ΕΟΚΑ – Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ (video)

Είναι ακριβό δώρο η λευτεριά. Έχει βαρύ τίμημα και αποδίδει πολύ μεγάλο φόρο αίματος. Ιδιαίτερα όταν αφορά έναν λαό που έχει έμφυτη εθνική υπερηφάνεια και έχει μάθει να βαδίζει όρθιος κι όχι σκυφτός στα τέσσερα. Όταν μάλιστα έχει διδάξει ήθος και έχει ταυτίσει την φύση του με το ηγετικό παράστημα τρανής φυλής, τότε για την….
λευτεριά του δεν υπολογίζει καμία θυσία ως περιττή. Αυτός είναι ο Έλληνας που τον έχουν φθονήσει όλα τα παράσιτα της οικουμένης γι’ αυτό ακριβώς που είναι.

.Η παραμονή Ελλήνων εκτός των συνόρων μας κάτω από ξένο ζυγό αποτελεί μια ακόμη παραφωνία στην εποχή των μεγάλων αντιφάσεων. Είναι χαρακτηριστικό της μειοδοτικής φύσης και της αναλγησίας πολιτικάντικης ηγεσίας ανάξιας λόγου και ύπαρξης. Στην εποχή μάλιστα που τα ανθρώπινα δικαιώματα χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα διάλυσης κρατών και ανακαλύπτονται ανύπαρκτες μειονότητες, η Ελλάς είναι η μόνη χώρα που απέχει των νομίμων διεκδικήσεών της αφήνοντας το Αίμα των παιδιών της αδικαίωτο μέχρι τις μέρες μας.
.
Το είδαμε πρόσφατα στην περίπτωση της Βορείου Ηπείρου Μας με τελευταίο αθώο θύμα τον εθνικά υπερήφανο Έλληνα Αριστοτέλη Γκούμα που δολοφονήθηκε μόνο και μόνο επειδή επέμεινε να νοιώθει και να μιλάει με την καρδιά και την λαλιά την ελληνική. Το είδαμε και στην Κύπρο όταν δολοφονήθηκαν οι Ισαάκ και Σολωμού και όταν κλείνουν στα κατεχόμενα εκκλησιές και συλλαμβάνονται Έλληνες και ξένοι αν δεν περάσουν από τον πάγκο των κατοχικών τουρκικών Αρχών προς έγκριση, ακόμη κι αν είναι ευρωβουλευτές.
.
Το βιώνουν οι πρόσφυγες και οι συγγενείς των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας που τους κρατούν μακριά από σπίτια, μνήμες και συγγενικά πρόσωπα χάριν των απαράδεκτων ομοσπονδιακών σχεδίων που αποδέχεται το καθεστώς Χριστόφια. Ένα καθεστώς που υπό το πρόσχημα της διερεύνησης του Φακέλου της Κύπρου «ξαναγράφει» την ιστορία στήνοντας στο απόσπασμα Σαμψών, Γρίβα και ΕΟΚΑ. Ξεχνώντας τάχα ότι ο εθνικός επαναστάτης Σαμψών υπέφερε στα χέρια των Άγγλων πρωτύτερα φρικτά βασανιστήρια για την ίδια υπόθεση που υπέφεραν και οι μαρτυρικοί ήρωες της ΕΟΚΑ. Για την Ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα κι όχι για την ανεξαρτησία και την δημιουργία μιας ανύπαρκτης κυπριακής εθνικής συνείδησης για να κρατήσουν μακριά κατά τα παλαιοκαραμανλικά πρότυπα την πανώρια κόρη από την στοργική μητέρα.
.
Τι περίεργες «συμπτώσεις» άραγε που διαμορφώνονται με την μητροπολιτική Ελλάδα να ανέχεται από πολιτικούς και επικοινωνιακούς παλιάτσους την αλλοίωση της εθνικής μας ιστορίας και την οικειοποίηση εθνικού μας χώρου από την Τουρκία τόσο με τις περιοδείες Νταβούτογλου όσο και με την γνωστή παρεμπόδιση ιταλικού σκάφους από τα λυκόσκυλα της Άγκυρας που ανακάλυψαν τουρκική ΑΟΖ πέριξ Καρπάθου και Καστελόριζου! Συμπτώσεις που δεν αντιστοιχούν και πρόσωπα που δεν σέβονται το αίμα και το δάκρυ γενεών και γενεών Ελλήνων που έχουν δει όνειρα να έρχονται και να χάνονται μαζί με ψυχές.
.
Αυτά τα απλά και καθάρια ελληνικά συναισθήματα έφερα μπροστά μου όταν παρακολούθησα με αγανάκτηση και συναισθηματική φόρτιση ένα βίντεο στο οποίο ένας σεβάσμιος και σημαδεμένος από τις χρόνιες ταλαιπωρίες του κυπριακού ελληνισμού Έλλην περιέγραφε τα φρικτά βασανιστήρια της εκτέλεσης των Ηρώων της ΕΟΚΑ μέσα στο χώρο του μαρτυρίου. Με τις αγχόνες να κρέμονται στην οροφή και την θανατερή καταπακτή στο δάπεδο να υφίσταται προκειμένου να προκαλέσει τον θάνατο στο σώμα αδούλωτων ελληνικών ψυχών. Από την άλλη πλευρά το ίδιο το σχοινί της αγχόνης σχεδιαζόταν από τους βάρβαρους αγγλοσάξονες προσαρμοσμένο στο βάρος και το ύψος των υπό εκτέλεση εθνικών αγωνιστών ώστε ο θάνατος αυτός να είναι ακαριαίος:

Τα λόγια τελειώνουν. Μόνο μια υπόσχεση από τους Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές και Πατριώτες. Θα ξαναγυρίσουμε ελευθερωτές στα εδάφη των προγόνων μας και η Γη θα τρέμει.
.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://melostisneos.wordpress.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Η Κύπρος θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητο και αυτεξούσιο κράτος. Όχι στους Βρεττανούς, όχι στους Ελληναράδες, όχι στους Τουρκαλάδες. Η προδοσία της Κύπρου εξηφάνθηκε από την CIA και έγινε σε συνεργασία με την προδοτική χούντα του Ιωαννίδη. Κατόπιν πήραν το πράσινο φως οι μογγόλοι και εισέβαλαν προκειμένου οι επικυρίαρχοι αμερικάνοι να ελέγχουν στο διηνεκές στρατιωτικά το διαιρεμένο νησί και μέσω αυτού τον ευρύτερο χώρο της εγγύς ανατολής και των πετρελαίων. Απλά πράγματα, η θολοκουλτούρα του εθνικισμού επι τω έργω έδωσε την Κύπρο στους Τούρκους. Οι αναρχοφασίστες ( αριστεριστές & εθνικιστές) κατέστρεψαν την Ελληνόφωνη, -και ουχί Ελληνική- Κύπρο!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Να τους χαίρεστε τέτοιους "ήρωες" – δωσίλογους και υπηρέτες – γιουσουφάκια των κατακτητών του λαού μας, των Γερμανών ναζί και των φασιστών Ιταλών και Βουλγάρων. Όπως είναι και σήμερα τα διάφορα πατριδοκάπηλα "παλικάρια" – οι "Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές" και οι "Πατριώτες" του ΛάΟΣ.
    Δείτε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία!!!
    "Ο Γεώργιος Γρίβας, Κύπριος στην καταγωγή, ήταν βασιλόφρονας, πολιτικά πρωτόγονος και πάνω απ' όλα τυφλός αντικομμουνιστής. Στην περίοδο της Κατοχής υπηρέτησε στην υπηρεσία στρατιωτικών αρχείων του κατοχικού κράτους και ηγήθηκε μιας συνωμοτικής – αντικομμουνιστικής οργάνωσης που έφερε το όνομα "Χ". Η οργάνωση αυτή έγινε γνωστή μόνο μετά την απελευθέρωση για την αντικομμουνιστική τρομοκρατική δράση της. Στη διάρκεια της Κατοχής δρούσε συνωμοτικά για λογαριασμό των κατοχικών αρχών ενάντια στο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και το ΚΚΕ, αλλά ταυτόχρονα δούλευε και για λογαριασμό των Αγγλων κάνοντας την ίδια αντιΕΑΜική – αντικομμουνιστική δουλιά. Τώρα, αν πρόσφερε περισσότερες υπηρεσίες στους κατακτητές ή στους Εγγλέζους δεν έχει και τόση σημασία. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το επίσημο ελληνικό κράτος ανακήρυξε τη "Χ" αντιστασιακή οργάνωση κατά των Γερμανών, μόνο μετά τον εμφύλιο πόλεμο, στα 1951, μαζί με όλους τους δοσιλόγους τους οποίους προηγουμένως είχε χρησιμοποιήσει για να καταπνίξει το ΕΑΜικό και κομμουνιστικό κίνημα της χώρας.
    Μετά την απελευθέρωση η "Χ" με τον αρχηγό της Γ. Γρίβα πέρασε υπό την προστασία των Εγγλέζων και ανέλαβε το έργο της τρομοκράτησης και εξόντωσης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Παρόμοια δράση ανέπτυξε στη διάρκεια του εμφυλίου. Επίσης έλαβε μέρος στις ψευτοεκλογές του '46 ως "Κόμμα των Χιτών", καθώς και στις εκλογές του 1950 ως "Αγροτικό κόμμα των Χιτών". Και στις δύο περιπτώσεις καταποντίστηκε!!!"
    (Βλέπε αναλυτικά: Ν. Ψυρούκη: "Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας", εκδόσεις "Επικαιρότητα", τόμος β' σελ. 312-313 και Μακάριου Δρουσιώτη: "ΕΟΚΑ η σκοτεινή όψη", εκδόσεις "Στάχυ", σελ. 19-38).

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *