Τελευταία Νέα

To Άγιο Όρος ανησυχεί για το μεταλλείο στις Σκουριές

Tην αποκάλυψη ότι η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους προτίθεται να απευθυνθεί σε ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να λάβει μια τεκμηριωμένη θέση για τα κόστη και τα οφέλη της επένδυσης στις Σκουριές Χαλκιδικής, έκανε κατά τα διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το θέμα ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χάρης Αηδονόπουλος: «Οι μοναχοί εμφανίζονται ανήσυχοι για τις εξελίξεις στην περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Αηδονόπουλος.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης σημειώθηκαν εντάσεις και αντιπαραθέσεις με πρωταγωνιστές από τη μια μεριά τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και το δήμαρχο Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα που υποστήριζαν ότι η εξόρυξη δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στο περιβάλλον και θα φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στην περιοχή και από την άλλη εκπροσώπους των κατοίκων αλλά και τον πρύτανη του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλο οι οποίοι χαρακτήρισαν την επένδυση προβληματική και με αμφίβολα οικονομικά αποτελέσματα, καθώς αφενός επηρεάζει αρνητικά την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη και αφετέρου διχάζει την τοπική κοινωνία και καταστρέφει το περιβάλλον.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να συναινέσουμε ή μη σε μία επένδυση αν δεν έχουμε μία καθαρή εικόνα» και προανήγγειλε ότι η απόφαση του δ.σ. θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

aftodioikisi.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *