Βρέθηκε ξεχασμένο συγκλονιστικό video ντοκουμέντο για την καταστροφή της Σμύρνης !

Δες το Βίντεο παρακάτω….

Ένα σπάνιο video ιστορικό ντοκουμέντο από την καταστροφή της Σμύρνης το 1922 το οποίο τραβήχτηκε από τον George Magarian είδε…
το φως της δημοσιότητας από τον εγγονό του Robert Davidian, ο οποίος το ανακάλυψε στο σπίτι της γιαγιάς του στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου βρισκόταν ξεχασμένο για πολλές δεκαετίες. Στο σπάνιο αυτό βίντεο ντοκουμέντο έχουμε την ευκαιρία να δούμε εικόνες από την ευτυχισμένη Σμύρνη πριν την καταστροφή, εικόνες από την….
καμμένη γη που άφησε πίσω της η θηριωδία των Τούρκων, αλλά και πολλές εικόνες από τη φυγή των κυνηγημένων, τους καταυλισμούς και την προσπάθεια επιβίωσής τους στις νέες πατρίδες. Προς το τέλος μάλιστα του 10λεπτου βίντεο διακρίνονται τα πρώτα σπίτια που χτίζουν οι πρόσφυγες στην Αθήνα πιθανόν στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Ο Robert Davidian σκηνοθέτης, κάμεραμαν και παραγωγός εκπομπών κατάφερε να μετατρέψει σε ψηφιακό και να το διασώσει πριν καταστραφεί το video ντοκουμέντο, το οποίο είχε τραβήξει ο παππούς του σε φιλμ 35 χιλιοστών. Στη συνέχεια το ανέβασε στο διαδίκτυο σε ελεύθερη χρήση θέλοντας να μοιραστεί με όλους εμάς τις ιστορικές αυτές στιγμές της καταστροφής της Σμύρνης από τους Τούρκους που κατέγραψε ο George Magarian.

Ο George Magarian γεννήθηκε το 1895 και σπούδασε στο Αμερικανικό Κολλέγιο στο Ικόνιο της Μικράς Ασίας και αργότερα διετέλεσε Διευθυντής στη Χριστιανική Οργάνωση YMCA Ικονίου. Το βίντεο βασίζεται σε πλάνα που τράβηξε πριν αλλά και αμέσως μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, ενώ περιέχονται πολλά πλάνα από τους καταυλισμούς των προσφύγων και την πολύτιμη βοήθεια των Χριστιανικών Οργανώσεων YMCA & YWCA (ΧΑΝ & ΧΕΝ) που τους παρείχαν για να ορθοποδήσουν.

Το βίντεο ξεκινά με σκηνές από την ευτυχισμένη περίοδο της Σμύρνης πριν την καταστροφή, στην προκυμαία (όπου διακρίνεται και το περίφημο ιππήλατο τραμ της Σμύρνης εν κινήσει), τη Γαλλική Συνοικία και την αγορά της Σμύρνης. Στη συνέχεια υπάρχουν πλάνα από την καμμένη πόλη που άφησε πίσω της η θηριωδία των Τούρκων όπου διακρίνονται να βγαίνουν καπνοί από τα αποκαΐδια. Καράβια γεμάτα με καραβάνια προσφύγων πλέουν προς νέες πατρίδες (προς τη Μυτιλήνη, τη Χίο και άλλα ελληνικά νησιά, καθώς και προς τη Θεσαλλονίκη και την Αθήνα). Πλάνα από την Αθήνα (μπροστά από τη σημερινή Βουλή την Ελλήνων), αλλά και από τη Θεσαλλονίκη όπου οι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν κατά δεκάδες χιλιάδες αναζητώντας καταφύγιο. Η ψυχική οδύνη για την απώλεια των αγαπημένων είναι η μόνη που αποσπά την προσοχή των προσφύγων από την πείνα. Καταυλισμοί προσφύγων όπου οι YMCA & YWCA μοιράζουν ψωμί, γάλα, σούπα και ρούχα. Συγκηνιτική η εικόνα μιας κυρίας η οποία δείχνει στο φακό ένα νεογέννητο μωρό 2 μόλις ημερών που εγκαταλείφθηκε μπροστά στα σκαλιά μιας εκκλησίας, αλλά και τα πλάνα των προσφύγων που συγκεντρώνονται γύρω από τους αναρτημένους πίνακες των γραφείων πληροφοριών για να αναζητήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι πληροφορίες που μετέδιδαν οι YMCA & YWCA συνετέλεσαν σε πολλές περιπτώσεις στην επανένωση οικογενειών. Δυο κυρίες της Αμερικανικής YWCA διακρίνονται να καταγράφουν τους πρόσφυγες.

Μόνο το 5% των προσφύγων είναι υγιείς άνδρες, όλοι οι άλλοι είναι γέροι, γυναίκες και παιδιά που δεν μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους. Πλάνα από εξαθλιωμένα προσφυγόπουλα να παίζουν ομαδικά παιχνίδια και να περιμένουν μπουλούκια για ιατρική εξέταση. Προς το τέλος του βίντεο περίπου στο 8.30΄ λεπτό διακρίνονται τα πρώτα σπίτια που χτίζουν οι πρόσφυγες στην Αθήνα (πιθανόν στην περιοχή του Νέου Κόσμου) με τούβλα φτιαγμένα από λάσπη, αυτοσχέδια στρατόπεδα συγκέντρωσης, παράγκες κλπ.

http://todreamornot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

44 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΞΕΧΝΑΤΕ ΩΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΩΣ ΑΘΩΟΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ;
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΆΛΑΔΩΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ!
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΩΡΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ Ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ;
    ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΑΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.
    ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΓΙΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΗΤΑΝ!
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΚΟΡΟΪΔΑ!
    ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ.
    ΞΥΠΝΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Τί λες ρε Ανώνυμε, που φοβάσαι να βάλεις και το όνομά σου! Έχεις ακόυσει τίποτα για το ποντιακό αντάρτικο; Λες οι Πόντιοι να περίμεναν ΕΣΑΣ τους "Ελληνες"; Ας όψεται ο "Εθνοσωτήρας" ο Βενιζέλος. Αφού δεν μπορούσε να θρέψει η Ελλάδα τόσους πρόσφυγες γιατί δέχτηκε την ανταλλαγή; Τους έφεραν εδώ χωρίς τίποτα και τους πέταξαν στους δρόμους και μόνοι τους εκείνοι, πάλεψαν, δούλεψαν, και σας έμαθαν να πλένεστε.
    Όσο για το αν μιλάει την ελληνική κανείς στα μέρη εκείνα που έζησαν οι πρόγονοί μας, κάνε μια βόλτα στα μέρη της περιοχής του Όφη και μετά πες μας (αν βέβαια ξέρεις Ελληνικά).
    Κώστας Πόντιος.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ουτε οι ποντιοι ουτε οι Σμυρνιοι Αγονιστηκαν για την ελευθερια τους περιμεναν απο εμας να παμε να καθαρισουμε γι' αυτους .
    Βλεπεις τωρα κανεις απο αυτους που μενουν εκει δεν μιλαει την Ελληνικη.
    Και οσοι ερχονται εδω ρωσοποντιοι βλεπεις τι κουμασια ειναι.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΩΝΤΕΣ !!!
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΩΝΤΕΣ !!!
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΩΝΤΕΣ !!!

    ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    τι σχεση εχει η χουντα με τη γενοκτονια των μικρασιατων? που θα κρυφτητε ρε τουρκοσποροι

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Φίλε ΒΩΜΟΛΟΧΙΟΥΣ, μην σπαταλάς φαιά ουσία και δίνεις αξία σε κάτι αχρείους ανιστόρητους και άθλιους ακροδεξιούς που γράφουν εδώ μέσα και έχουν λυσσάξει τα τελευταία χρόνια να κάνουν το άσπρο μαύρο. Τα ράμματα είναι πάρα πολλά για τις γούνες τους και η πηγάδα του Μελιγαλά έχει ακόμη πολύ χώρο για τους φασίστες δοσίλογους και γερμανοτσολιάδες.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    25 Απριλίου 2011 4:47 μ.μ.

    Βρε άνθρωπέ μου δεν έχεις καταλάβει κάτι , ότι εδώ δεν μπορούμε εμείς να ενημερωθούμε από τις Ελληνικές εφημερίδες ( και καταφεύγουμε στο ιντερνέτ να ενημερωθούμε ) και εσύ μου μιλάς , για την ενημέρωση που μας παρέχει Τούρκικη εφημερίδα ?
    Κάνεις σαν να μην γνωρίζεις την δημοκρατία που παρέχει η Τουρκία στον ελεύθερο τύπο

    Γνωρίζεις τα παιχνίδια που παίχτηκαν μετέπειτα με την αντικατάσταση της Χούντας από τον ΙΩΑΝΝΙΔΗ και πως προέκυψε μέσα από την ΑμερικανοΤουρκική φιλία και την υποστήριξη του Ιωαννίδη η προδοσία της ΚΥΠΡΟΥ ?

    Σε παρακαλώ πες μου αν αυτό δεν σου κινεί υποψίες ?
    Δεν προκαλώ την περιφρόνηση σου αλλά τον προβληματισμό σου .

    Όσο για το αν έχει βουίξει ο τόπος όπως αναφέρεις από αυτήν την είδηση όπως λες σε πιο πάνω σχολιαστή εγώ και εσύ μπορούμε να βρούμε και να ακούσουμε πολλές βλακείες , δεν πάει να πει ότι πρέπει να τις ασπαστούμε.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Αγαπητέ φίλε 12,19

    Είμαι σίγουρος ότι, το μόνο που διάβασες από το σχόλιο μου είναι το ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ και μόνο με αυτό έγινες ταύρος σε υαλοπωλείο και αφού πρώτα έσπασες ότι βρισκόταν εντός αυτού κατόπιν έκατσες να γράψεις ότι έγραψες, κάνοντας μου αναίτια και απρόκλητη επίθεση, λέγοντας για εμένα τα μύρια και τα όσια, διαστρεβλώνοντας το σχόλιο και την έννοια αυτού κατά πως αρέσει σε εσένα.

    Παρόλα αυτά, δεν σου απάντησα διότι, πίστευα ότι θα πάρεις την απάντηση που σου πρέπει από την ροή των σχολιασμών, πράγμα και το οποίο έγινε.

    Εάν σου αρέσει και σε ικανοποίει το να βάζεις στην μηχανή του κιμά ανθρώπους που απλά σκέπτονται και με την σκέψη τους ενοχλούν συμφέροντα και καταστάσεις μπορείς να το κάνεις και εγώ θα το σεβαστό απολύτως, αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι, ο διάλογος γίνεται με επιχειρήματα, απόψεις, ιδέες και προτάσεις και όχι με αστήρικτα παιδαριώδη χυδαιολογήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΔΗΛΩΝΩ ΦΑΝΑΤΙΚΗ
    ΦΑΝ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΜΥΡΝΗ.

    Reply
  10. Γιωργος Πανιδης

    Για εσας τους πατριωτες της δεκαρας γιατι δεν λετε την σφαγη που εγινε απο τον Σταλιν στους Ποντιους της Ρωσιας .Αλλα και αλλα τα θυμοσασται εδω σας εχει χαθει η μνημη .

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Θερμή παράκληση: "ανεβάστε το" στο You Tube.
    Αποτελεί άριστο υλικό. Δέν πρέπει να σβήσει απο την Εθνική μας μνήμη. Πρέπει να το δείξουμε σε όλους τους Έλληνες της Διασποράς.
    Έλληνας Πολίτης (ΗΠΑ)

    Reply
  12. Ανώνυμος

    25 Απριλίου 2011 4:27 μ.μ. Μα, δεν πρόκειται…για ιστορία και κουραφέξαλα. Τί έχετε πάθει; πρόκειται για δηλώσεις σε εφημερίδες. Ψέμματα είναι; Ωραία, το πιστέυω. Και όσοι έλληνες τα γράφουνε σε βιβλία τους και αυτοί ψέμματα λένε;…και ο Γεωργαλάς;

    Καλά εντάξει, καταλαβάμε…

    Reply
  13. Ανώνυμος

    4.18

    Βοά το internet απο αυτά ρε ηλίθιε. Σκιάχτηκες να προλάβεις μη και μεταδωθεί παρακάτω; Ψάξε λίγο πέρα απο την μύτη σου.

    «Πιστεύουμε με απόλυτη ειλικρίνεια στηνν αναγκαιότητα της ελληνοτουρκικής συνεργασίας. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες θα μπορούσε να αναπτυχθεί σταθερά πρός αμοιβαίον όφελος και να οδηγήσει σταδιακά σε ένα είδος Κοινής Αγοράς ανάμεσά τους, με απώτερο σκοπό την κατά στάδια ίδρυση μιας Ελληνοτουρκικής Συνομοσπονδίας. Αυτή η πολιτική δεν είναι ρομαντική, εκτός τόπου και χρόνου ονειροπόλησις, αλλά θαρραλέα αντιμετώπισις της πραγματικότητας και αληθινός ρεαλισμός»

    Γεώργιος Γεωργαλάς δημοσιογράφος και στέλεχος της 21ης Απριλίου.

    Το παραπάνω απόσπασμα από το βιβλίο του κ. Γεωργαλά "Ελληνικό Μανιφέστο" εκδόσεις Ελεύθερη Σκέψις 1979 σελ.60 – 61.

    Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος στις 25.05.1971 δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Milliet ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει την Ελληνοτουρκική ομοσπονδία θετικά.

    ————————–

    Οι δηλώσεις του Παπαδόπουλου δημοσιεύτηκαν πράγματι στην πολιτική εφημερίδα, στις 29 Μαΐου 1971. Από τις ερωτήσεις του Μετίν Τοκέρ έβγαινε καθαρά ότι η πραγματοποίηση της συνομοσπονδίας εξαρτούνταν από δύο όρους: την ύπαρξη και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου ισχυρών κυβερνήσεων. τη λύση του Κυπριακού. […]. Όσο για το Κυπριακό, η γνώμη του “αρχηγού της ελληνικής επαναστάσεως”, όπως την είχε παρουσιάσει στις δηλώσεις του, ήταν πως η λύση του δεν ήταν αναγκαίο προηγούμενο, διότι διαφορετικά θα κινδυνεύαμε, είπε, “να χάσουμε το πέταλο για το καρφί”. Και πρόσθεσε: “Εγώ, προσωπικά, πιστεύω ότι η ιστορία μας οδηγεί προς μία ομοσπονδία της Τουρκίας με την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί ίσως σε 20 ή 50 χρόνια. Αλλά θα πραγματοποιηθεί. Πρέπει να δεχθούμε πως είμαστε μικρές χώρες. Εάν έχουμε την ένωση, τότε η δύναμή μας έναντι των μεγάλων χωρών δεν θα διπλασιαστεί απλώς, αλλά θα πολλαπλασιαστεί… Ο κ. Ερίμ πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό που λέει ο κ. Παπαδόπουλος το πιστεύει και θα το κάνει… Δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα κάνουμε αυτό που κηρύττουμε… Ήμουν στο κρεβάτι μου όταν το έμαθα (τον σεισμό του Μπινγκέλ στην ανατολική Τουρκία). Η πρώτη σκέψη υπήρξε… με ποιον τρόπο η Ελλάς θα μπορούσε να βοηθήσει την Τουρκία στη δύσκολη αυτή στιγμή. Πιστέψτε με, δεν επρόκειτο περί απλής ανθρωπιστικής στάσεως, αλλά διότι η Τουρκία είχε κτυπηθεί”».
    Από το βιβλίο του Δημήτρη Κιτσίκη, Ιστορία του ελληνοτουρκικού χώρου (1928-1973), σελ. 305-307. Εκδόσεις «Βιβλιοπωλείον της Εστίας».

    ——————–

    Δεν επιθυμώ να σου ανοίξω τα μάτια με το ζόρι εάν είσαι εγκεφαλικά νεκρός. Μιάς και ξέρεις όμως την τούρκικη διάλεκτο γιατί δεν μπάινεις http://gazetearsivi.milliyet.com.tr/ να ψάξεις το αρχείο τους;
    Θέλει εγγραφή, δεν θα έχεις πρόβλημα. Είναι εξυπηρετικότατοι…

    Reply
  14. vomoloxius

    4.24 Μιά φορά ρέ γαμώτο!!στήν νεότερη ιστορία τής Ελλάδος νά παλέψουμε γιά τά συμφέροντα τού λαού!!έστω μιά φορά..κι'ας χάναμε!!Θά είχαμε κάτι νά πούμε,όταν θά συναντήσουμε τούς προγόνους μας!

    Reply
  15. Ανώνυμος

    25 Απριλίου 2011 4:18 μ.μ.

    Κάτσε καλά ρε και να ψεύδεται όπως λες εσύ, πρέπει εμείς να ασπαστούμε μια τέτοια εφημερίδα που παράγεται από ένα κράτος σαν την Τουρκία .
    Δηλαδή εσύ περιμένεις από τους Τούρκους να μας πουν την ιστορία μας ?

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Έλα ρε vomoloxius ξεκόλλα τώρα. Και τα μπινελίκια μέσα στο παιχνίδι είναι. Μην κάνεις σαν τους χριστιανόπληκτους χουντικούς που ανακάλυψαν τώρα το ιντερνετ και μόλις ακούσουν καμία χριστοπαναγία "επαναστατούν". Δεν σου έριξα εγώ προσωπικά κανένα μπινελίκι απλά το αναφέρω.
    Στην ουσία τώρα αυτών που λες μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Ο ρόλος του κκε και τα απίστευτα εγκλήματα του είναι πασίγνωστα και έχουν καταγγελθεί και απο ανθρώπους που το υπηρέτησαν σε δύσκολα χρόνια και το μετάνοιωσαν όταν ανακάλυψαν περί τίνος πρόκειται. Ο χαφιεδισμός, και τα αληθινά πισώπλατα μαχαιρώματα ήταν κανόνας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για πισωγυρίσματα. Είτε δεξιά, είτε αριστερά.
    Αν εμφανιστεί κάτι νέο στον ορίζοντα έχει καλώς αλλιώς μας βλέπω να ξανασφαζόμαστε…εάν δεν πεθάνουμε απο τηλεοπληξία!

    Reply
  17. Ανώνυμος

    25 Απριλίου 2011 2:19 μ.μ.

    ΡΕ ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΕ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ BLOG ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΟΥ

    ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΣΟ ΕΜΒΑΔΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΗΣ ΕΙΣΑΙ

    ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΙΛΙΕΤ ΤΕΤΟΙΟ ΑΡΘΡΟ .

    ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΨΕΥΔΕΣΑΙ

    Reply
  18. Ανώνυμος

    "ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ…….."

    Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς μου αυτό θα γίνει σε περίπου 200 χρόνια. Εκτός και εάν εννοείς την επανάσταση του πληκτρολογίου 4.01
    Τότε:
    Με F2 διαλέγεις αντίπαλο
    Με F4 διαλέγεις όπλα
    Με βελάκια μετακινήσε δεξιά/αριστερά. Και με spacebar πυροβολείς.

    Είστε απίστευτα βαρετοί…

    Reply
  19. vomoloxius

    Εκτός από τού χαρακτηρισμούς!![δεχόμενος φραστική επίθεση, γιά άγνωστο λόγο!!!]Σίγουρα τό κείμενο δέν μού ειναι άγνωστο!!πρόσεξε ότι αναφέρεται στήν αστυκοτσιφλικάδικη Ελλάδα. καί στούς Εγγλέζους μεγαλοκαρχαρίες,καί όχι στήν ελεύθερη βούληση τού Ελληνικού λαού!!η αλήθεια είναι ότι οι [σύμμαχοι] χρησιποίησαν τόν Ελληνικό λαό,γιά αποικιοκρατισμό!!Ακόμα μία φορά μάς πούλησαν καί μυαλό δέν βάλαμε!!Αλλά δυστυχώς σ'αυτόν τόν τόπο όποιος λέει αλήθειες είναι ανθέλληνας!!Θέλουμε πολιτικούς πού νά μάς χαιδεύουν τά αυτιά!!

    Reply
  20. Ανώνυμος

    ΚΚΕ. ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΑΣ ΒΡΟΜΟΚΟΥ-ΜΟΥΝΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ (ΒΛ. ΛΑΘΡΟ, Ή ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΗΛΙΘΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΟΥΣΑΤΕ) ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!! ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    Reply
  21. Ανώνυμος

    Η Μακεδονία είναι ανεξάρτητη 3.51 εκτός απο την Σολούν. Άντε να παίρνει σειρά και η Θράκη αφού έτσι κι΄ αλλιώς την έχει "κλασμένη" το πολιτικό κατεστημένο (Χούντα και Δημοκρατία) και την θυμούνται μόνο πριν τις εκλογές. Οι πράκτορες κάνουν πάρτυ εδώ και δεκαετίες και οι πιό πολλοί ασχολούνται με τα ποσοστά, το πολιτικό κόστος και την πολιτική ορθότητα.
    Θα γελάσουμε σε λίγα χρόνια…

    Reply
  22. Ανώνυμος

    Άρθρα με ετικέτες ‘Ριζοσπάστης’
    Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!

    Αναρτήθηκε από τον/την constantinosec στο Οκτωβρίου 23, 2007

    Πατήστε για μεγ�θυνση του επίμαχου σημείου

    Πηγή: Απόφαση 3ου Έκτακτου Συνεδρίου Κ.Κ.Ε (26/11/1924-03/12/1924), δημοσιευμένη στον Ριζοσπάστη, 14/12/1924

    «Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. Δίχως την καταπίεση του μακεδονικού και θρακικού λαού, δίχως την καταπίεση των ξένων εθνών, της είναι αδύνατο να δυναμώσει επάνω μας τον κοινωνικό της ζυγό. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών. Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς. Δεν μπορούμε αλλιώτικα να γλιτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεσπούν εις βάρος μας εν όσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού και της καταπιέσεως της Μακεδονίας και Θράκης από τη Βαλκανική και Τουρκική μπουρζουαζία.

    Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…

    Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!

    Ζήτω η Ομοσπονδία των Βαλκανικών εργατοαγροτικών δημοκρατιών!

    Ζήτω η Παγκόσμιος Προλεταριακή επανάσταση.

    Αθήναι 3 Δεκεμβρίου 1924
    Το Προεδρείο»

    Reply
  23. Ανώνυμος

    Δεν πιστέυω να τα διαψεύσεις όλα αυτά όπως κάνανε παραπάνω και οι φιλότουρκοι "πατριώτες" της επταετίας;

    Reply
  24. Ανώνυμος

    mister vomoloxious δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Δηλαδή μου λες ότι οι κομμουνιστές είχαν μαντικές δυνάμεις;
    αυτό που θα δεις πιό κάτω είναι ψέμματα;

    Πηγή: Ριζοσπάστης, 12/07/1935

    «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε».

    Μην γίνεσαι σαν τους ακροδεξιούς. Δηλαδή τυφλός και φανατικός.

    Reply
  25. vomoloxius

    Ανώνυμε 2.11 Μιά καί μού άλλαξες λίγο τό όνομα,μού δίνει τό δικαίωμα νά στό αλλάξω λίγο καί εγώ καί θά σέ αποκαλώ ΜΑΛΑΚΑ!!Λοιπόν ΜΑΛΑΚΑ οι Κουμμουνιστές ήταν αντίθετοι μέ τήν εκστρατεία στήν Μικρά Ασία,ξέροντας από πρίν τί θά επακολουθούσε, και μέ τήν προδοσία τών [συμμάχων]οί μόνοι πού συμπαράσταθηκαν ηθικά καί υλικά στούς πρόσφυγες ήταν οί κουμμουνιστές!!οί υπόλοιποι[Ελληνες,σάν τού λόγου σού] τούς αποκαλούσατε Τουρκόσπορους, Αούτιδες,καί τίς γυναίκες παστρίκες γιατί πλένονταν τακτικά!!Αρα πουτάνες!!Μεγάλωσα σέ προσφυγική συνοικία[χωρίς νά είμαι ο ίδιος ποροσφυγας]Καί τά κουμάσια σάν τού λόγου σου σκυλοβρωμάνε από μακρύα!!!

    Reply
  26. Ανώνυμος

    ΜΗ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ…

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.

    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΞΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    (ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ "ΕΠΕΣΑΝ" ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΚΛΠ)

    ΣΑΦΕΣ; ΤΕΛΟΣ.

    Reply
  27. Ανώνυμος

    25 Απριλίου 2011 2:19 μ.μ.

    Το << αιωνία τους η μνήμη >> είναι για τους πεσόντες που αναφέρει και το άρθρο .

    Εσύ είσαι που τα έχεις μπερδέψει και ακόμη αναμασάς την ίδια καραμέλα.
    Ούτε προπαγανδιστής είμαι ούτε ακροδεξιός όπως πιστεύεις αυτό το αφήνω σε εσένα που το εμπεδώνεις καλύτερα .

    Εγώ εκείνη την εποχή ζούσα , ( εποχή της Χούντας ) πράγμα που πολύ το αμφισβητώ σε εσένα που προσπαθείς να παραχαράξεις την ιστορία ή να την αναγεννήσεις κατά το δοκούν ΣΟΥ.

    Τώρα για το μπλέντερ και τα άλλα οικοκυρικά σκεύη τα αφήνω σε εσένα που από ότι φαίνεται τα χρησιμοποιείς καλύτερα.

    Αυτό που εγώ σου τόνισα είναι ότι η ιστορία που έχει αυτός ο τόπος έχει γραφτεί ήδη .
    Δεν περίμενε ακόμη ένα σαν του λόγου σου να μας κάνει μάθημα.

    Έλα πατέρα να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου .
    Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ .

    Reply
  28. Ανώνυμος

    ENTAΞΕΙ 2.44 ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ…ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΚΙΜΑ. ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ.
    Σ΄ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ…

    Reply
  29. Ανώνυμος

    2.23
    ΝΑΙ… ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΣΟΥ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΔΥΣΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΕΣΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΚΡΙΣΗ. ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΡΕΤΙΝΕ Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ Ή ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΟΥ ΚΕΦΑΛΙ.

    Reply
  30. Ανώνυμος

    ΒΡΟΜΟΛΟΓΟΣ ΧΑΧΑ ΧΑΧΑ ΑΚΟΥ ΟΝΟΜΑ ΧΑΧΑΧΑ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΧΧΑΑΑΧΧΧΧΑΑΧΧΧΧΑΑΑΑΑΧΧΧΑ

    ΒΡΟΜΟΚΟΠΡΙΤΙΟΣ ΧΧΧΧΑΑΑΑΑΧΧΧΧΑΑ Β ΧΧΧΑΑΑΧΧΧΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΑΑΑΧΧΧΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΧΑ ΧΑΑ ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    Reply
  31. Ανώνυμος

    1:50 μ.μ. ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ. ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ. ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΣΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΕΚΤΙΚΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ" ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ…

    Reply
  32. Ανώνυμος

    25 Απριλίου 2011 1:22 μ.μ.

    ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
    "ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ" ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΤΟΙΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ). Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΕΠ΄ΑΥΤΟΥ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ…ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΑ ΝΕΡΑ, ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ)

    ΔΕΝ ΑΝΑΜΑΣΩ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ. ΤΑ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ (ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ) ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ή ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΑΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ (ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΟΕΦΗΜΕΡΙΔΑ) ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙΣ.
    ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ! (ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΔΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΟΛΛΑ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ)

    ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΡΗΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΑΠΙΛΑ…ΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ 1821, ΤΟ 1940 ΚΛΠ ΑΡΑ; ΑΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΛΟΙΟΣ;
    Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ "ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"…ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ! ΑΛΛΑ…ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΟΤΙ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ).

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.

    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΞΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    (ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ "ΕΠΕΣΑΝ" ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΚΛΠ)

    Reply
  33. Ανώνυμος

    BΡΟΜΟΛΟΥ-ΧΥΝΟ ΣΤΗ ΜΟΥΡΙ ΣΟΥ.Ο ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑ
    ΚΑΝΕΙ Ω Ρ Α Ι Α Τ Σ Ι Μ Π Ο Υ Κ Ι Α,ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ ΠΑΓΕΝΙ ΟΡΕ ,,,.

    Reply
  34. Ανώνυμος

    vrοmοloxius
    εμεις οι ελληνες δεν ξεχναμε ποτε οτι εσεις οι κομουνιστες ησασταν το 22 με τους τουρκους, κατ εντολην του αρχηγου σας του λενιν και πανηγυριζατε για τα εκστομυρια σφαγμενων ελληνων…
    οπως και το 40 οταν εμεις ολος ο ελληνικος λαος πολεμουσε τους γερμανους ιταλους και βουλγαρους κατακτητες,εσεις οι κομουνιστες μας λεγατε οι γερμανοι ειναι φιλοι μας κατ εντολην του αρχηγου σας του σταλιν,συνεργαστηκατε μαζι τους και σφαζατε ελληνες.

    θανατος σε ολους τους κομουνιστες τους αιωνιους προδοτες το καρκινωμα της ελλαδας!!!!

    Reply
  35. Ανώνυμος

    12.39
    ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΒΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΗΘΕΛΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ; ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΛΟΓΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ. ΕΞΟΠΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
    ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΘΕΛΕ ΘΑ ΔΙΕΛΥΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ "ΕΘΝΑΡΧΗ" ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΩΝΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΛΑΚΩΔΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΓΝΟΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ.

    Reply
  36. Ανώνυμος

    25 Απριλίου 2011 12:19 μ.μ.
    Αντί να αποδόσεις τιμές με τον λόγο << αιωνία τους η μνήμη >>
    Αναμασάς την καραμέλα ως ένα σπασμένο γρανάζι και μονολογείς ως ακόμη ένας ΣΚΑΙ ή μια κυρία Αρβελέρ , για πράγματα που ποτέ δεν ειπώθηκαν από τον Παπαδόπουλο.
    Είπαμε ήταν Χουντικοί εκείνοι δεν έτρεφαν τόσο φιλοπροοδευτικά και Δημοκρατικά αισθήματα για τους Τούρκους .
    Μην ξεχνάς ότι σε αυτόν τον ιστοχώρο ( ή στα Αγγλικά blog ) ενημερώνονται και άτομα που ζούσαν εκείνη την εποχή και σε αυτών τα μάτια είσαι ένας γελοίος παραχαράζοντας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    Η ιστορία των Αρχαίων Ελλήνων με τον Παρθενώνα, η ιστορία των ηρώων του 1821 , των ηρώων του 1940 , η ιστορία της Χούντας και της μετέπειτα Δημοκρατικής αναγέννησης της ΕΛΛΑΔΑΣ είναι ιστορία που έχει γραφτεί και δεν περιμένει εσένα να αναπαραχθεί και να παραχαραχθεί .

    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΩΝΤΕΣ

    Reply
  37. Ανώνυμος

    12.45
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ! Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!
    Η ΜΟΜΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΣΤΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡ – ΓΙΩΡΓΗ ΑΛΛΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 11.56 ΑΠΛΑ ΠΗΡΑ "ΠΑΣΑ" ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ) ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΦΙΛΙΕΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ).
    ΑΡΑ, ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ; OI XOYNTIKOI KAI OI ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ;
    (OI TEΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ)

    ΝΟΜΙΖΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ" (ΚΑΤ΄ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ), "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ" (ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ) ΚΛΠ.

    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΚΡΗ…

    Reply
  38. Ανώνυμος

    Ρε "ανώνυμε", πόσο κάφρος ανθέλληνας είσαι; Πού διάβασες για Παπαδόπουλους και χούντες από το πρώτο σχόλιο; Φαντάζομαι πως είσαι από αυτούς τους "αντιρατσιστούληδες" "προοδευτικούς" του πρωκτού και η καραμέλα σου η μόνιμη είναι "Παπαδόπουλος", "χούντα".

    Reply
  39. vomoloxius

    Τι να πουν εκείνοι οι λίγοι πού γεννήθηκαν εκεί και μένουν εκεί σ' όλη τους τη ζωή; Το αληθές είναι ότι και εκείνοι φοβούνται. Και έχουν απόλυτο δίκαιο. Μόλις διαταραχθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας αυτοί πληρώνουν τα σπασμένα. Είναι βαθιά χαραγμένα μέσα τους τα Σεπτεμβριανά του 1955. Ξέρουν ότι η Ελλάδα έπαψε προ πολλού να ενδιαφέρεται γι' αυτούς….. Πόσοι έμειναν ακόμη; Αντε νά πεθάνουν οι υπόλοιποι να ησυχάσουμε και με δαύτους. Θυμήθηκα τούς φόβους της Λωξάντρας: Αμάν! Κλείστε τα παράθυρα.!!! Σφαγή.!!!! Χαλάλι και οι περιουσίες τούς με τις οποίες το ελληνικό κράτος –η γλυκιά «μητέρα-πατρίδα»– πλήρωσε τις πολεμικές αποζημιώσεις στους νικητές. Εντάξει, λίγο την Ανταλλάξιμη Περιουσία τούς τίς έκλεψαν, λίγο τούς πέταξαν στο υπόγειο ως τουρκόσπορους και αούτηδες. Αλλά δεν πειράζει…. Έθνος μας είναι, αίμα μας!

    Reply
  40. Ανώνυμος

    Δηλαδή κύριε "ελεύθερη σκέψη" θέλεται να πείτε, ότι πρέπει να ξεχάσουμε αυτά που δήλωνε η "εθνοσωτήριος" δια του Κου Παπαδόπουλου; και φυσικά όλα αυτά που λένε οι επόμενοι δημοκράτες περί φιλίας κλπ. Γαμώτο! μπερδεύτηκα!

    Για να φρεσκάρω λίγο την μνήμη των χουντικών τί έλεγε ο κυρ-Γιώργος τότε; (έχετε και μία ηλικία και ξεχνάτε, το καταλαβαίνω)
    —————————————————

    Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος στις 25.05.1971 δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Milliet ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει την Ελληνοτουρκική ομοσπονδία θετικά:

    «Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ιστορία μας οδηγεί προς μία ομοσπονδία της Τουρκίας με την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί σε ίσως 20 ή 50 χρόνια. Αλλά θα πραγματοποιηθεί»

    «Έξι μήνες μετά την πρωθυπουργοποίηση του, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην καθημερινή εφημερίδα της Κωνσταντινουπόλεως, Μιλιέτ, και που δημοσίευε η εφημερίδα αυτή στις 28 Ιουνίου 1968, δήλωσε: “Ακούγονται ακόμη οι φωνές του Ατατούρκ και του Βενιζέλου … Πρέπει να ενώσουμε τις δύο ακτές του Αιγαίου”.

    Ο Τούρκος δημοσιογράφος τον ρώτησε τότε εάν με την ένωση δύο χωρών εννοούσε ομοσπονδία. “Θέλω ιδιαιτέρως να υπογραμμίσω” απάντησε ο Παπαδόπουλος, “την πίστη μου στην αναγκαιότητα πραγματοποιήσεως αυτής της ομοσπονδίας …

    Εάν είχα μαγική δύναμη θα έκανα το παν για την πραγματοποίηση της ομοσπονδίας και θα οδηγούσα πάραυτα τον λαό μας προς αυτήν την κατεύθυνση”.
    ——————————————————

    ΧΙΛΙΕΣ ΡΟΧΑΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΕΝΑ;

    ΛΟΙΠΟΝ! ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΣΑΣΤΑΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ.

    Reply
  41. Ανώνυμος

    Αγαπητέ φίλε,

    Σε ευχαριστώ θερμά για την εύρεση και ανάρτηση αυτού του σπάνιου ντοκουμέντου, που μαθαίνει στους παλαιούς να μην ξεχνάνε και στους νέους να μαθαίνουν.

    Ο Ελληνισμός, είναι το μόνο έθνος του πλανήτη που πολεμήθηκε και σφαγιάστηκε από αμέτρητους εχθρούς και φίλους και ιδίως από τους αιώνιους εχθρούς του γένους μας, τους Τούρκους.

    Δεν είναι ώρα για άσκοπους φανατισμούς, αλλά είναι η ώρα για εγρήγορση, διότι και πάλι οι Τούρκοι, δηλαδή οι παγκόσμιοι εγκληματίες, μαζί με τους ανθέλληνες σχεδιάζουν να ξανά φέρουν στην χώρα μας και στους Έλληνες πολίτες τέτοιου είδους καταστάσεις.

    Ας είμαστε ξάγρυπνοι και προσεκτικοί δεν είναι κακό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *