Welcome Arianna!

Η Arianna Huffington ανακοινώσε επίσημα το λανσάρισμα της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post σε συνεργασία με την 24Media, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην
αθλητική διαδικτυακή ενημέρωση κι έτσι αναμένεται το νέο εγχείρημα να παρουσιαστεί τον Νοέμβριο.

Είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη για το ελληνικό διαδίκτυο για δύο κυρίως λόγους. Η Arianna Huffington έχει μια διαδρομή 30 χρόνων σε μια εριστική δημοσιογραφία που την καταξίωσε στις ΗΠΑ και την οδήγησε στις επιτυχία της Huffington Post. Παρά ταύτα το ελληνικό πολιτικό σύστημα όπως και με πολλές άλλες περιπτώσεις διακεκριμένων αμερικανών με ελληνική καταγωγή, δεν επιδίωξε να χτίσει μια σχέση μαζί της και να την αξιοποιήσει για την προβολή ελληνικών θέσεων. Σίγουρα η τιμή θα ήταν «αλμυρή» και το λέω με τη την εμπειρία των χρόνων που εργάστηκα στις ΗΠΑ.

Θα έχει λοιπόν αυτονόητο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα τοποθετηθεί η ελληνική Huffington Post έναντι των πολιτικών εξελίξεων που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα, οι οποίες θα είναι και πυκνές και καθοριστικές για το μέλλον της χώρας.

Το δεύτερο σημαντικό είναι πως η Huffington Post παγκοσμίως παράγει πρωτογενές περιεχόμενο που είναι και το μεγάλο ζητούμενο στη διαδικτυακή ενημέρωση και δεν είναι msn που αγοράζει περιεχόμενο από άλλους προμηθευτές. Συνεπώς η ικανότητα παραγωγής πρωτογενούς περιεχομένου με βάση τις ελληνικές ιδιαιτερότητες, θα κρίνει εν πολλοίς και την επιτυχία του εγχειρήματος. Είναι το πεδίο στο οποίο κρινόμαστε καθημερινά όλοι μας κι ο ανταγωνισμός είναι θετικός κι ευπρόσδεκτος στο ελληνικό διαδίκτυο που μαστίζεται από το copy paste, το αναμάσημα και τα «μπανεράκια».

Θα βρουν χώρο η Arianna και οι εγχώριοι συνεταίροι της για να κάνουν τη διαφορά; Προσωπικά το εύχομαι, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει πολλές στενόμυαλες αντιλήψεις του τύπου «δεν συνεργάζομαι με blogs» που ξεπερνιούνται από την ίδια την πραγματικότητα και θα δικαιώσει όσους πιστεύουμε ακράδαντα πως τη διαφορά στο διαδίκτυο την κάνει σε τελική ανάλυση το μυαλό, εκφρασμένο είτε ως περιεχόμενο , είτε ως τεχνολογικές εφαρμογές, είτε και τα δυο μαζί.

Welcome, λοιπόν!

ΥΓ: Γνώρισα την Arianna το 1996 κι έχω συναντηθεί καμιά δεκαριά φορές μαζί της. Είμαι σίγουρος πως το πρώτο συμβόλαιο που θα «χτυπήσει» θα είναι η Αμφίπολη. Κάτι μου το λέει…

http://www.rizopoulospost.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *