Κλείνει η εφημερίδα VETO ! ! !

Αυτή η φάση του ταξιδιού τελείωσε. Η εφημερίδα «VETO» διακόπτει την έκδοση της. Η συνέχιση μιας εκδοτικής και δημοσιογραφικής προσπάθειας με τους δικούς μας όρους κατέστη πλέον οικονομικά ανέφικτη. Σε καιρούς δομικής και συνάμα βαθειάς οικονομικής κρίσης του Τύπου και των ΜΜΕ, δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την έκδοση της εφημερίδας χωρίς να….
παραβούμε τους κανόνες που εμείς θεσπίσαμε. Πλήρης οικονομική και δημοσιογραφική ανεξαρτησία, καμία εξάρτηση από οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα. Κανόνες που ηχούν ως αυτονόητοι αλλά που στο εκδοτικό περιβάλλον αυτού του τόπου δεν είναι.

Μιλάμε για δομική και όχι μόνον οικονομική κρίση που περνά ο Τύπος και τα ΜΜΕ. Δεν θα μπορούσαμε και λόγω οικονομικών δυνατοτήτων αλλά και λόγω δημοσιογραφικής άποψης να συμμετέχουμε σε μία δραστηριότητα η οποία τα τελευταία χρόνια βασίστηκε κυρίως στις προσφορές προϊόντων που καμία σχέση δεν έχουν με την δημοσιογραφία. Το πάρτι αυτό, άλλωστε, και η οικονομική κρίση συμβάλλουν στην δραματική αλλαγή του εκδοτικού τοπίου. Η πτώση των κυκλοφοριών των εφημερίδων κατέστησε την προσφορά δώρων εντελώς ασύμφορη. Πολύ γρήγορα οι εκδότες θα εγκαταλείψουν και αυτό το τέχνασμα. Μία εποχή τελειώνει και μία παρένθεση ολοκληρώνεται. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το εκδοτικό περιβάλλον δεν θα θυμίζει σε τίποτε την υφιστάμενη κατάσταση.

Με αυτές τις σκέψεις και με πλήρη συνείδηση των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά αποφασίσαμε την διακοπή της έκδοσης της εφημερίδας «VETO». Δεν θα διακινδυνεύαμε να φθάσουμε στο σημείο του μη γυρισμού. Έως και την τελευταία στιγμή αυτής της εκδοτικής περιπέτειας διασφαλίσαμε στο ακέραιο την ικανοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων μας απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και σε τρίτους.

Η διακοπή της έκδοσης δεν σημαίνει και κατάθεση των όπλων. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, μόλις αντικρύσουμε ένα μικρό, έστω, φώς στο βάθος του τούνελ της κρίσης, θα μας ξαναβρείτε μπροστά σας. Διότι η δημοσιογραφία είναι η δουλειά μας και η σωστή ενημέρωση σας το στοίχημα μας. Αυτή η φάση του ταξιδιού έληξε. Η επόμενη αρχίζει. Και τελικά, όπως επισημαίνει και ο ποιητής, αυτό που μετρά είναι το ίδιο το ταξίδι και όχι το τελικός προορισμός.

VETO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

19 Comments

 1. Ανώνυμος

  Νταξει συμφωνω οτι ο μακης ειναι μεγαλο λαμογιο κ οτι το βετο ηταν για κλαματα, αλλα τι φταινε οι απλοι δημοσιογραφοι-ρεπορτερ-γραμματεις και ο καθε απλος ανθρωπος που εβγαζε το ψωμι του εκει?? Ο δρομος της ανεργιας θα ειναι μακρυς κ γι αυτους..

  Reply
 2. Ανώνυμος

  αυτος ο λαλας δεν ειναι ο τσιγγουνης που δε δινει διατροφη στη γυναικα του ?χαχαχα

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Ένα σκ@το λιγότερο,στον τύπο της ΕΛΛΑΔΟΣ.Εύχομαι τον δρόμο αυτόν να ακολουθήσουν,και άλλες φυλλάδες…

  Reply
 4. Ανώνυμος

  αυτος δεν ελεγε οτι θα σαρωσει θα κανει θα μπηξει θα δειξει??????
  ποσο θελω να του τα βαλει καποιος στη μαπα σαν τα βιντεακια του γαπ…

  Reply
 5. Ανώνυμος

  Ο ΚΥΡ ΜΑΚΗΣ Ο ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ VETO ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΑΣΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *