Φήμες: Προς εξαγορά της εφαρμογής WhatsApp η Google;

Σε φάση διαπραγματεύσεων βρίσκεται η Google με την εταιρία που ευθύνεται για την ανάπτυξη της δημοφιλούς εφαρμογής WhatsApp, με κεντρικό θέμα συζήτησης την εξαγορά της συγκεκριμένης υπηρεσίας από την πρώτη.

Μάλιστα μια έγκυρη πηγή αναφέρει πως μια τέτοια πιθανή κίνηση θα …
κοστίσει στην πασίγνωστη εταιρία (Google) περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Οι πρώτες επαφές για μια τέτοια συζήτηση προηγήθηκαν και έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου τέσσερις με πέντε εβδομάδες και οι υπεύθυνοι της εφαρμογής WhatsApp «παίζουν σκληρό παιχνίδι» πιέζοντας για μια υψηλότερη τιμή πώλησης. Φαίνεται ότι μετά την περσινή εξαγορά του Instagram από το Facebook πιθανόν να έχουμε ακόμα τεράστια επένδυση και φέτος.

Φήμες ισχυρίζονται πως η Google έχει μεγάλα σχέδια για τον τομέα της επικοινωνίας με απώτερο σκοπό και επιθυμία να συνδυάσει πολλές διαφορετικές υπηρεσίες για ανταλλαγή μηνυμάτων κάτω από την ίδια «στέγη» και αναζητά με ποιον ακριβώς τρόπο θα μπορέσει να καινοτομήσει σε αυτό τον τομέα. Ενδεικτικό παράδειγμα οι δηλώσεις του διευθυντή προϊόντων της Google πριν από έναν χρόνο, ο οποίος ανέφερε ότι «έχουμε κάνει μια απίστευτα κακή δουλειά στην εξυπηρέτηση των χρηστών μας εδώ». Όσον αφορά την ανταλλαγή μηνυμάτων η εταιρία δεν έχει κάτι ολοκληρωμένο.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουσες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως είναι το WhatsApp, Line, WeChat, Nimbuzz, Tango, Kakao Talk, που σημειώνουν άνοδο και πετυχαίνουν ρεκόρ από χρήστες. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της εφαρμογής Line, αφού σε δύο μόλις χρόνια λειτουργίας μπόρεσε να αποκτήσει ένα πολύ μεγάλο κοινό που ανέρχεται στους 130 εκατομμύρια χρήστες. Επομένως μια πολύ καλή ευκαιρία για να εισέλθει δυναμικά η Google στον χώρο, είναι η εξαγορά του WhatsApp ώστε να μην χάνει και άλλον πολύτιμο χρόνο.

Βλέπετε το μερίδιο του λέοντος στην διαφήμιση στο internet δεν είναι αρκετό όπως όλα δείχνουν στην google και προσπαθεί να διεκδικήσει μερίδιο και σε άλλες διαφημιστικές αγορές όπως μας δήλωσε ο υπεύθυνος της γνωστής εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων dreamweaver.gr  κος Θανάσης Δαβαλάς

Το ενδιαφέρον που εξέφρασε η Google για να προσεγγίσει την ομάδα που επιμελήθηκε την εφαρμογή WhatsApp δικαιολογείται από την επιτυχία και τα νούμερα, καθώς πρόκειται για μια υπηρεσία που είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 100 χώρες μια ένα αξιοζήλευτο μέγεθος χρηστών και μάλιστα την πρωτοχρονιά του 2012 η εταιρία σημείωσε νέο ρεκόρ φτάνοντας τα 18 δισεκατομμύρια μηνύματα σε μία ημέρα.

Σημαντικά είναι και τα έσοδα του WhatsApp το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από τις κερδοφόρες συνεργασίες που έχει συνάψει η εταιρία με διεθνείς παρόχους τηλεπικοινωνιών. Άλλο ένα στοιχείο που παίζει καθοριστικό ρόλο και φέρνει την εφαρμογή στην προτίμηση όλων είναι το μικρό κόστος συνδρομής που απαιτείται για ένα έτος στο Android, που ορίζεται μόλις στα 0.99 δολάρια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *