To Ελληνικό καραλίτο είναι αναπόφεκτο!

Για ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με τη μορφή του “haircut” μιλούν ανοιχτά -και επωνύμως- Γερμανοί αξιωματούχοι.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Γερμανικών Τραπεζών του Δημόσιου Τομέα, κ. Christian Brand, δήλωσε ότι οι γερμανικές τράπεζες μπορούν να αντέξουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ένα haircut (στο ελληνικό χρέος) δεν θα ήταν…

και το τέλος του κόσμου”.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της τεχνικής συμβουλευτικής επιτροπής του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, κ. Clemens Fuest, δήλωσε πως η αναδιάρθρωση του υπέρογκου ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη.

“Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα. Περιμένω haircut”, δήλωσε ο οικονομολόγος, βασίζοντας την εκτίμησή του στο γεγονός ότι το ήμισυ των φορολογικών εσόδων της Ελλάδας πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή τόκων.
euro2day.gr
Kοραλιτο για όσους δεν ξέρουν,είναι το προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών,και προσωρινή δέσμευση των καταθέσεων για να αποφευχθεί ο πανικός για όσο ορίσει η εκάστοτε κυβέρνηση.

http://epanastasi-gr.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΝΑ ΤΣΟΙ ΣΦΑΞΩΜΕ ΤΣΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΤΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΣΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΙ ΠΑΣΟΚΟΥΣ .
    ΔΙΑΛΕ ΤΟ ΚΟΥΝΟΣΚΗΝΟ ΠΟΥ ΤΣΟΙ ΚΟΥΝΙΕ ΤΣΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΝΑ ΤΣΙ ΣΤΕΞΩΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΩΣΩΜΕ ΤΣΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΤΣΟΙ ΕΚΤΕΕΛΣΑΝΕ ΚΑΙ ΑΣ ΤΣΑ ΑΘΩΩΣΟΥΝΕ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΤΣΑ ΑΤΙΜΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *