Οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών κατέκαψε το κέντρο της Αθήνας “στη μνήμη του … Αλέξη” – Tο χρονικό της καταστροφής (upd)

Εικόνα Χαλεπίου δίνει σήμερα το κεντρο της Αθήνας στο τρίγωνο Σύνταγμα-Ομόνοια-Εξάρχεια καθώς περιθωριακοί, εμπρηστές, παρακρατικοί και αλητήρια υποκείμενα που εκτρέφονται από την κυβερνητική ανοχή και
το “χάϊδεμα” ποινικών καταδίκων όπως του ληστή Νίκου Ρωμανούλ, έκαψαν, λεηλάτησαν και ξήλωσαν δεκάδες μαγαζιά, αυτοκίνητα, κτίρια κλπ με τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι απλά θεατές.

Το κέντρο της Αθήνας το πρωί της Κυριακής θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο με καταστήματα και περίπτερα σπασμένα, κάμερες και φανάρια κατεστραμμένα, κάδους απορριμμάτων και αυτοκίνητα καμμένα, ενώ οι δρόμοι είναι γεμάτοι με πέτρες, πλακάκια και τζάμια.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εμπρηστές  λειτουργούσαν βάση στρατηγικού σχεδίου, καθώς κατά ομάδες είχαν ακροβολιστεί σε ταράτσες πολυκατοικιών και κτηρίων και από εκεί πετούσαν μολότοφ, ενώ άλλοι συνεργοί τους πετούσαν πέτρες, σίδερα και διάφορα άλλα μεταλλικά αντικείενα στους αστυνομικούς που έντρομοι υποχώρησαν.

Το χρονικό των επεισοδίων

Ενα στρατός περιθωριακών, εμπρηστών, παρακρατικών και εν δυνάμει τρομοκρατών, κάπου 3.000 άτομα στην πρώτη πορεία “στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου” και συμπαράστασης στον ληστή Νίκο Ρωμανό που κάνει απεργίας πείνας κυριολεκτικά ξεφτίλισε όλα τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ.

Ας δούμε από το τέλος των επεισοδίων προς την αρχή το τι ακριβώς έγινε όπως κατέγραψαν τα γεγονότα οι ρεπόρτερ του defencenet.gr:

11:40 Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προσαχθεί 211 άτομα

22.48 Θεσσαλονίκη. Επεισόδια σημειώθηκαν στη στο περιθώριο της πορείας για την επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στη Θεσσαλονίκη. Κουκουλοφόροι συγκρούονται με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων  στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκαν ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε διαδηλωτές της πορείας.

22.43 Πάνω από 200 κακοποιά στοιχεία παραμένουν στην πλατεία Εξαρχείων. Ανά διαστήματα ρίψεις αντικειμένων προς τους αστυνομικούς. Τις 120 έφτασαν οι προσαγωγές.

22.21  Δεκαπέντε προσαγωγές έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ.

22.07 Ρίψη μολότοφ στην πλατεία από εμπρηστές.

22.02 Πετροπόλεμος ξανά στην πλατεία Εξαρχείων

20.51 Πεδίο μάχης οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο με τους εμπρηστές να πετούν βόμβες βενζίνης από στέγες πολυκατοικιών

20:43 Προσαγωγές 32 ατόμων από την Αστυνομία, από μια μάζα περίπου 1000 ατόμων

20.37 Συνεχίζονται οι οδομαχίες με την αστυνομία να αδυνατεί να ελέγξει τους εμπρηστές που καίνε και τις ομάδες υποστήριξης που κτυπούν τα οχήματα της πυροσβεστικής για να μην σβηστούν οι φωτιές.

20.29 Καίγεται σα λαμπάδα το διαμέρισμα που εκδηλώθηκε φωτιά.

20.25 Δύο υδροφόρα οχήματα της αστυνομίας κατευθύνονται προς τα Εξάρχεια προκειμένου να επιχειρήσουν. Νωρίτερα ένα από αυτά είχε επιχειρήσει στην Ομόνοια και κατά ομάδων εμπρηστών και για να σβήσει φωτιά. Προηγούμενα φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα των Εξαρχείων, επί της οδού Οικονόμου.

20.16 Προσπάθειες κακοποιών στοιχείων να προσεγγίσουν στο Πολυτεχνείο το οποίο τελεί υπό κατάλhψη.

20.15 Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην πλατεία Εξαρχείων από τη ρίψη τις βόμβες που πέφτουν

20.14 Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίναας με ρίψη βομβών μολότοφ και χρήση χημικών.

20.12 Πυροσβετικό όχημα προσπάθησε να προσεγγίσει στην πλατεία Εξαρχείων προκειμένου να σβήσουν φωτιά. Ομάδες εμπρηστών κινήθηκαν εναντίον του πετώτας βόμβες βενζίνης. Δυνάμεις των ΜΑΤ κινήθηκαν προς το πυροσβεστικό όχημα προκειμένου να συνδράμουν αλλά δεν κατόρθωσαν οι πυροσβέστες να επιχειρήσουν.

20.07 Επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων. Ρίψη βομβών, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χρήση χημικών.

19.59 Επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων. Οι αστυνομικοι αδυνατούν να πλησιάσουν λόγω των επιθέσεων που δέχονται από τις ταράτσες.

19.57 Διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη εμποδίζουν την πρόσβαση στις πλαϊνές εισόδους του Πολυτεχνείου.

19.49 Καταστροφές σε στάσεις και σε προσόψεις καταστημάτων επί της οδού Πανεπιστημίου. Βόμβες βενζίνης κατακαίουν τα πάντα.

19.41 Ενταση στο Σύνταγμα, στην κάτω πλευρά της πλατείας, στο Ταχυδρομείο. Ρίψη βομβών σε καταστήματα, αστυνομικούς κλπ.

19.32 Η κεφαλή της πορείας κατευθύνεται από την οδό Οθωνος προς την επάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

19.28. Tα επεισόδια ξεκινούν με ρίψη βομβών βενζίνης σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Βουκουρεστίου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *