Ο Γ. Αμοιρίδης στο tvxs.gr: Να δούμε τώρα την ανάπτυξη

«Η κοινωνική διάσταση θα πρέπει να προηγείται της οικονομικής», δηλώνει στο tvxs.gr ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους εξέφρασε με τη σειρά του έντονες αντιρρήσεις επί του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια. Ο ίδιος δεν ερμηνεύει το «αντάρτικο» στον ΚΤΕ του κυβερνώντος κόμματος ως εκδήλωση γενικότερης δυσαρέσκειας των βουλευτών απέναντι στην….
κυβέρνηση, ωστόσο, ασκεί κριτική στην ασκούμενη οικονομική πολιτική.

Αναφερόμενος στο επίμαχο νομοσχέδιο, ο κ. Αμοιρίδης τονίζει ως γενική αρχή πως «δεν υπάρχει καλός τζόγος», προσθέτοντας: «Το ν/σ έχει και σωστές κατευθύνσεις που αφορούν την προσαρμογή της χώρας στην κοινοτική οδηγία και την προστασία από τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο. Ωστόσο, διατυπώνουμε ενστάσεις σε ό,τι αφορά τις νέες άδειες, καθώς πολλαπλασιάζεται η δυνατότητα κάποιου να προσφεύγει στο τζόγο επισκεπτόμενος χώρους κοινωνικής χρήσης, όπως είναι τα αναψυκτήρια ή τα εστιατόρια».

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Η κοινωνική διάσταση θα πρέπει να προηγείται της οικονομικής. Δεν πρέπει να δίνεται στους πολίτες η πρόσβαση στο τζόγο σαν διέξοδος η ελπίδα ότι μπορούν να κερδίσουν με αυτόν τον τρόπο κάτι για το αύριο. Πρόκειται άλλωστε για μία διαδικασία από την οποία μάλλον θα ωφεληθούν κάποιοι οι οποίοι ποτέ δεν θα τζογάρουν οι ίδιοι. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο ΟΠΑΠ, με χώρους ορατούς και προσβάσιμους, με σταθερό ωράριο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, και όχι σε 24ωρη βάση. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε νέες δομές ελέγχου όλων αυτών των καταστημάτων. Εξάλλου, στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, αν κάποιος παρανομήσει, θα του αφαιρεθεί η άδεια συνολικά στη λειτουργία των παιχνιδιών. Θα πρέπει να το ξαναδούμε».

Ερωτηθείς για τη γενικότερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης επισημαίνει ότι το Μνημόνιο «σε πολλά σημεία του αποδείχθηκε αδύνατο να εφαρμοστεί, γιατί δεν μπορεί να προσαρμοστεί οριζόντια στην ελληνική πραγματικότητα».

«Χρειαζόμασταν μία ανάσα. Στηρίξαμε την κυβέρνηση και την προσπάθεια του πρωθυπουργού να πάρουμε αυτή την ανάσα. Από εδώ και μπρος, νομίζω ότι μπορούμε να δούμε ποιο είναι αυτό το οποίο μπορεί να μειώσει το έλλειμμα και ποιο είναι αυτό που μπορεί να μειώσει την ύφεση. Δεν θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα αν παράλληλα με τη μείωση του ελλείμματος έχουμε και αύξηση της ύφεσης», σημειώνει.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προτείνει «από τη μία πλευρά την ενεργοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής και κάθε είδους παρανομίας, από την άλλη πλευρά τη δημιουργία αναπτυξιακού σχεδίου».

Σε αυτό το πλαίσιο, φέρνει ως παράδειγμα την αγροτική παραγωγή: «Θα μπορούσαμε (πέρα από τον τουρισμό) να μειώσουμε στον αγροτικό τομέα το ΦΠΑ πολλών προϊόντων, είτε στον εφοδιασμό των αγροτών (λιπάσματα κλπ), είτε στη διακίνηση των παραγόμενων προϊόντων. Όπως είπε και ο κ. Σκανδαλίδης, έχουμε 400.000 στρέμματα που δεν καλλιεργούνται και τα οποία θα μπορούσαμε να τα νοικιάσουμε με 1 ή 2 ευρώ το χρόνο τυπικά, ώστε να υπάρξει τόσο αγροτική παραγωγή όσο και μείωση του κόστους της. Αυτό θα δώσει μία δυναμική».

tvxs.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

8 Comments

  1. Ανώνυμος

    Αυτός έκανε τον Χιονίδη δήμαρχο και στην συνέχεια τον στήριζε με την ανύπαρκτη αντιπολίτευση που ασκούσε. Ενώ ήταν παράλληλα και βουλευτής!!!!!!!!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΗΛΩΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ..

    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΙΡΗΧΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ…

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ ΠΟΣΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΔΩΣΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ;;

    ΚΑΤΑΣΤΕΨΑΤΕ ΕΝΑΝ ΚΛΑΔΟ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΑΜΕΙΟ..

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟ ΤΣΑ..

    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΕΣ..

    ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΑΡΧΙΣΕΡΣΕΡΗ ΠΟΣΟ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ;;

    ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΤΟΥ ΦΠΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΩΝ..

    ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΥΦΙΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΒΑΡΗΤΗΤΑΣ..

    ΑΛΛΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΙΡΗΖΑΝ ..

    ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ..

    ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΣΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ..

    ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΜΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΟΡΤΗΓΟ..

    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ..

    Reply
  3. Ανώνυμος

    μακαρι να υπηρχαν και αλλοι βουλευτες με το μεγεθος και το μυαλο του αμοιριδη

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΜΙΛΑ Ο ΝΤΑΛΙΚΟΠΑΤΕΡΑΣ.ΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
    ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΩΠΑ ΩΠΑ………………….
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΓΙΆΥΤΟ ΛΑΛΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ……

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Παλιοπιθηκα για πες μας πόσο στοίχισαν επί Δημαρχίας σου η πλατείες και τα πάρκα και πόσους μονιμοποίησες από το παράθυρο ? μιλάς κιόλας.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Κάπου θα θα συναντηθούμε, για να σε κεράσουμε κανένα γιαουρτάκι να μιλήσουμε για τον πόνο μας.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *