«Ρητορική» ερώτηση Κούρδου ηγέτη μέσα στην τουρκική βουλή: Τα TIR με τα όπλα σε ποιόν τα στείλατε κ. Ερντογάν;;

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς δήλωσε ¨Εάν την ώρα που ο αδερφός μου είναι υπό την απειλή των βαρβάρων εσύ δηλώνεις ¨δεν είναι δουλειά μας¨, τότε και
εσύ δεν είσαι κυβέρνηση μας¨ και ρώτησε ¨Τα TIR με τα όπλα σε ποιόν τα στείλατε ;¨.

Ο Ντεμιρτάς μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, εν περιλήψει είπε τα εξής : ¨Στην Συρία εσείς ασκήσατε σεχταριστική πολιτική. Στείλατε από εδώ εκεί TIR γεμάτα με όπλα. Σας το είπαμε πως τα όπλα που στέλνατε περνάνε στα χέρια της Ελ Νούσρα και υπάρχουν έγγραφα για αυτό. Εσείς δεν σταματήσατε, αλλά ζητούσατε δύο πράματα από τις συμμορίες που ταΐσατε. Το ένα ήταν να πολεμήσουν κατά του Άσαντ και το άλλο να μην επιτρέψουν στους Κούρδους να αποκτήσουν κάποιο στάτους.

Ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε μαζί μας μας είπε πως ¨Μας προβάλλατε σαν να είμαστε υποστηρικτές της ISIS¨. Μα εσείς όταν πήγατε στην σύνοδο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, όλος ο κόσμος είπε πως υποστηρίζετε την ISIS. Πιστεύετε πως κανείς δεν ξέρει τίποτε για τα TIR που πάνε στην ISIS. Δεν ξέρετε πως όλος ο κόσμος το ξέρει. Την ώρα που εσείς μεταφέρατε βενζίνη για την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στην Συρία, μέσα στη χώρα άρχισε η αναζήτηση για την ειρηνευτική διαδικασία. Βγήκαν και είπαν πως ¨δεν αποτελεί δουλειά μας το Κομπάνι¨. Μα εσύ έστησες σχέση ανάμεσα στο Ντιγιαρμπακίρ και την Βοσνία, πως δεν μπορείς να στήσεις με το Κομπάνι ; Μα εσύ δεν παίρνεις φόρους από τους Κούρδους στο Σούρουτς και την Ούρφα ; Δεν παίρνεις όπλα, άρματα, και βόμβες ; Παίρνεις. Εσύ λοιπόν τι κάνεις για αυτούς ; Για την Ελ Νούσρα και την ISIS, τα γυρνάς και τους βοηθάς, αλλά το Κομπάνι λες δεν είναι δική μας δουλειά. Αυτή είναι και η οργή των Κούρδων. Μα εσύ μόλις 15 μέρες πριν την ISIS τρομοκρατική οργάνωση, εξαναγκάστηκες να το πεις στον ΟΗΕ. Μάλιστα είπες πως τα άτομα, τα οποία συναντάς είναι το ίδιο με την ISIS. Μα αν είναι έτσι τότε τι τους συναντάς δύο χρόνια τώρα ; ¨ (σχ μεταφρ : Ο Ερντογάν δήλωσε πως ΠΚΚ και ISIS για εμάς είναι το ίδιο).

tourkikanea.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *