Όταν το tweet κελαηδάει απρόσεχτα….

Χρήστος Μαγγούτας

Οι Ελληναράδες που πίστευαν ότι η ΔΟΕ μας έχει βάλει στο μάτι επειδή μας ζηλεύουν όλοι …
οι λαοί, μπορούν τώρα να κοιμηθούν ήσυχοι. Το tweet (κελάηδισμα) κελαηδά για όλους τους λαούς.

Ο αμυντικός της Εθνικής Ομάδας της Ελβετίας Morganella ζήλεψε τα κατορθώματα της συμπατριώτισσάς μας και, μετά από τον αγώνα ποδοσφαίρου με την Νότια Κορέα, όπου η χώρα του έχασε με 1-2, έβγαλε τα απωθημένα του γράφοντας στο tweet του (να δούμε πόσους ακόμα θα καταβροχθίσει αυτό το μαύρο πουλί) ότι οι Κορεάτες είναι συμμορία καθυστερημένων και να παν να καούν.

Φυσικά η Ελβετική Ολυμπιακή Επιτροπή αντέδρασε αστραιαία. Απέπεμψε σκαιώς τον Morganella από την ομάδα, έστειλε τον ίδιον να καεί στο πυρ το εξώτερον και ζήτησε συγνώμη από τον Κορεατικό λαό και την Κορεατική ομάδα, τους οποίους ο παίκτης «εξύβρισε φυλετικά, πρόσβαλε και παραβίασε την αξιοπρέπειά τους». Φυσικά ο Morganella, όπως και η δικιά μας, ζήτησε ταπεινά συγνώμη, έσβησε το σχόλιο, μήπως περισώσει κάτι, αλλά αφού ήταν τόσο αφελής να μην ξέρει πόσο κακό ήταν το πρώτο, πότε θα μάθαινε σε μια ώρα πόσο μάταιο ήταν το δεύτερο;

Το είχαμε πει από το πρώτο κείμενό μας για το θέμα αυτό: Οι αθλητές μας να μην παίζουν με τη φωτιά γιατί οποιοδήποτε σχόλιο δείχνει φυλετική διάκριση θα τους κάψει. Και μόνο η λέξη Ολυμπιακοί Αγώνες με συμμετοχή 200 χωρών υποδηλώνει ακριβώς το αντίθετο από τις φυλετικές διακρίσεις.

Μένει να δούμε αν θα τριτώσει. Όσοι αφελείς προσέλθετε.

ΥΓ Μερικοί σχολιαστές θέλουν να μου διδάξουν κάποιες νεοελληνικές λέξεις. Ευχαριστώ αλλά δεν τις χρειάζομαι γιατί έχω σπουδάσει τα ελληνικά «στις ακρογυαλιές του Ομήρου».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *