TECH: Η Mercedes E-Class Cabriolet


Η Mercedes E-Class Cabriolet, πέρα από ένα πολυτελές τετραθέσιο ανοικτό αυτοκίνητο, διαθέτει και πολύ τεχνολογία! Πάμπολλα ηλεκτρονικά καλούδια που είναι φύλακας άγγελος του οδηγού και των επιβατών. Σας αναλύουμε τα σημαντικότερα από αυτά…
.

…AIRCAP
Ανάμεσα στις καινοτομίες του μοντέλου είναι και το σύστημα AIRCAP. Πρόκειται για έναν ανεμοθραύστη στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, ο οποίος εκτείνεται ηλεκτρικά και, σε συνδυασμό με το αλεξήνεμο ανάμεσα στα πίσω καθίσματα, κατευθύνει καμπυλωτά τον αέρα εκτός της καμπίνας των επιβατών, αποτρέποντας έτσι τους στροβιλισμούς μέσα σε αυτήν.
Είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία της Mercedes-Benz, η οποία κάνει καλύτερη τη ζωή των επιβατών, ιδίως στα πίσω καθίσματα, παρότι σε συνθήκες έντονων ανέμων, δύσκολα θα αισθανθείς τη διαφορά. Παράλληλα, το γνώριμο από τα προγενέστερα «ανοικτά» μοντέλα της Mercedes, σύστημα AIRSCARF παρέχει – μέσω αεραγωγών προσαρμοσμένων στα εμπρόσθια καθίσματα – ζεστό αέρα στο σβέρκο των επιβατών. Έτσι, λοιπόν, οι επιβάτες μπορούν να μετακινηθούν με άνεση ακόμα κι όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι γύρω στους 10 βαθμούς.
Ακόμα το ανοικτό Γερμανικό μοντέλο διαθέτει:
• Σύστημα εντοπισμού άλλου οχήματος (DISTRONIC PLUS), που βρίσκεται στην τυφλή γωνία και τεχνολογία ακούσιας αποφυγής αναχώρησης από τη λωρίδα: Όταν το αυτοκίνητο τείνει να αλλάξει λωρίδα, τότε μία μικρή δόνηση στο τιμόνι ειδοποιεί σχετικά τον οδηγό. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο οδηγός εκούσια αλλάζει λωρίδα, αλλά οι μικροκάμερες τον προειδοποιούν ότι άλλο όχημα βρίσκεται σε κάποιες από τις τυφλές οπτικές γωνίες.
• Σύστημα καταγραφής ορίου ταχύτητας: Τεχνολογία η οποία καταγράφει τις πινακίδες ορίου ταχύτητας και τις προβάλλει στον πίνακα οργάνων.
• Σύστημα υποβοήθησης νυχτερινής οδήγησης: Mε υπέρυθρες ακτίνες, η εξέλιξη της εν λόγω τεχνολογίας ανιχνεύει πλέον και την ύπαρξη πεζών, σε εντελώς σκοτεινό περιβάλλον.
• Σύστημα «αφύπνισης» του οδηγού (Attention Assist): Aκόμη μία ενδιαφέρουσα τεχνολογία, η οποία – εφόσον ανιχνεύσει πως ο οδηγός νυστάζει ή αποσπάται από κάτι η προσοχή του – τον ειδοποιεί με ηχητικό σήμα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν περισσότερες από 70 παραμέτρους.
• Σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα (PRE SAFE BRAKE): Είναι η εξελιγμένη μορφή του συστήματος που είδαμε και στις νέες C και S Class, που αναλαμβάνει να μειώσει τις συνέπειες από τέτοιου είδους σύγκρουση.
• Στάνταρ 7 αερόσακοι και σύστημα Presafe (αναγνωρίζει την απειλή επερχόμενης σύγκρουσης και δρα αυτόματα).

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *