Μικρός ρινόκερος δεν μπορεί να κοιμηθεί επειδή σκότωσαν την μητέρα του (vid)

Aπό τα ζώα έχουμε πολλά να διδαχτούμε, εάν κατανοήσουμε ότι ηθικά είμαστε κυριολεκτικά πρωτόγονοι. Ο Gertjie είναι ένας μικρός ρινόκερος στη Νότιο Αφρική, μόλις τεσσάρων μηνών, αλλά έμεινε ορφανός,
αφού λαθροθήρες σκότωσαν την μητέρα του πριν ένα μήνα. Διασώστες από το Κέντρο Προστασίας Ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση βρήκαν τον μικρό ρινόκερο δίπλα στη νεκρή μητέρα του και τον μετέφεραν στις εγκαταστάσεις τους.

Ένας από τους διασώστες έγραψε στο blog του ότι η εικόνα του μικρού Gertjie που έκλαιγε απαρηγόρητος δίπλα στη νεκρή μητέρα του ήταν σπαραχτική!

Το πρώτο βράδυ του μικρού ρινόκερου ήταν δύσκολο αφού δεν μπορούσε να κοιμηθεί μόνος και οι υπεύθυνοι του κέντρου τον έβαλαν να κοιμηθεί δίπλα σε ένα πρόβατο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως υποκατάστατο της μητέρας του.

Ο μικρός ρινόκερος πάντως δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή και ακόμα και τις βραδινές ώρες θέλει πάντα να βρίσκεται κάποιος δίπλα του.

Η λαθροθηρία ρινόκερων στη Νότιο Αφρική έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μόνο φέτος έχουν μέχρι τώρα σφαγιαστεί 442 ρινόκεροι για τα πολύτιμα κέρατά τους που συχνά αξίζουν περισσότερο από το βάρος τους σε χρυσό!




Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *