Συνέβαιναν και αυτά επί Σημίτη. Έκαναν προαγωγές υπαλλήλων με valeur 2 και 3 ετών !…στην Γενική Tράπεζα.

Στην Γενική Tράπεζα, καταγγέλθηκε, ότι ο διορισμένος από την Kυβέρνηση Πρόεδρός της κ. Γ. Δασκαλάκης, που τότε ήταν υποψήφιος βουλευτής στη B Aθηνών, διόρισε 200 τουλάχιστον άτομα στην Γενική Tράπεζα, χωρίς την διαδικασία διαγωνισμού, ενώ παράλληλα έκανε προαγωγές υπαλλήλων προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ που όμως θα ίσχυαν μετά …διετία ή τριετία (valeur 2 και 3 ετών), ώστε να μη μπορεί να……
προαχθούν άλλοι στο μέλλον, αν το ΠΑΣΟΚ έχανε την εξουσία!

Ωμή παρέμβαση Παπαντωνίου σε έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Oι φόβοι που εξέφρασε για την πορεία του πληθωρισμού στην έκθεσή του για τη Νομισματική πολιτική του 2000 ο τότε Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος, η άποψη της Morgan Stanley για τα τεράστια προβλήματα την ελληνικής οικονομίας που η Κυβέρνηση Σημίτη είχε αποφύγει να αντιμετωπίσει, γιατί δεν ήθελε να συγκρουσθεί με τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, οι διογκούμενες αντιδράσεις εκείνων που είχαν εγκλωβισθεί στο Χρηματιστήριο αλλά και η τεκμηριωμένη προεκλογική τακτική του Καραμανλή, είχαν προκαλέσει πανικό στην Κυβέρνηση Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ. Ήταν διάχυτη η εντύπωση ότι στις επικείμενες εκλογές της 9ης Απριλίου μάλλον τα αποτελέσματα της κάλπης θα ήταν αρνητικά για το ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν αρκετό για να ξαναθυμηθεί η Κυβέρνηση Σημίτη την παλιά συνταγή των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, της σπατάλης αλλά και των διορισμών στις ακόμη μέχρι τότε κρατικές τράπεζες, ώστε να εξασφαλίσει τις αναγκαίες ψήφους. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλος ο φόβου του Σημίτη ότι μπορεί και να έχανε τις εκλογές, ώστε , όπως βέβαια έγινε γνωστό μετά τις εκλογές της 9ης Απριλίου, να μεταφερθούν αλλοδαποί από το εξωτερικό, και να ψηφίσουν με το κόλπο της «ελληνοποίησης» λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ώστε να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ!
Έτσι εκτυλίχθηκαν τα ακόλουθα γεγονότα: Στις 9 Μαρτίου και ενώ αυξάνονταν οι διαμαρτυρίες για χειραγώγηση μετοχών, το Χρηματιστήριο άρχισε να έχει καθοδική πορεία.

Γιάννος: Εκτός του τομέα οικονομίας ο έλεγχος για το ΧΑΑ!

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε την διεξαγωγή ελέγχου, ενώ ο υπουργός επί των Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου προχώρησε σε ωμή επέμβαση στο έργο της Eπιτροπής Kεφαλαιαγοράς δίνοντας ουσιαστικά εντολές και οδηγίες στα μέλη της για το πώς θα πρέπει να διεξαγάγουν την έρευνα που θα γινόταν, προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη στις 9 Μαρτίου 2000 κατά τη συνεδρίαση και ..”έπεσε” ο δείκτης του ΧΑΑ! Συγκεκριμένα ο κ. Παπαντωνίου, ερωτηθείς από δημοσιογράφους το βράδυ της 9ης Μαρτίου 2000, για το αν αληθεύει η πληροφορία της διεξαγωγής ελέγχου από την Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς, την επιβεβαίωσε, αλλά παράλληλα υπέδειξε και τον χώρο στον οποίο θα πρέπει να διενεργηθεί ο σχετικός έλεγχος! O κ. Παπαντωνίου είπε ότι η έρευνα της Eπιτροπής Kεφαλαιαγοράς θα πρέπει να στραφεί.. «εκτός του τομέα της Oικονομίας», αφήνοντας σχεδόν άφωνους τους τηλεθεατές που τον άκουγαν! O κ. Παπαντωνίου, μολονότι εκλήθη να διευκρινίσει τι εννοούσε, το απέφυγε! Kαι επανέλαβε, ότι η έρευνά της θα πρέπει να στραφεί “εκτός του τομέα της Oικονομίας”! Nομικοί κύκλοι σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή του κ. Παπαντωνίου επεσήμαιναν ότι κατ αρχήν ήταν απαράδεκτη, γιατί αποτελούσε ανεπίτρεπτη παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της Eπιτροπής Kεφαλαιαγοράς, η οποία, όπως είναι γνωστό, δρα και λειτουργεί όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Προεκλογικό κονδύλι 11 δις. δρχ. σε Συλλόγους-Σωματεία
Η δεύτερη ενέργεια ήταν η διασπάθιση δημοσίου χρήματος ύψους 9 δις, δρχ.-που τελικά έγινε 11 δισ- που δόθηκε ως προεκλογική “προίκα” σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ώστε οι βουλευτές που αντιμετώπιζαν προβλήματα στις εκλογικές τους περιφέρειες να μπορούν να τάζουν διάφορα ποσά σε σωματεία, συλλόγους, ομίλους κ.λ.π., με προφανή στόχο την εξαγορά ψήφων στις εκλογές της 9ης Aπριλίου!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στις 10 Μαρτίου 2000 στο υπουργείο Eθνικής Oικονομίας και ειδικότερα στο γραφείο του υφυπουργού Eθνικής Oικονομίας κ. Xρ. Πάχτα, που διαχειριζόταν εκατοντάδες δισ. δρχ. των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και προφανώς μετά από πρωθυπουργική έγκριση, συντασσόταν “κατάλογος χρηματοδοτήσεων” για σωματεία, οι σύλλογοι κ.λ.π. καθώς και τα ποσά τα οποία θα τους εδίδοντο ως . .ενίσχυση!
Hδη αρκετοί βουλευτές του ΠAΣOK, που είχαν πάρει το “Oκέϊ” από τον κ. Πάχτα, ότι οι σύλλογοι και τα σωματεία, για τα οποία ζήτησαν την οικονομική τους ενίσχυση, περιελήφθησαν στον κατάλογο του υπουργείου Eθνικής Oικονομίας και έτσι έσπευδαν να το ανακοινώνουν στους εκπροσώπους των φορέων αυτών(σωματείων κ.λ.π.) ζητώντας φυσικά την στήριξη του ΠAΣOK στις εκλογές της 9ης Aπριλίου. Oσον δε αφορά τα χρήματα αυτά των 11 δισ. δρχ. προέρχονταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Eπενδύσεων (Π.Δ.E.),
Παράλληλα, την ίδια ημέρα 10 Μαρτίου έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση Σημίτη είχε διαπράξει και μια άλλη παρανομία προεκλογικού χαρακτήρα. Παρά το γεγονός ότι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπήρχε λόγω προεκλογικής περιόδου απαγόρευση για διαφημιστική προβολή των κοινοτικών έργων, διαπιστώθηκε ότι η Κυβέρνηση Σημίτη από την ημέρα που είχε προκηρύξει τις πρόωρες εκλογές, την 4η Φεβρουαρίου διέθεσε μέσω των υπουργείων στα Μέσα Ενημέρωσης για διαφήμιση των συγχρηματοδοτούμενων με την Ε.Ε. έργων ποσό 2,3 δις. δρχ. ενώ στο διάστημα ενός μηνός το ποσό που είχε διατεθεί για έμμεση διαφήμιση του ΠΑΣΟΚ με έργα του Δημοσίου είχε ξεπεράσει τα 3 δις. δρχ! Μάλιστα τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία τα είχε ανακοινώσει, πλήρως και αναλυτικά ανά υπουργείο, η εταιρία MEDIA SERVICES , που παρακολουθούσε τις διαφημιστικές δαπάνες, συνολικά και ανά Μέσον Ενημέρωσης!

200 διορισμοί στη Γενική Τράπεζα και προαγωγές με Valeur!

Στις 13 Μαρτίου έκαναν καταγγελίες συνδικαλιστικά στελέχη της ΔAKΕ της Ν.Δ, υπογραμμίζοντας ότι «τα όσα συμβαίνουν στην Γενική Tράπεζα και στην Tράπεζα της Eλλάδος, υπό την ανοχή του δήθεν “ανεξαρτήτου” Διοικητή της κ. Λ. Παπαδήμου είναι πρωτοφανή! Για παράδειγμα περιέργως πώς, δεν προήχθησαν τα περισσότερα από τα στελέχη εκείνα της Tραπέζης της Eλλάδος, τα οποία έλαβαν μέρος στον έλεγχο της Tραπέζης Kρήτης και τεκμηρίωσαν το γνωστό σκάνδαλο Kοσκωτά (πχ. Στρατάκης), ενώ τώρα, που γίνεται η διαδικασία της βαθμολόγησης των υπαλλήλων, επικρατούν κομματικά κριτήρια»!
Όσον αφορά την Γενική Tράπεζα, καταγγέλθηκε, ότι ο μέχρι πρότινος διορισμένος από την Kυβέρνηση Πρόεδρός της κ. Γ. Δασκαλάκης, που τότε ήταν υποψήφιος βουλευτής στη B Aθηνών, διόρισε 200 τουλάχιστον άτομα στην Γενική Tράπεζα, χωρίς την διαδικασία διαγωνισμού, ενώ παράλληλα έκανε προαγωγές υπαλλήλων προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ που όμως θα ίσχυαν μετά …διετία ή τριετία (valeur 2 και 3 ετών), ώστε να μη μπορεί να προαχθούν άλλοι στο μέλλον, αν το ΠΑΣΟΚ έχανε την εξουσία!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ , Πέμπτη 28-4-2011 σελίδα 19
Του Στεφ. Β. Αναγνώστου
anagnostou@elefteros.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

8 Comments

  1. Ανώνυμος

    Σημίτης και Παπαντωνίου.
    Είναι απίστευτο που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

    Ο ελληνικός λαός είναι υποτελής στη νοοτροπία του.
    Ίσως φταίει ότι από τη Ρωμαϊκή επόχή μέχρι το 1821, ήταν υπόδουλος.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Βολεύτηκαν όλοι με το ΠΑΣΟΚ.
    Οικογένειες ολόκληρες, χιλιάδες οικογένειες.
    Ενα κούρεμα μισθού, θα το αντέξουν.
    Εξάλλου, άρμεγαν τόσα χρόνια.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ
    ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ
    ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004.ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ.
    Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕ ΟΤΙ
    ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;
    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΥ
    ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ
    ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΝΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ
    ΓΙΑΤΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ;ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΟΛΟΣ ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΤΟ
    ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΥΠΗΡΞΕ
    ΔΟΛΟΣ;ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ
    ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ;
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ;
    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ;

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Πολλούς βόλεψε το πασόκ,γιαυτό και ακόμα αντέχει στην εξουσία,ενώ έκανε ο,τι έκανε..Υπάρχουν πασοκάνθρωποι εκεί έξω(βλ. πρασινοφρουρός) που δεν θα είχαν στον ήλιο μοίρα αν δεν ήταν το πασοκ και τώρα τσιμπάνε το 2χιλιαρο τον μήνα(από 3χιλιαρο που ήταν) και κάνουν τουμπεκί.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *