Tελικά πρέπει να είναι εντελώς τρελός αυτός ο Θεός μας!!!

Τελικά Θεέ μου και συγνώμη που σου του λέω έτσι ανοιχτά… πρέπει να είσαι τελείως τρελλός. Θα σου διηγηθώ μια ιστορία και στο τέλος νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε.
Ένας ψυχίατρος δούλευε κάποτε με 3 ασθενείς. Και οι τρεις πίστευαν για τον εαυτό τους ότι ήταν ο Θεός. Αποφάσισε λοιπόν ο θεραπευτής να τους δουλέψει σε ομάδα.
Τους άφησε να μιλούν μεταξύ τους χωρίς ο ίδιος να παρεμβαίνει καθόλου ώσπου τελικά πάνω στην κουβέντα αποκαλύφθηκε ότι και…..
οι τρεις διατηρούσαν για τον εαυτό τους το ρόλο του Θεού.
Εκείνη τη στιγμή ο ένας από τους τρείς γυρίζει προς το γιατρό και του λέει αγανακτισμένος

“Γιατρέ πού μ΄εφερες εδώ? Αυτοί οι δύο είναι εντελώς τρελλοί. Ο Θεός είναι ένας, εγώ.”

Ε λοιπόν, εχθές Μ. Τετάρτη άκουσα στον όρθρο το εξής:

…ώστε γαρ θεοί Θεός υμίν συνέσομαι
(…και θα είμαι εκεί μαζί με εσάς ως Θεός εν μέσω Θεών)

Άκουσα λοιπόν Θεέ μου για άλλη μια φορά, ποιος είναι ο προορισμός ο δικός μου και των τριών ανθρώπων στην ομάδα του γιατρού πιο πάνω. Δεν είμαι πια σίγουρη ποιος από όλους εκεί ήταν ο τρελλός, πάντως εσύ για καλό και για κακό …κράτα απόσταση από ψυχιάτρους και ψυχολόγους!!!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

http://dia-nixis.blogspot.com/2011/04/t.html

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

14 Comments

  1. Ανώνυμος

    Η παρακαταθηκη που μας αφησε ο Ιησους και οι Αποστολοι του ειναι μια και συγκεκριμενη.
    Αυτη την παρακαταθηκη την πηραν οι ανθρωποι και την αλλαξαν κατα το δοκουν (αιρεσεις), την εστρεψαν εναντιον λαων(θρησκευτικοι πολεμοι), την καπηλευτικαν οικονομικα (υπερογγες περιουσιες κληρου) και γενικως υπεστη μεταβολες βασει ιδιοτελων συμφεροντων.
    Η αληθεια του Χριστου, ειναι αυτη που πρεσβευει ακομα και σημερα η Ορθοδοξια.Οι αξιες που πρεσβευαν οι μονοθειστες αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι.
    Μη μπερδευετε τη Θρησκεια λοιπον τη μια και μοναδικη οπως μας τη παρεδωσε ο Χριστος, με το κομματιασμα που της εκαναν στην παροδο των αιωνων οι ανθρωποι.Κομματιασμα για το οποιο προειδοποιηθηκαμε απο τον Ιδιο…
    Απλο παραδειγμα κατανοητο ακομα και απο νηπιο ειναι το εξης:Εγω κραταω ενα σταυρο στο ενα χερι και στο αλλο ενα περιστροφο.Και ετσι επειδη γουσταρω το στρεφω στον κροταφο του γειτονα μου επικαλουμενος τον Χριστο για δικους μου λογους.Μηπως φταιει ο Χριστος παλι η μηπως εδρασε μεσω εμου…
    Νομιζω ειναι ευνοητα τα συμπερασματα και ο τροπος δρασης ολων των αντιστοιχων Χριστοκαπηλων στην ιστορια.
    Γιατι ο Θεος αφηνει ολους αυτους να κανουν κακο και δε τους σταματα ειν αι η ερωτηση πολλων.
    Γιατι αν επενεβαινε θα κατελυε το πρωτο και μεγιστο αγαθο που μας εδωσε.Την ελευθερια μας…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΩς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙ (ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ) ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΧΑΝ "ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ" ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΗ. ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ!!! ΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΜΑΘΟΥΜΕ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΑΝΆΣΤΑΣΗ (ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ (ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Γεια σου και σένα 336 λαλίστατε και επιχειροματολογούντα.Τα χαιρετίσματα του ευφραίμ από την χερσόνησο του Αθω.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Κανένα άλογο(χωρίς λογική)ον δεν πιστεύει ότι υπάρχει θεός(αυτός που τρέχει),παρά μόνο ο άνθρωπος το μόνο γνωστό έλογο ον στον πλανήτη Γη αλλά και σε όλο το γνωστό Σύμπαν.Γιατί λοιπόν αυτός ο θεός δημιούργησε τοσα πολλά είδη άλογων όντων και μόνο ένα έλογο? τον άνθρωπο!(δηλαδή το μόνο είδος που μπορεί να κατανοήσει την ύπαρξή του).Την απάντηση θα την βρεί ο καθένας μόνος του.Ταπεινή μου άποψη-γνώμη είναι ότι η θρησκεία(οποιαδήποτε) είναι το μεγαλύτερο εφεύρημα του έλογου όντος(ανθρώπου)με σκοπό να επιβληθεί στα άλλα όντα του είδους του τα οποία υπολειπονταν σε γνώση-μόρφωση συγκριτικά με αυτόν,διότι καταλαβε ότι η Ρώμη(δύναμη σώματος) δεν είναι αρκετή για να επιβάλει τη θέλησή του όπως πίστευαν και πιστεύουν όλα τα άλλα είδη του ζωεικού βασιλείου.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΕΣΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ..ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΒΛΕΠΩ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΩ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΙΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ [ΜΑΡΙΑ]ΕΙΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΣΟΥ ΕΙΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΣΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΠΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ..ΕΛΥΛΥΘΕΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΞΑΣΤΕΙ Ο ΙΥΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΘΕΟ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ..ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣΑΜΕ.ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΘΕΟΣ.ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Η ΒΙΒΛΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΝΩΕ
    ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ
    ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ .

    ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

    ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
    ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΟΛΩΝ
    ΕΧΟΥΝΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
    ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
    ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

    ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΛΕΟΝ
    ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ
    ΤΟ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΖΩΟ ΣΤΗΝ ΓΗ.

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ
    ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΩΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ
    ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ
    ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ
    ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΕΓΩ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΕΛΕΙΠΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ!!!

    Reply
  8. Ανώνυμος

    καλη ανασταση αδερφε και να εισαι πιο κοσμιος σε θεματα που αφορουν θρησκευτικο συναισθημα. χωρις φανατισμο, αλλα με αγαπη…….
    ενας απλος πιστος

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *