Ο Α. Τσίπρας και η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ (video)

Οι ολομέτωπες συγκρούσεις της κυβέρνησης με τον κ. Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από κάθε κρίσιμη ψηφοφορία νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής αποτελεί πλέον συνήθη τακτική των «πράσινων» στρατηγών καθώς με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι επιτυγχάνεται η….
πολυπόθητη συσπείρωση στην Κ.Ο.

Με αυτά τα δεδομένα θεωρείται φυσικό να μην προκάλεσε καμία έκπληξη στις παλιές καραβάνες του κοινοβουλίου η δριμύτατη επίθεση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που εξαπέλυσαν αρχικώς ο πολύπειρος Απόστολος Κακλαμάνης και στην συνέχεια ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος.

Αναλυτικά, όταν ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε από το βήμα της βουλής ότι «η δημοκρατία λειτουργεί με όρους ομερτά» ακούστηκε αμέσως η φωνή του κ. Κακλαμάνη ο οποίος σε έντονο ύφος του ζητούσε να ανακαλέσει. Ακολούθησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση φώναζε «να ανακαλέσει τώρα…».

Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να εξηγήσει ότι η ερμηνεία της λέξης ομερτά σημαίνει «εκβιασμένη πειθαρχία» για να αποδείξει ότι αυτό ισχύει στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πως θα ανακαλέσει μόνο αν δώσετε στην δημοσιότητα την επιστολή προς την κυρία Λαγκάρντ και διαπιστώσουμε ποιοι κρυφοί όροι υπάρχουν πίσω από την συμφωνία δανεισμού».. Η απάντηση ήρθε και πάλι άμεσα, με τον κ. Βενιζέλο να του λέει « Αν εσείς μιλάτε για ομερτά εγώ θα σας μιλήσω για τον τσάμπα μάγκα. Να σας εξηγήσω σε απλά ελληνικά τι σημαίνει τσάμπα μάγκας: είναι ο πολιτικός που κάνει φθηνό συνδικαλισμό που επιχειρεί να αντλήσει μικρά κομματικά οφέλη» και συμπλήρωσε «και κάτι ακόμα! Περιμένω να ανακαλέσετε γιατί καταθέτω την επιστολή μου στην Λαγκάρτ όπως και αυτή του κ. Παπανδρέου. Είχα επιφυλαχτεί να σας τιμήσω απαντώντας σε σχετική ερώτηση που θέσατε αλλά εσείς για μια ακόμα φορά βιαστήκατε…».

Βέβαια, ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν ανακάλεσε αλλά την επόμενη ημέρα, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για την ιδιωτική συμφωνία που έχει συναφθεί μεταξύ της κυβέρνησης και του Κατάρ για την εξόρυξη χρυσού από τα μεταλλεία Χαλικιδικής, βρήκε την ευκαιρία να ανεβάσει και πάλι τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Απέναντί του αυτή τη φορά είχε τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στον οποίο είπε «χαίρομαι που σας ξαναβλέπω έχω να σας συναντήσω από τότε που μας λέγατε ότι το έλλειμμα θα μειωθεί κατά 10 μονάδες σε 3 χρόνια και ότι αν ληφθούν νέα μέτρα θα εχετε αποτύχει. Για αποτυχημένο μια χαρά σας βλέπω». Από την άλλη ψύχραιμος ο υπουργός Περιβάλλοντος του απάντησε ότι «χαίρομαι που σας έλειψα».

Πάντως ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη συμφωνία ιδιωτών για την εξόρυξη χρυσού εκτίμησε ότι «θα είναι το νέο Βατοπέδι για το ΠΑΣΟΚ», έκανε λόγο για «αρπακτικού τύπου επενδύσεις» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «μπορεί εγώ να είμαι τσάμπα μάγκας αλλά οι δικές σας οι μαγκιές κοστίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό. Χθες χειροκροτήσατε τον κανονικό μάγκα τον Υπουργό Οικονομικών που κατέθεσε τις επιστολές προς την κυρία Λαγκάρντ. Τι χειροκροτήσατε; Χειροκροτήσατε το ξεγύμνωμα της υποτέλειας της κυβέρνησης σας. Να χαίρεστε και την χαρά σας και τη στήριξη σας σε μία κυβέρνηση υποτέλειας».

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι «να δημιουργήσει ένα ευχάριστο πεντάλεπτο για να παίξει στα δελτία ειδήσεων» τονίζοντας «προσπαθείτε να δημιουργείτε ένα επεισόδιο κάθε μέρα. Επεισόδια μέσα και έξω από την βουλή. Αυτός είναι ο ρόλος σας, δεν είναι τίποτα άλλο».

Παράλληλα το κάλεσε «να μην του κουνά το δάχτυλο» λέγοντας του ότι «κανείς δεν τον έκανε τιμητή των πάντων» και πρόσθεσε ότι «η χώρα αξίζει μία νηφάλια αντιπολίτευση χωρίς κενά συνθήματα».

Σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Τσίπρα περί Βατοπεδίου δήλωσε «ξεκινήσατε με μία απειλή. Εχετε στοιχεία; εδώ είμαστε, εγώ έχω βάλει την υπογραφή μου».

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *