Tελικά τι σωστό έκανε αυτός ο άνθρωπος σε τούτη εδώ τη χώρα;

Ανέλαβε το 2009 την διακυβέρνηση της χώρας, και κατόρθωσε σε δύο χρόνια να την οδηγήσει σε οικονομική κατάρευση και χρεοκοπία, εξαπατώντας με τον χειρότερο τρόπο τον Ελληνικό λαό.

Τόν Αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο τον γνωρίζουμε εξ αιτίας του γεγονότος ότι είναι ο υπεύθυνος μελετητής και …………..
επιβλέπων αρχιτέκτων, για την όψη της Βαρκελώνης των Ολυμπιακών του 1992.

Συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Γιώργο Παπανδρέου, επί πρωθυπουργίας του οποίου του ανατέθηκε και η εκπόνηση της μελέτης ανάπλασης του “Ελληνικού”.

Αυτό που δεν γνώριζε ο Ελληνικός λαός ωστόσο, είναι πόσο θα κόστιζε στον έλληνα φορολογούμενο πολίτη η μεγαλόπνοη μελέτη που μας παρουσίασε τον Ιούνιο του 2011 και για την οποία είχε ειπωθεί ότι ο κ. Αθεμπίγιο θα εργαζόταν χωρίς αμοιβή, “αμισθί”, λόγω “φιλίας” με τον τέως πρωθυπουργό, θα την δώριζε στο Ελληνικό δημόσιο.

Εχθές όμως, πληροφορηθήκαμε όλοι, ότι το “αμισθί”, αφορούσε μόνο την ιδιότητα του “συμβούλου”, αφού το κόστος της μελέτης ανήλθε στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 180.000 ευρώ, το οποίο ποσόν προφανώς και εκταμιεύσαμε ώς Ελληνικό δημόσιο, λόγω “φιλίας”!!

Τη μάχη της οικονομικής του επιβίωσης δίνει το μέχρι πρότινος μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ χρωστάει περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια, την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση έχει “παγώσει” και οι δόσεις από τις τράπεζες πρέπει να καταβάλλονται στην ώρα τους.

Ο εργαζόμενοι στο κόμμα, εν τω μεταξύ, μένουν “απλήρωτοι” σχεδόν για έναν μήνα, σημάδι της “οικονομικής παρακμής” του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Κινήματος.
Καλά γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, επιμένουν πως τα υπέρογκα δάνεια εκτοξεύτηκαν την περίοδο Παπανδρέου.

Ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με την επιμονή του να αλλάξει χώρο και να μετακομίσει σε ένα σύγχρονο κτίριο, από την Χαριλάου Τρικούπη στην Ιπποκράτους, «έριξε έξω» το κόμμα.

Τα νέα δάνεια λήφθησαν από τις τράπεζες με δύο εγγυήσεις,

Α) Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, τα οποία παραμένουν στην ιδιοκτησία του κόμματος

Β) Τη βεβαιότητα ότι το κόμμα θα παίρνει πάνω από 35% στις επικείμενες εκλογές, και εσαεί, και άρα θα λαμβάνει τις τεράστιες οικονομικές αποζημιώσεις από το κράτος.

Η βεβαιότητα πλέον αποδομείται από όλες τις εκτιμήσεις ως ενδεχόμενο, και έτσι οι τράπεζες που έχουν δανείσει το ΠΑΣΟΚ, έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τα τι μέλλει γενέσθαι με τα δάνεια.
Μία από τις σοβαρές παραμέτρους που συζητείτο εντός του ΠΑΣΟΚ για το αν θα πρέπει ή όχι να παραμείνει ο πρόεδρος στη θέση του, είναι και αυτή.

Όσο μεγαλύτερα ποσοστά καταφέρει να πάρει το κόμμα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η κρατική χρηματοδότηση, άρα θα μπορεί να αποπληρώνει τις υπέρογκες μηνιαίες δόσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις όμως, που έχουν τα αντίπαλα εσωκομματικά στρατόπεδα, με τον κ. Παπανδρέου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα θα πάρει το μικρότερο ποσοστό, σε σχέση με Λοβέρδο ή ακόμα και με Βενιζέλο, αρχηγό.
Σε περίπτωση “εκλογικού φιάσκου” τα πράγματα θα οδηγηθούν στην “οικονομική κατάρρευση”.

Απο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την αψυχολόγητη επιλογή της εκλογής των Μάνου και Αδριανόπουλο απο το ΠΑΣΟΚ, έως τήν νεοφιλελεύθερη πολιτική και την πολιτική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, καταστρέφοντας την σχέση ΠΑΣΟΚ-κοινωνίας, τίποτα, μα τίποτα, δεν άφησε ώς θετική πολιτική κληρονομιά, μόνον ανόητες επιλογές, παρέα με τους “κηπουρούς” του.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΩΣΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΑΥΤΟΣ Ο “ΗΓΕΤΗΣ” ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ, ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ;;;

aegeantimes.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *