“Take it, or leave it” : H Τρόικα αποστέλλει εντός της ημέρας (;) το νέο Μνημόνιο στην Αθήνα!

Κείμενο συμφωνίας που θα έχει στόχο να τερματίσει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – πιστωτών θα παρουσιάσουν στην ελληνική κυβέρνηση οι δανειστές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει τη Δευτέρα το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Το πρακτορείο αναφέρεται στο «τελεσίγραφο» που έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα το EuroWorking Group στην Ελλάδα ότι δεν θα υπάρχει χρόνος για να εγκριθεί η οποιαδήποτε εκταμίευση από τα κοινοβούλια της ευρωζώνης, εκτός εάν επιτευχτεί τεχνική συμφωνία έως τις αρχές Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, ως ένα «φιλο-τροικανό κείμενο» χαρακτηρίζει – μιλώντας στο «Βήμα» – ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης το «Memorandum Of Understanding» (δηλαδή Μνημόνιο) της Κομισιόν που εστάλη στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις κυβερνήσεις των χωρών μελών της ευρωζώνης από την Κομισιόν.

Ξένος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Bloomberg πως οι πιστωτές συζητούν μια συμφωνία που θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα ως έναν τρόπος τερματισμού του αδιεξόδου.

Το ίδιο δημοσίευμα επικαλείται πρόσωπο με γνώση του θέματος, το οποίο αποκάλυψε πως αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους πιστωτές πέρασαν το Σαββατοκύριακο εργαζόμενοι πυρετωδώς για να συγκλίνουν σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ελληνική αξιολόγηση.

«Η κοινή θέση (των θεσμών) μπορεί να κοινοποιηθεί στον Τσίπρα από τους ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες» ανέφερε η ίδια πηγή.

Μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ

Σημειώνεται πως οι πληροφορίες του Bloomberg συμπίπτουν με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες έχει κατατεθεί στην Ελλάδα κείμενο συμφωνίας που προβλέπει μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, το εν λόγω κείμενο έχει συνταχθεί από την Κομισιόν και έχει ήδη σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση. Βασίζεται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και προβλέπει για το 2015 μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, κυρίως φοροεισπρακτικού χαρακτήρα.

lykavitos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *