Οι ”σύγχρονοι Σπαρτιάτες” πολεμούν την Ε.Ε. και το ΔΝΤ web only

Το γύρο του κόσμου κάνει από χθες το βράδυ η είδηση για τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση. Με αναλυτικά ρεπορτάζ τα διεθνή ΜΜΕ αναλύουν τα μέτρα που θα μας εξασφαλίσουν τη….
νέα χρηματοδότηση.

Μάλιστα το βρετανικό δίκτυο BBC σε δημοσίευμα του παρομοιάζει τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης με τους αρχαίους Σπαρτιάτες, που όμως πλέον δεν πολεμούν με τους «δυνατούς» Πέρσες αλλά με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Στον τίτλο του άρθρου τίθεται το βασικό ερώτημα που απασχολεί όλο τον κόσμο εάν η Ελλάδα δηλαδή μπορεί να πετύχει τους στόχους της.

Επίσης όπως επισημαίνει το άρθρο οι σύγχρονοι Σπαρτιάτες δεν πολεμούν με σπαθιά και δόρατα, αλλά με μέτρα λιτότητας, περικοπές μισθών και πρωτόγνωρους φόρους.

Τα νέα μέτρα απασχόλησαν και άλλα μεγάλα ενημερωτικά δίκτυα. Η Wall Street Journal γράφει Εφεδρεία για 30.000 εργαζόμενους, περικοπές στις συντάξεις και φορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων, είναι τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τα 8 δισ. ευρώ από το πακέτο στήριξης».

«Νέος γύρος μέτρων λιτότητας» είναι ο τίτλος του άρθρου στους New York Times, ενώ ο Independent αναφέρει «Νέες περικοπές σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την 6 δόση». Τέλος το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μεταδίδει ρεπορτάζ με τίτλο: «Αντιμέτωποι με νέες περικοπές οι Έλληνες για να αποφύγουν τη χρεοκοπία»

http://www.protothema.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *