάρτας αυτής σε κατ’ ευφημισμόν: “Κάρτα (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη”. Εάν δεν είχε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία κάπως αλλιώς πιθανώς να λεγόταν η κάρτα, αλλά πάλι το ίδιο πράγμα θα ήταν και πάλι από την Αστυνομία θα ξεκινούσε η εφαρμογή της. Το λένε οι Ιάπωνες από το 2006!!!
Επίσης γιατί δεν κινήθηκε το θέμα νωρίτερα αφού όλοι γνώριζαν την ανακοίνωση των Ιαπώνων; Γιατί να πάρουν πρώτα οι αστυνομικοί την Κάρτα του Πολίτη και μετά να υπάρξουν οι πρώτες αντιδράσεις; Μήπως κοιμόμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη χώρα τον ύπνο του δικαίου;

http://id-ont.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

16 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ
    ΑΗΔΙΕΣ
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΔΗΛΑΔΗ 1131 ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΑΣ???

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Καλά εγώ σίγουρα θα αργήσω πάραααα πολύ να την παραλάβω. Να φανταστείς ακόμα έχω την παλιά ταυτότητα με τους Ελληνικούς χαρακτήρες (αυτήν που θεωρητικά έπρεπε να είχα αλλάξει πριν πολλά χρόνια).
    Για να γίνει μαζική αντίδραση θα πρέπει βασικά να πέσει η κυβέρνηση…μοόν αυτό θα μπορούσε τουλάχιστον να καθυστερήσει (αν όχι να αναβάλλει) την νέα αυτή κάρτα.
    Ξέρεις φίλε μου, ακόμα και μία αναβολή στην εκχώρηση αυτής της ταυτότητας θα ήταν καταστρεπτική για τα σχέδια των εξουσιαστών.
    Σκέψου ότι μια καθυστέρηση στον Χίτλερ στον Β_Παγκόσμιο πόλεμο (το ΟΧΙ που είπαμε) επέτρεψε στους "συμμάχους" να στείλουν στρατό στην Αφρική πιο γρήγογρα και να αλλάξουν οι ισορροπίες. Τελικά οι Γερμανοί μπήκαν μέσα…αλλά οι ισορροπίες είχαν ήδη αλλάξει

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΥΣΗΧΟΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ!!!!!ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΕΕΕΕΕ

    ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΣ!!!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    φίλε 11:07 Συμφωνώ μαζί σου.

    Απ΄ότι καταλαβαίνω όμως η κάρτα θα είναι σε μέγεθος πιστωτικής και αρά είναι εύκολή η τοποθέτηση της στο πορτοφόλι, σε αντίθεση με τη κλασική ταυτότητα.

    Δεδομένου ότι σε πολλές δραστηριότης μας ( τράπεζα, ΚΕΠ, κινητική τηλεφωνία κλπ) η επίδειξη ταυτότητας είναι απαραίτητη, το πιο βολικό θα είναι να την έχει κάποιος πάνω του.

    Για παράδειγμα κάποιος που πάει στη τράπεζα να συνάψει ένα δάνειο, πάει στο ΚΕΠ να κάνει μια αίτηση, συνάπτει συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας, βγάζει μηναία κάρτα στα ΜΜΜεταφορας, προκειμένου να κουβαλάει μαζί του ταυτότητα, εκκαθαριστικό κλπ, έχει μόνιμα τη κάρτα πάνω του.

    Πιστεύω ότι η καλύτερη άμυνα είναι η άρνηση παραλαβής της νέας κάρτας.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ο 9.48 είμαι. Φίλε 10.53 το λάθος που κάνεις είναι δεν θα ξέρουν σε πραγματικό χρόνο οποιαδήποτε δραστήριότητά μας αφού απλά μπορούμε να τη αφήνουμε και σπίτι.
    Στην περίπτωση φυσικά που θα μας αναγκάσουν να την κουβαλάμε πάντα μαζί μας (με το φόνο επιβολής προστίμων ή με το να μας σέρνουν στα τμήματα για εξακρίβωση στοιχείων) τότε ναι…έχεις δίκιο

    Reply
  7. Ανώνυμος

    @ Nikos 23

    H διαφορά έγκειται στο χρόνο. Στη πρώτη περίπτωση (βάση δεδομένων) κτίζεται το προφίλ σου, στη δεύτερη, ξέρουν σε πραγματικό χρόνο οποιαδήποτε δραστηριότητα σου.
    Ο «πραγματικός χρόνος» είναι η κρίσιμη διάφορα.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    9:34 ΕΓΡΑΨΕΣ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ! ΕΧΕΙΣ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ! ΦΙΛΙΚΑ. JIM.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Η κάρτα αυτή καθαυτή δεν θεωρώ ότι είναι κάτι κακό από μόνη της.
    Αν το ψάξετε λιγάκι θα δείτε ότι αν θέλουν να μας βρουν μπορούν και από το κινητό μας (σας υπενθυμίζω ότι πλέον λειτουργούν μόνο τα δηλωμένα κινητά).
    Ο εντοπισμός μέσω κινητού γίνεται ακόμα και αν αυτό είναι απενεργοποιημένο (Ω ναι!!!).
    Σχετικά με τη φακελοποίηση ήδη μας έχουνε όλους ούτως ή άλλως. Αυτό που θα επιτάχυνε η κάρτα θα ήταν η ταυτοποίηση στοιχείων.
    Όμως…!!!!
    Αν αυτή η κάρτα είναι προ-άγγελος για το τσιπάκι που θέλουν να μας βάλουν τότε το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό.
    Απλά θα δοκιμάσουν για κάποια χρόνια τις αντιδράσεις μας (αλλά και να μας γίνει σύνήθεια) και κάποια στιγμή θα περάσουν στο επόμενο στάδιο της απόλυτης υποδούλησης της ανθρώπινης ελευθερίας μέσω της εμφύτευσης του τσιπ. Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει δεκτό.
    Σκεφτείτε απλά…Σε θεωρούν επικίνδυνο για τα εξουσιαστικά σχέδια τους οπότε θα μπορούν να εκπέμπουν κύματα συγκεκριμένης συχνότητας τα οποία θα εκλαμβάνονται από το εμφυτευμένο τσιπ και θα μας προκαλούνε το θάνατο.
    Δεν το βλέπω από θρησκευτική άποψη…το βλέπω σαν στέρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Στο σπίτι σου έχεις δυο τερματικά, τη τηλεόραση και το pc, που αποτελούν τους δυο πυλώνες του παγκόσμιου δικτύου πνευματικής υποδούλωσης.

    Το πρώτο, η τηλεόραση, πρεσβεύει τον απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας ενώ το δεύτερο την πλήρη ασυδοσία της.

    Μέσω των τερματικών αυτών διεξάγεται η μαζική εμφύτευση εικόνων και ιδεών στο πληθυσμό, με σκοπό την δημιουργία συνθηκών «υπερφόρτωσης» του εγκεφάλου, ώστε να είναι αδύνατη η δημιουργία αυθεντικής, πρωτογενούς, σκέψης.

    Έτσι, για κάθε ιδέα που επεξεργάζεται ο εγκέφαλος, υπάρχει ήδη εμφυτευμένο και το «αντίδοτο» της, ώστε οι διασυνδέσεις των νευρώνων να είναι τέτοιες που να οδηγούν μοιραία σε αδιέξοδο. Δηλαδή η επεξεργασία της ιδέας να οδηγεί είτε σε αποδεκτά από το καθεστώς συμπεράσματα, είτε σε διολίσθηση σε απολυτότητες, που παγιδεύουν τη σκέψη στο μαρασμό.

    Κλείσε τη τηλεόραση σου.

    Μη πιστεύεις ότι διαβάζεις στο διαδίκτυο.

    Διάβασε έλληνες συγγραφείς, όσο αιρετικοί και να σου φαντάζουν. Τα είπαν όλα.

    Ψάξε το γενεαλογικό σου δέντρο.

    Ασκήσου σωματικά.

    Έλα σε επαφή με τη φύση.

    Απεξαρτήσου από το χρήμα.

    Αγάπα την Ελλάδα. Είναι ο ομφαλός της Γής

    Προετοίμασε το θάνατο σου. Μόνο τότε θα μπορείς να οδηγείς τη ζωή σου εκεί που θέλεις.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Μπορεί νά μού πεί κάποιος ποιά είναι ή διαφορά : Τά προσωπικά μας δεδομένα νά βρίσκονται αποθηκευμένα στήν κάρτα τού πολίτη ή σέ μιά βάση δεδομένων άλλωστε γιά νά περαστούν στήν κάρτα τού πολίτη από πού θά αντληθούν?
    Nikos 235

    Reply
  12. panais

    Και όποιος θέλει να μάθει ποιοί κτίσαν τα αγάλματα και τα μνημεία της Αμερικής ας βρεί τα ντοκιμαντέρ με την Μασωνία!

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΡΕ ΒΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ…ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΜΕΤΡΙΤΗΣ ΟΤΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ..ΟΥΤΕ ΜΠΩΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ,,,ΡΕ ΒΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    Reply
  14. panais

    Από κάπου αρχίζουν τα πειράματα…καλά πειραματόζωα να υπάρχουν και σίγουρος μισθός και το πείραμα πάει καλά…Να πιστέψω όσοι αστυνομικοί παραλάβαν την κάρτα του πολίτη νιώθουν ευτυχισμένοι… νιώθουν καλοί Χριστιανοί;Την νύχτα η συνείδηση τους(άν τους έμεινε και λίγη φυσικά)τί τους βροντοφωνάζει για το θέμα της απόταξης των "συναδέλφων" τους ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;

    Reply
  15. Ανώνυμος

    Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, έτσι για να μας έχουν πάντα στο χέρι.
    Το σχέδιο είναι σατανικό.
    Για επιβεβαίωση παρατηρήστε το άγαλμα της ελευθερίας στη Νέα Υόρκη.
    Το υψωμένο χέρι έχει το δαυλό της ΝΔ και το κεφάλι τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ.
    Σας άρεσε; Διαδώστε το και στους φίλους σας.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *