«Κληρονομιά» στον επόμενο Πάπα ο φάκελος του σκανδάλου VatiLeaks

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI δέχτηκε σήμερα την τριμελή επιτροπή καρδιναλίων, η οποία διεξήγαγε έρευνα για το σκάνδαλο VatiLeaks, το οποίο αφορά τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων του Βατικανού.

Η έκθεση που συνέταξαν μετά τη διεξαγωγή της έρευνας θα παραδοθεί αποκλειστικά και μόνο…
στο νέο Πάπα. “Ο Άγιος Πατέρας αποφάσισε οι ενέργειες, οι οποίες είναι γνωστές μόνο σε εκείνον, να τεθούν στην αποκλειστική διάθεση του διαδόχου του”, δήλωσε κατά την ενημέρωση του Τύπου ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

Η εφημερίδα La Stampa είχε γράψει ότι είχε προγραμματιστεί η ακρόαση των τριών καρδιναλίων -του Ισπανού Χούλιαν Χεράνθ, του Σλοβάκου Γιόζεφ Τόμκο και του Ιταλού Σαλβατόρε ντε Τζόρτζι- να γίνει πριν από την παραίτηση του Πάπα, την Πέμπτη 28η Φεβρουαρίου.

Το Βατικανό καταδίκασε το Σάββατο δημοσιεύματα του Τύπου, κυρίως του ιταλικού, για τα οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα στην Αγία Έδρα, χαρακτηρίζοντάς τα “ψευδείς πληροφορίες”, που αποσκοπούν να “ελέγξουν” το επόμενο κονκλάβιο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Φήμες κυκλοφόρησαν έπειτα από άρθρα της Repubblica και του περιοδικού Panorama για την ύπαρξη ενός “γκέι λόμπι” και ενός δικτύου εκβιασμών και δωροδοκιών στο Βατικανό, στο πλαίσιο του σκανδάλου VatiLeaks.

Υπό τον τίτλο “Σεξ και σταδιοδρομία, οι εκβιασμοί στο Βατικανό πίσω από την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου XVI”, η εφημερίδα Repubblica είχε γράψει ότι ο καρδινάλιος Χούλιαν Χεράνθ, επικεφαλής της καθολικής οργάνωσης Opus Dei, είχε αναφερθεί τον Οκτώβριο ενώπιον του Πάπα για τον “πιο άσεμνο” φάκελο του Vatileaks: δηλαδή, “ένα εγκάρσιο δίκτυο, ενωμένο δια του σεξουαλικού προσανατολισμού”.

Ο Πάπας φέρεται να ήταν τελείως αντίθετος και αυτό συνέβαλε στην απόφασή του να παραιτηθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Πηγή: protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *