Σίγησε το TWITTER στην Τουρκία

Ο πανικός κατέλαβε τον Νταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διέταξε το μπλοκάρισμα της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης του Twitter από την Πέμπτη στην Τουρκία. Η πρόσβαση δεν είναι εφικτή πλέον από τους χρήστες, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε…

απειλήσει μέχρι και με απαγόρευση της σελίδας. Μάλιστα οι δηλώσεις του ήταν σε προκλητικό ύφος, όταν προειδοποιούσε για την βούλησή του.

«Θα τα εξαλείψουμε όλα αυτά. Η διεθνής κοινότητα μπορεί να λέει το ένα ή το άλλο. Δε με νοιάζει καθόλου. Θα μάθουν όλοι πόσο ισχυρή είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας». Τάδε έφη Ερντογάν, ο οποίος λόγω των αποκαλύψεων για τα οικονομικά σκάνδαλα του ίδιου και της κυβέρνησής του, μέσω των social media και γενικά του ίντερνετ, προσπαθεί να φιμώσει τις φωνές που τον πλήττουν.

Έχει απειλήσει ανοιχτά για αντίστοιχη μεταχείριση του Facebook και του Youtube, μετά τις δημοτικές εκλογές που διεξάγονται στην Τουρκία στις 30 Μαρτίου. Αυτό γιατί οι συνομιλίες μεταξύ του ίδιου κι εμπλεκόμενων στα σκάνδαλα αναρτήθηκαν στο Youtube , ενώ το μένος του για το Twitter προκύπτει λόγω της οργάνωσης των διαδηλωτών της πλατείας Ταξίμ.

Έτσι ο Τούρκος πρωθυπουργός, όπως και οι όμοιοί του “δημοκράτες” άλλων χωρών, εκμεταλλεύονται τις εκλογές για να επιβληθούν και να κυβερνούν με φασιστική νοοτροπία, δείχνοντας αλλεργικοί στην αλήθεια, τις αποκαλύψεις και τις μαζικές εκδηλώσεις. Πέρα από την ηλίθια κίνησή του, που θα γυρίσει εναντίον του, δείχνει πως δεν γνωρίζει καν τι είναι το διαδίκτυο και πως λειτουργεί, κάτι που ισχύει για πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και της δικής μας.

Βέβαια αρκετοί άνθρωποι στην Τουρκία βρήκαν τρόπο να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στο Twitter, εκθέτοντας ακόμα περισσότερο τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης, που τα κάνει όλα στο όνομα της…δημοκρατίας. Ο ισλαμικός φανατισμός τον οποίο χαϊδεύει ο Ερντογάν, πολύ θα ήθελε ακόμα και την ολική απαγόρευση του ίντερνετ, κάτι που θα οδηγούσε την Τουρκία στον μεσαίωνα, αλλά επιπλέον θα όργιζε ακόμα περισσότερο τους πολίτες.

Δεν έχουν αντιληφθεί οι κυβερνήσεις γενικότερα και της Τουρκίας ειδικότερα, πως το διαδίκτυο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τους ανθρώπους στην σημερινή εποχή και πως πλέον διαμορφώνει την πραγματικότητα, ενώ έχει πλήξει εδώ και καιρό τα καθεστωτικά media. Προφανώς, αφού δεν μπορούν να καλύψουν τα σκάνδαλά τους, κατά την γνωστή στρεψόδικη και εκδικητική φύση της εξουσίας, προτιμούν να τα βάζουν με αυτόν που τα καταδεικνύει. Ευτυχώς το ίντερνετ δίνει πάντα τρόπους για να ελιχθείς, κάτι που αγνοούν οι κλειστόμυαλοι κυβερνήτες.«Θα τα εξαλείψουμε όλα αυτά. Η διεθνής κοινότητα μπορεί να λέει το ένα ή το άλλο. Δε με νοιάζει καθόλου. Θα μάθουν όλοι πόσο ισχυρή είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας». Τάδε έφη Ερντογάν, ο οποίος λόγω των αποκαλύψεων για τα οικονομικά σκάνδαλα του ίδιου και της κυβέρνησής του, μέσω των social media και γενικά του ίντερνετ, προσπαθεί να φιμώσει τις φωνές που τον πλήττουν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *